Evangheliștii

Nu am mai făcut de mult o prezentare a echipei DPE (Developer & Platform Evangelism) din Microsoft România. De trei ani, mai exact. Dacă aveți nevoie de ajutor, sau vreți să ne înjurați dați feedback, nu ezitați să ne contactați. Ăștia suntem, oameni normali cu aspirații, griji, obsesii, defecte, etc., dar cu o dorință sinceră de perfecționare. Sunt multe lucruri care nu ne ies și umbresc uneori lucrurile bune pe care le facem. Ne cerem scuze și promitem să fim mai atenți dar la fel de nebuni… în sensul bun.

George George Pristavu
DPE Lead
george.pristavu@microsoft.com, +40 (21) 2024154

George coordonează echipa de evangheliști având responsabilități de la adopția ultimelor tehnologii pentru toată lumea/audiențele până la vânzările de unelte de dezvoltare, design și subscripțiile MSDN aferente. În momentul de față încercă să ne împartă nouă responsabilitățile din mediul academic și cele de vânzări (vezi ultimele două moace lipsă), însă nu prea îi reușește. Le cam face singur.

Lore Loredana Panait
Audience Marketing Manager
loredana.panait@microsoft.com, +40 (21) 2024213

Lore coordonează comunicarea cu audiențele tehnice din România (profesioniști în infrastructura IT și dezvoltatori), gestionând campanii specifice de dialog cu profesioniștii IT (evenimente online și offline, newslettere, participarea în cadrul altor evenimente din industrie și de comunitate, social media). Lore lucreaza foarte aproape cu evangheliștii din echipa DPE.

Sebi Sebastian Vîjeu
IT Evangelist
sebastian.vijeu@microsoft.com, +40 (21) 2024259

Sebi e evanghelist pe infrastructură IT, adică dacă ești sysadmin sau IT Manager, el va încerca să te convingă de cât de tari suntem la virtualizare, private cloud, systems management, monitorizare, securitate, identity management. Ce mai, tot ce nu e dezvoltare. În viitorul apropiat își va bate capul ca să vă explice cum vi se transformă joburile în această nouă lume a cloud computingului.

Petru Petru Jucovschi
Developer Evangelist
petru.jucovschi@microsoft.com, +40 (21) 2024196

Petru e evanghelist pentru toți dezvoltatorii profesioniști sau amatori, indiferent dacă dezvoltați aplicații web, Windows, în cloud sau pe telefoane. Când nu biciclește, te trezești că mai trântește câte o aplicație bengoasă pe la clienții noștri. Spre rușinea noastră e cam singurul din echipă care încă se ține tare și mai dezvoltă. Geek. Noi ceilalți ”am trecut la nivelul următor” și doar învățăm pe alții Smile.

Zoli Zoli Herczeg
Partner Evangelist & National Technology Officer
zoli.herczeg@microsoft.com, +40 (21) 2024241

Zoli este evanghelist pentru firmele de software din România, fie ele firme mari sau startupuri. Dacă faceți business din dezvoltarea de software, să nu vă mire că Zoli va încerca să vă convingă să folosiți ultimele tehnologii de la Microsoft, sau va încerca să vă ajute cu tot felul de gratuități. Cea de a doua pălărie a lui Zoli este cea de NTO, adică un fel de evanghelist pentru sectorul public.

misteryman Developer Tools Product Manager (Carmen e în concediu de maternitate) este singurul job din DPE care trebuie să vândă explicit. Adică uneltele de dezvoltare și abonamentele MSDN pe care noi ceilalți le dăm moca sau aproape moca, DevTools PM-ul trebuie să le vândă pe bani.
misteryman Academic Developer Evangelist (vacant) se concentrează pe studenți/elevi și dascălii lor. Primii să învețe iar cei din urmă să predea ceea ce trebuie.

 

Foarte pe scurt, noi suntem cei care vă pot ajuta să folosiți ultimele tehnologii Microsoft. Și da, ne place acest job. DPE este cel mai mișto loc din Microsoft, iar Microsoft este cel mai cool angajator. By far!

Sărbători fericite!

DPE Romania
msrodpe@microsoft.com

DPE Romania

11 gânduri despre &8222;Evangheliștii&8221;

 1. Daca tot e moment de bilant hai sa spun si eu cateva… asa cum se vede din exterior:
  @George: Asa cum spui si tu „însă nu prea îi reușește”. Asa este… and no more comments.

  @Lore: Este o tipa super ambitioasa si dedicata. Din pacare, odata cu caderea anumitor comunitati (actiune pentru care nu este responsabila, din punctul meu de vedere) nu mai are aceeasi vizibilitate. Probabil si datorita crizei economice evenimentele au fost din ce in ce mai putine… cel putin in Iasi.

  @Sebi: Un alt tip super Ok, dar care din punctul meu de vedere nu prea este vizibil. Poate reuseste George sa-l „impinga” mai mult in zona de business, dar cred ca nu ar strica sa ne arate mai multe din ceea ce stie. In colaborare cu Lore la evenimente offline. Imi aduc aminte cum dupa multe ore de conferina, Sebi inca mai avea puterea sa vorbeasca cu pasiune despre ceea ce crede si niste ascultatori temerari nu se mai dadeau dusi acasa 🙂 A fost fain… de atunci nascandu-se si expresia „Slash P” (doar pentru cunoscatori) 🙂

  @Petru pare un fel de Sebi, dar cu mai multa vizibilitate in mediul programatorilor… pentru ca intr-adevar sunt mai multi! Niste voci de pe net spuneau ca s-ar ocupa putin si de Imagine Cup. Dar cred ca erau doar niste voci rele pentru ca nu s-a vazut din apropierea competitiei nici un fel de implicare. Cine se ocupa de academic ca nu mai tin minte! 🙂

  @Zoli: Ce-i aia NTO? http://acronyms.thefreedictionary.com/NTO La care dintre ele te referi ca sa stiu pe care sa te critic 🙂

  @ADE! Where is the ADE?! Acolo vreau eu sa dau cu TUNUL! Unde este ADE-ul? 🙂
  Apropo cat dati pe postul ala? Sau e confidential? 🙂 Sau fiind neproductiv nu se merita?! 😦 ADE-ul ar putea fi seful DPE Lead-ului? 🙂

  In final: Va urez sa va reuseasca anul viitor tot ce nu v-a reusit anul acesta plus inca pe atat! In viata privata sa aveti parte numai de bucurii si impliniri!
  La Multi Ani frumosi!

 2. sarbatori fericite voua!
  mult succes in evangelizare in anul ce vine.
  sper sa umpleti locul lipsa; e mare nevoie de ajutor in educatie.

  la multi ani!

 3. Pingback: Tweets that mention Evangheliștii | Zoli Herczeg -- Topsy.com

 4. Se vede ca va place ce faceti si ca puneti pasiune in toate actiunile. Toata echipa este extraordinara! 🙂 Keep up the good work!

 5. @Zoli: Sunt convins ca activitatile acestea pe care tu le consideri netraditionale, au mai mult impact decat promisiunile din meetinguri. Na ca am spus-o si pe asta.

 6. Pingback: Imagine Cup 2011 – Un fel de buletin de stiri (nr. 4) « Valy Greavu's Live Blog

 7. Pingback: Alex Bogdan e noul nostru coleg în DPE pe academic | Zoli Herczeg

 8. Pingback: Avem șef nou: Cătălin Diț | Zoli Herczeg

 9. Pingback: Windows Phone: construit pentru end user, optimizat pentru enterprise | Mobzine.RO ::: Your mobile IT world!

Comentariile nu sunt permise.