7 gânduri despre &8222;IE9 e pe țeavă&8221;

  1. Am descarcat browser-ul Internet Explorer 9 la o zi dupa data de lansare, adica asta era pe 13 februarie. Sunt placut impresionat de interfata frumos stilizata si cu aspect trasparent iar ca o prima evaluare sumara sub aspet al interfetei, apreciez plasarea controalelor mult mai bine pentru a elimina aglomerarea acestora in mod suplimentar. In totdeauna am apreciat asta la Google Chrome iar browser-ul Mozilla Firefox este cel mai des folosit de catre mine. Un lucru de apreciat este faptul pe care l-am auzit intr-o inregistrare video de la un eveniment de prezentare cu Tudor Galos, si anume ca o multitudine de opinii si imbunatatiri venite din partea utilizatorilor romani au fost luate in considerare de catre echipa Microsoft la realizarea noii versiuni prezente de fata.

  2. Se poate vorbi despre: „Realizarea compatibilitatii unui site web cu IE 8.0 si IE 9.0”. In sensul ca daca site-ul a mers ok pe IE 7, atunci trebuie sa fac modificari (in site/configurari de administrare) pentru ca sa mearga la fel de bine si pe IE 8 si IE 9. Multumesc!

  3. Pentru site-uri existente (testate cu IE7) poți folosi meta-tag-ul ”X-UA-Compatible” pentru a convinge IE8 și IE9 să folosească un alt document mode decât cel default. Te poți juca cu F12 (dev tools) și meniul ”document mode” de acolo pentru a vedea care e modul potrivit pentru siteul tău.
    Detalii la http://blogs.msdn.com/b/ie/archive/2010/06/16/ie-s-compatibility-features-for-site-developers.aspx și http://msdn.microsoft.com/en-us/ie/cc405106.
    Pentru siteuri noi, recomandăm să respectați standardele și să evitați conditional comments (nu vă chinuți cu cei care au IE6 https://zoli.herczeg.ro/2011/03/07/haide%c8%9bi-sa-scadem-utilizarea-de-ie6/).

Comentariile nu sunt permise.