Credeați că Firefox sau Chrome sunt mai sigure?

Aiurea! Ia vedeți rata de detecție/blocare de malware pentru browserele principale:

IE8 conduce detașat

Cine conduce detașat? Ah, IE8.
E vorba de SmartScreen Filter din IE8 și nu, nu-l căutați în IE6 sau IE7.

6 gânduri despre &8222;Credeați că Firefox sau Chrome sunt mai sigure?&8221;

  1. Stai să mă uit cum se numesc plug-in-urile în Firefox… ah, add-ons. Este aceeași idee de extensibilitate, adică să permiți altora să ruleze codul lor în browserul tău. Doar că la IE se numesc ActiveX. Vrei să le redenumim în add-ons? Stai puțin, am făcut-o deja 🙂

  2. Securitatea in ce priveste ActiveX-urile s-a inbunatatit mult in ultimii ani – din pacate lumea inca are in minte situatia din IE5 si IE6 (inainte de SP2)..
    In plus, pe net e mult mai putin malware scris specific pentru Firefox sau Safari, decat pentru IE, logic, deoarece sunt mult mai putin raspandite..

    Oricum, in ambele situatii, ideal ar fi ca, si daca as deschide/instala un ActiveX sau extension FireFox „malitios”, acesta sa nu poata produce damage „by default”, la fel ca un Java applet sau control Silverlight , care ruleaza intr-un sandbox..

  3. Mda, se discută de mult dacă se poate oferi un security boundary efectiv pentru tehnicile de izolare ale add-on-urilor. Deocamdată sunt doar încercări de a pune piedică 🙂 (proces separat la Chrome, DEP/ASLR la IE8 etc). Vom vedea la IE9 😉

  4. N-ai înțeles. Nu e vorba de vulnerabilități aici, deși, dacă tot ai adus vorba, când a apărut Chrome 4? De nici două luni și are 9 vulnerabilități (luăm tot Secunia ca referință). Bravo! Așa îl compari cu IE8? Cîte a avut IE8 în tot anul 2009? 26. Câte a avut Chrome în tot anul 2009? 46. Să zic și de Firefox? 52. Come on, nu te mai amăgi!
    PS: Legat de unpatched, nu noi trebuie să actualizăm baza de date secunia când patchuim o vulnerabilitate. Caută CVE-ul vulnerabilității și verifică.

Comentariile nu sunt permise.