S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Ieri, la ediția a treia a Web-Club, s-a anunțat crearea unui fond de investiții în online-ul românesc: SeedMoney.
Câteva detalii la: Vlad, Orlando, Victor și Cristi.
Cum credeți că ar putea ajuta Microsoft la crearea următorului Trilulilu, ca să nu zic Google?

Filed under: Business, Web

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Friday, September 19, 2008 12:48 PM by Valy Greavu

Zoli, eu cred ca treburile astea cu creat o concurenta solida la ceva solid, necesita o strategie super bine pusa la punct care să aibă fundamentările unor oameni vizionari. E usor sa ne aprindem in discutii si sa spunem ca punem cap la cap niste bani si facem concurenta lui Google. Asta este foc de paie sau „moarte la intrare”.

Tu spui ca vrei sa creati un alt Trilulilu ca si concurent la YouTube presupun. Aici e principala greseala pe care o face MS: nu investeste in solutii care sunt deja confirmate.

In 2007 Robert Metcalfe spunea despre ce s-a intimplat cu Google si YouTube (http://www.computerworld.ro/?page=node&id=8912) si care sunt directiile de dezvoltare pe linia respectiva.

Revin la Trilulilu e marca romaneasca, care are legaturi si cu MS dar impactul va fi doar pe plan local. E bine din multe puncte de vedere ca nu scrie MS pe el pentru ca da senzatia „omului social” ca el apartine societatii nu lu MS. In comparatie MSN Video (http://video.msn.com/video.aspx?mkt=en-us) nu are nici un impact pe piata ro, chiar daca din punctul meu de vedere este mult mai profesional decit YouTube.

(Ca idee de marketing ca sa promovezi Trilulilu la nivel global faci legatura cu melodia celor de la O-zone si ai spart tot Smile)

Revin la strategia voastra: Trilulilu si MSN Video. Care este directia pe care o promovati in Marketing? Daca imi spui „depinde” putem sa incheiem discutia. Strategiile solide nu se bazeaza pe depinde.

Pe de alta parte: se vorbeste de investitii masive de bani in Web in special in marketing. Cine stabileste aceste strategii? Succesul, din punctul meu de vedere va fi doar a acelora care vor intelege ca utilizatorul de Internet este mult mai superficial si ignorant in abordarea stilurilor clasice de bannere. Daca facem o abordare gresita a acestor strategii putem vorbi in curind de o moarte a e-marketingului la fel cum s-a intimplat cu ceva timp in urma cu caderea dot com-urilor.

Bun… si ce facem daca moare si Internetul? Iata citeva link-uri ciudate:

http://www.youtube.com/watch?v=G5RQrxkGgCM

http://www.informationclearinghouse.info/article13001.htm

Sigur Internetul a fost proiectat sa nu moara, dar intr-un BIA (Business Impact Analysis) trebuie sa luam in calcul si aceasta posibilitate…

Ar fi interesant sa vedem mult mai multe pareri…

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Friday, September 19, 2008 1:32 PM by Anonymous

De unde pana unde s-a ajuns la ‘colaborare’ Trilulilu – MS RO ?

Vreau si eu sa vad legaturile intre ele ca in afara de un concurs care va sa vina, nu am vazut nimic altceva…

Pe de alta parte, de ce sa reinventezi roata cand o poti cumpara? Smile

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Friday, September 19, 2008 1:33 PM by zoltanhe

Hmmm, cred că nu am fost suficient de clar: în povestea asta, nu noi vrem sa facem ”the next big thing”. Idei, antreprenori și finanțiști sunt mereu: se nasc tot felul de startup-uri (Trilulilu apărea doar ca un exemplu). Întrebarea mea e: cum poate contribui Microsoft în piața locală pentru a sprijini aceste startup-uri?

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Friday, September 19, 2008 2:49 PM by Valy Greavu

1. Da bani la tineri sa nasca idei de valoare. Sau altceva.

2. Fa concursuri pe Web care sa fie fancy, haioase si da premii babane sau nu.

3. Incurajeaza studentii sa participe la concursurile Internationale gen Imagine Cup si spune-le si celor de la HR de la voi de concursul asta ca sa nu mai pateasca ca unul care a luat locul II anul trecut ca este lasat in asteptare pentru ca HR-ul nu recunoaste valoarea la la IC. Si apoi sunt multe chestii pentru Web Acolo.

4. Asigura un mediu curat si competitional corect jucatorilor din piata.

si inca cite altceva…

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Friday, September 19, 2008 4:16 PM by dpopa

@ Valy, am si eu o curiozitate. Pe ce pozitie a vrut candidatul de la IC sa se angajeze la MS ?

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Friday, September 19, 2008 8:36 PM by Byty

Cam ajungem oftopic dar…  cautati ” fabula microsoft „.. apropo de munca.. Smile si ce sa zic.. valy le zice direct.. un plus pt el 🙂

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Saturday, September 20, 2008 2:16 PM by Valy Greavu

dpopa: Mai conteaza? Manager in nici un caz.

byty: Am invatat ca in viata, adevarul este calea cea mai usoara de a depasi un obstacol. Ascunderea acestuia nu face decit sa atenuieze o stare de fapt ireala, iar minciuna este pentru politicieni.

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Saturday, September 20, 2008 3:05 PM by dpopa

Din moment ce ai mentionat „incidentul”, poate conteaza. Nu se stie pe ce pozitie a candidat, nu se stie ce experienta are in mediul de productie, doar aruncam in mediul virtual o frustrare a unei persoane care a participat la o competitie internationala.

