Din tainele reținerii permisului de conducere

De unde ridici un permis de conducere reținut? De la Poliția Rutieră de la adresa din permis. Nu, nu contează adresa din buletin și da, de la Poliția Rutieră o ridici, nu de la DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor). Aceștia din urmă se ocupă cu emiterea permiselor, iar Poliția cu reținerea. Duh. Am învățat asta ”the hard way”.

Așa că dacă permisul reținut e de București, îl ridici din Udriște, nu din Pipera, iar dacă permisul e din alt județ, cum e al meu, atunci poți trimite un cunoscut cu o procură notarială.

A, era să uit. Să nu aruncați dovada! Trebuie să o dai la schimb pentru permis. Nu am înțeles de ce, dar dacă pierzi dovada, procedura este ca și cum ai fi pierdut permisul. Am văzut pe cineva chinuit cu problema asta într-una din aventurile mele de la ghișeu.

Drive safe!

11 gânduri despre &8222;Din tainele reținerii permisului de conducere&8221;

  1. Da-mi un mail unde pot sa iti dau un reply sa iti spun cum sa faci data viitoare ca sa nu mai stai pe tusa 🙂

    Radu

  2. Nu e de PCR. E bug legislativ :). Dar prefer sa nu postez. Iti dau pe mail daca vrei.

    Radu

  3. Am fost la un moment dat prins conducand o masina (a prietenei) cu ITP expirat. Politia mi-a retinut talonul, iar acesta trebuia ridicat, in urma platirii amenzii si in urma actualizarii datei de expirare a ITP-ului, de la sectia de Politie care l-a retinut. Concret: am fost oprit in Huedin, locuiesc in Oradea, era sambata seara. Niciun CEC deschis ca sa imi platesc amenda, niciun service deschis ca sa imi fac ITP-ul. Am condus pana in Oradea, luni mi-am facut datoria de om amendat, marti am condus inapoi la Huedin (am incercat prin cunostinte sa fac cumva ca sa fiu scutit de al doilea drum, dar nu s-a putut). Noroc ca nu l-au retinut in Bucuresti… Ce-i drept, asta se intampla in urma cu 5 ani. Poate ca intre timp au schimbat procedura…

Comentariile nu sunt permise.