Concurs de dezvoltare de aplicații în cloud

Microsoft România oferă premii de 15000 dolari pentru cele mai bune proiecte din România care folosesc platforma de dezvoltare în cloud de la Microsoft, Windows Azure. Se pot înscrie în concurs firmele de software sau agențiile web din România, dar și startupuri sau departamente IT din organizații. Aplicațiile înscrise pot fi proiecte existente sau noi, publice sau private, dezvoltate cu unelte Microsoft sau nu. Da, proiectele scrise în .NET, PHP, Java sau orice altceva vor fi tratate în mod egal. Juriul va selecta la început de februarie 2011 un număr de 10 aplicații, care vor participa la o sesiune de pitching (în persoană) la finala din 15 februarie în București. Primele 3 aplicații vor împărți premiile astfel:

  • Cea mai bună aplicație va primi 4000 dolari, plus sponsorizarea participării unei persoane la Microsoft Worldwide Partner Conference din Los Angeles între 10-14 iulie 2011 (taxa de participare, avion și cazare în valoare de cca 6000 dolari) și dreptul de a participa la finala regională alături de câștigătorii din Cehia, Grecia, Polonia și Ungaria,
  • Aplicația de pe locul 2 va primi 3000 dolari,
  • Aplicația de pe locul 3 va primi 2000 dolari.

Criteriile de jurizare vor fi:

  • 20% – Modul de utilizare a platformei Windows Azure: ce facilități din platformă folosește aplicația? de ce?
  • 30% – Inovație: Ce problemă dorește să rezolve aplicația? Soluția aleasă este una nouă sau se bazează pe concepte cunoscute? Ce impact are soluția (număr de potențiali utilizatori, specializare pe industrii, etc)?
  • 30% – Arhitectură: Cum este modularizată aplicația? Cum se face comunicarea între module și de ce? Cât de grea este evoluția proiectului? Expune API-uri? Ce soluții de stocare s-au folosit și de ce? Dacă soluția expune interfețe pentru utilizatori, cât de intuitive și ergonomice sunt?
  • 20% – Relevanță de business: Soluția este una realistă sau doar una teoretică? Are viabilitate tehnologică și economică? Este în producție sau e doar un pilot?

Acceptăm înscrieri începând cu 1 octombrie 2010, când vom anunța și componența juriului. Până atunci, pregătiți-vă de cursuri! Ciprian va porni în octombrie într-un roadshow prin care să vă învețe cum să luați aceste premii.

Am publicat și pe http://scoaladecloud.ro acest roadshow.

14 gânduri despre &8222;Concurs de dezvoltare de aplicații în cloud&8221;

  1. Pingback: Cum se dezvoltă în cloud | Zoli Herczeg

  2. Pingback: Tweets that mention Concurs de dezvoltare de aplicații în cloud | Zoli Herczeg -- Topsy.com

  3. Pingback: nwradu blog » La Microsoft pentru IE9 beta

  4. Pingback: Webstock 2010: impresii si castigatori

  5. Pingback: Începem școala de cloud la Cluj | Zoli Herczeg

  6. Pingback: Microsoft Student Partners : Incepe școala de cloud la Cluj. - curs de două zile

  7. Pingback: Va tenteaza sa programati pentru cloud? | CHIP Go Digital Blog

  8. „Se pot înscrie în concurs firmele de software sau agențiile web din România, dar și startupuri sau departamente IT din organizații. ”
    Lasati loc liber si pentru persoane fizice 😉

  9. Da. La limită, persoanele fizice se pot înscrie în BizSpark, sub pretextul unui startup în devenire. Cei care optează pentru a intra astfel în BizSpark, să fie pregătiți să dea explicații. Dacă e vorba de tine @Andrei, nu cred că va fi o problemă.
    Ah, era să uit, în regulamentul final/oficial va scrie așa ”În Promoţie are dreptul să participe orice persoană juridică înregistrată în România care este membră la data înscrierii în promoţie în Microsoft Partner Network (minim Registered Member), sau în programul BizSpark pentru startupuri, sau în WebsiteSpark pentru agenții web, excepţie făcând Organizatorii si celelalte companii implicate în organizarea şi desfăşurarea campaniei promoţionale.”. Îl vom publica imediat ce îl declarăm la notar/oficialități.

Comentariile nu sunt permise.