Personal apreciez foarte mult IC, programul MAP si alte activitati de genul asta. Dar sa nu uitam ca exista o diferenta mare intre viata de laborator, mediul de test si sistemele de productie. Aici vroiam sa ajung. Nu iau apararea celor de la HR , MS. Dar daca ai candidat la IC nu inseamna ca maine ai un post in MS. Sper … Din cate stiu politica MS e simpla : angajam un om daca se pliaza pe profilul cautat. Daca nu, la revedere. Nu se angajeaza doar pentru ca au un post liber si trebuie umplut (cum se face la altii). Apreciez aceasta politica de HR. Consider ca e mult mai buna decat a celor de aici de la noi > angajam tot ce misca, o sa invete ei.

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Saturday, September 20, 2008 6:57 PM by AndreiGheorghe

Ce ziceti sa faceti un hosting asp.net free si limitat dpdv trafic ? 🙂

A si ziceti-mi 3 web startups romanesti facute cu asp.net.

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Saturday, September 20, 2008 8:07 PM by B_gd_n[ ]Sahlean

AndreiGheorghe > Ideea cu gazduirea web nu este noua. S-a mai discutat problema asta. Mingea este la ei in teren.

Valy > Ideea de la punctul 4 mi se pare un pic cam fantezista. Aia e treaba unui teoretice/practice autoritati de reglementare a activitatii din domeniu.

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Sunday, September 21, 2008 12:36 AM by matincaflorin

Salut Zoli,

Microsoft ar putea ajuta start-up-urile punand la dispozitie resurse la care se are acces mai greu, mai ales la start-up.

Initiativa Empower ISV este foarte buna pentru o firma aflata la inceput insa ce fac eu cu atata soft ? Pe ce il instalez ? Am oare un environment in care sa pot dezvolta/testa ?

Cred ca Microsoft Romania ar putea sa se implice organizand internship-uri axate pe diverse tehnologii, punand la dispozitie atat software cat si hardware.

De exemplu, am avut si inca am multe idei pentru dezvoltarea de soft in jurul Hyper-V. OK … exista metode de acces legal la Windows Server 2008 – Download Trial, MSDN Subscriptions sau MSDN AA. Insa mai departe ? E clar ca am o piedica.

Evident nu cer de la Microsoft sa imi faca cadou un server insa ar fi excelent daca ar exista o modalitatea sa scap de aceasta piedica.

Toate cele bune.

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Sunday, September 21, 2008 4:07 PM by AndreiGheorghe

@B_gd_n[ ]Sahlean eram sigur ca s-a mai discutat, nu inteleg ce e asa de complicat de facut.

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Sunday, September 21, 2008 5:41 PM by zoltanhe

@Vali:

1. funcţionează punctual, însă nu scalează.

2. got it.

3. Todi, se aude?

4. aici aş vrea să-mi spui mai multe: pe piaţa overall sau printre partenerii Microsoft sau n-am înţeles eu?

@AndreiGheorghe: cu hosting-ul m-ai atins… sunt două aspecte aici: cum ajut un startup să facă selfhosting sau colocare într-un datacenter şi apoi cum îl ajut să se mute la un hoster specializat? SPLA uşurează puţin lucrurile însă nu se potriveşte la un startup, care nu are trafic la început. Pe de altă parte, hosting-ul sponsorizat/discountat nu scalează nici el…

Sunt de acord că startup-urile pe tehnologie Microsoft sunt puţine în .ro şi tocmai asta dorim să corectăm. Una din idei ar fi aceea de a elimina barierele de licenţiere pentru selfhosting sau colocare în cazul startup-urilor. Ce ziceţi?

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Sunday, September 21, 2008 8:40 PM by Valy Greavu

dpopa: multumesc pentru observatii si clarificari. Daca am aruncat cu frustrari nu asta mi-a fost intentia. Eu invocam o strategie de promovare pornind de jos. Aia mici au nevoie de bani si sunt si dornici de a participa in mediul virtual.

bogdan: e treaba noastra a tuturor dar in special al celor care fac jocul.

Zoli: mi-ar fi placut sa fi obtinut mai multe idei pe aici, decit sa ne contram intre noi 🙂 Sincer chiar ma asteptam ca lumea sa percuteze si sa vina cu idei… sau astea costa?!

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Sunday, September 21, 2008 10:37 PM by matincaflorin

Selfhosting mi se pare un pic cam mult pentru start-up, mai ales daca firma nu va avea ca obiect de activitate serviciile de gazduire web.

Hosting-ul este o parte mult prea mica din start-up-uri @microsoft.

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Monday, September 22, 2008 12:03 PM by AndreiGheorghe

@zoltanhe prea complicat – eu vreau ceva pt studenti / hobbyisti care au o idee si fac repede un siteulet in vwd express si apoi n-au unde sa-l hosteze sa-si testeze ideea.

# re: S-a lansat SeedMoney la Web-Club 3

Monday, September 22, 2008 12:16 PM by zoltanhe

Ok. I hear you.

# BizSpark

Thursday, November 06, 2008 3:53 PM by Weblogul lui Zoli

După Web-Club 3, întrebam aici ”Cum ar putea ajuta Microsoft la crearea următorului Trilulilu?” Gândul

# Raport de activitate 2008

Wednesday, December 17, 2008 1:25 PM by Valy Greavu – Live Blog

Cum dă bine la final de an ne ocupăm cu raportări. Sigur nu ni le cere nimeni dar cred că ele sunt necesare