Harta interactivă cu Bing Maps este în teste în pasajul Universității

Iată ce a mai făcut Petru în ultima vreme: într-o discuție la primăria capitalei a arătat echipei IT de acolo ce se poate face cu Bing Maps și cât de cool este noua versiune în Silverlight, apoi s-a pus problema ce se poate afișa peste hărțile din Bing Maps, apoi a urmat o colaborare cu Intergraph Computer Services, furnizorul de soluții geospațiale din care s-au extras datele străzilor, adreselor, punctelor de interes și traseelor din București. S-a decorat cu imagini și Photosynth-uri pentru punctele de interes și asta se poate vedea deja în pasajul Universității sub forma unor ecrane transparente pe care se proiectează aplicația. Proiectoarele nu sunt obișnuite, în sensul că pot detecta atingerea ecranelor cu degetul. Mda, e păcat că nu pot prelua multi-touch, dar este ok.

Au mai văzut aplicația Victor Kapra, Aurel Drăgan și Pahomi. Iată câteva poze de la Victor:

pasajuluniversitatii020_thumb pasajuluniversitatii121_thumb pasajuluniversitatii075_thumb

Puteți să vă jucați cu o versiune a aplicației (fără bird’s eye) la http://maps.pmb.ro

Dacă sunteți dezvoltatori și nu știți cum se fac astfel de mashup-uri, mergeți imediat la http://www.microsoft.com/maps/developers/. Stați puțin! Întâi uitați-vă la noutățile lansate în această vară:

Cel mai mult îmi place că puteți publica aplicații direct în Bing Maps. Este oarecum reversul a ceea ce se face la primăria Bucureștiului. Hai să lămurim asta! Se pot face două mari categorii de aplicații cu Bing Maps:

Aplicația primăriei este din a doua categorie.

Un exemplu cool din prima categorie este aplicația WeatherBug, care suprapune imaginile meteo satelitare și datele de la stațiile meteo direct peste Bing Maps. Pentru a încerca mergeți pe http://www.bing.com/maps/explore/ și de la MAP APPS (stânga jos) selectați WeatherBug (nu ezitați să încercați și restul):

image

Enjoy!

PS: despre REST API-ul din videoul de mai sus s-a mai vorbit în .ro încă dinainte de lansare: http://ronua.ro/CS/blogs/catalin/archive/2010/05/04/bing-maps-by-url.aspx.