Open Source and Linux for Enterprise

Tocmai am venit de la acest eveniment organizat de IDG (http://www.idg.ro/linux/), unde am avut si o prezentare. Lume multa (cca 100), pinguini, SNS cu istoria Linux, Microsoft cu interop, SFU, R2 si shared source, IBM cu fiare pSeries, Softwin cu filtrare HTTP si GeCAD cu Axigen.

M-am tot uitat la agenda initiala in care apareau inca doua firme mari, importante in lumea Linux/OSS (nu spui cine), dar se pare ca s-a intamplat ceva de nu au mai venit. Apoi, tin minte ca sefa IDG, Mihaela Gorodcov era cam nervoasa dimineata si a deschis evenimentul povestind ce convorbire aprinsa a avut ieri cu cineva care-i reprosa „cum poti deschide un eveniment Linux cu Microsoft?”. Deh, balcanisme… Unii inca nu inteleg ca una este sa mentii un model de business eficient si alta este sa faci software open sau closed source. Pe de alta parte, confruntarea in astfel de evenimente este benefica mai ales pentru beneficiarii de software de orice fel. Pacat…

Filed under: Eveniment, OSS, Interoperabilitate

# re: Open Source & Linux for Enterprise

Thursday, February 16, 2006 9:24 AM by matincaflorin

Un om înţelept a spus odată … nu da portocale la porci. În contextul prezentării de care vorbeaţi, morala e că cine are urechi de auzit va auzi şi va înţelege despre ce e vorba. Însă nu uitaţi că trăim în România …

# re: Open Source & Linux for Enterprise

Tuesday, February 21, 2006 12:32 AM by Emanuel Pentescu

Tare sa te duci in gura lupului, din experienta mea linuxistii sunt putin fanatici si implicit rigizi (chiar si cand iti sunt prieteni). Pe de alta parte ma astept sa vad o prezentare linux la Technet cam in aceiasi zi cu alegerea unui presedinte negru in America 🙂

# re: Open Source & Linux for Enterprise

Tuesday, February 21, 2006 9:52 AM by zoltanhe

Emanuel, m-am gandit sa sterg comentariul tau nefericit, dar mai bine iti scriu aici ca sa vada toata lumea: dupa parerea mea, exista extreme si fanatici in toate mediile, important este ca restul de oameni normali sa poata discerne valorile si sa poata lua decizii in cunostinta de cauza fara sa fie fraieriti de extreme; iar daca acele valori sunt reprezentate cel mai bine de o persoana de culoare, atunci poate deveni si presedinte.

# re: Open Source & Linux for Enterprise

Thursday, February 23, 2006 3:53 AM by Emanuel Pentescu

Zoli nu o lua asa in serios, eram mai mult curios daca o sa reactionezi in vreun fel.
Exista experti Linux chiar si in Microsoft si unii fac chiar prexentari foarte bune http://www.microsoft.com/emea/itsshowtime/sessionh.aspx?videoid=44
Ideea era ca majoriatea adeptilor open source romani sunt recunoscuti pentru violenta verbala impotriva MS, de altfel am vazut prezentatori de la firme care provoveaza (si)Linux si care stiind ca au o audienta targetata incep prezentarea cu glume anti MS.
Sunteti la urma urmei concurenti iar acceptiune gresita (conform statisticilor) ca produselor MS sunt mult mai slabe ca securitate se datoreaza in mare masura acestor denigrari voite si fara ocolisuri. Eu ma lovesc de ele de fiecare data cand pun o noua solutie pe Windows la un client si de asta ma miram ca te-ai dus sa prezinti solutii MS la un auditoriu simpatizant Linux.
Sincer daca ai avut succes asi putea aprecia niste tips & tricks

# re: Open Source & Linux for Enterprise

Thursday, February 23, 2006 12:34 PM by all4web

Intamplator sau nu iti faci cunoscute opiniile pe un open source. Daca te consideri un fun Microsoft dezvolta o aplicatie de bog sau cumpara una… o sa vezi ca in acel moment vei deveni un fun Open Source.
Sa rezum: open source = costuri mici. Referitor la cat de bune sunt aplicatiile open source sau Microsft toate au avantajele si defectele lor, totul depinde de cine le scrie.

# re: Open Source & Linux for Enterprise

Thursday, February 23, 2006 2:45 PM by zoltanhe

Ceea ce vreau sa retineti e ca Microsoft nu are nimic impotriva open source. Ba mai mult, oferim acces la sursele produselor/tehnologiilor noastre, e drept, cu mai diferite grade de libertate, in sensul ca sunt licente mai mult sau mai putin permisive: de la Windows si Office (doar pentru consultare), la Windows Mobile si Windows CE (pentru dezvoltare OEM), la .NET Framework, C# si Rotor (pentru standardizare si dezvoltare academica) la IronPython, WIX, WTL si FlexWiki (proiecte open source). Iar daca ne uitam la cantitatea de proiecte pe sourceforge.net, jumatate din ele sunt pe Windows. Pana la urma nu conteaza daca privesti lucrurile in alb-negru adica open-closed source, sau daca vezi si solutii intermediare, important este sa nu confundam accesul la surse sau procesul de dezvoltare cu modelul de business. In ceea ce priveste modelul de business, Microsoft a avut succes si fara sa expuna sursele.

# re: Open Source & Linux for Enterprise

Saturday, February 25, 2006 4:04 PM by alini76

Tocmai am fost si eu la o intrunire IT Board. Nu e rau deloc ce se intampla acolo. Ba chiar vreau sa ii felicit pe cei care muncesc pentru aceasta idee.
Insa nu inteleg foarte bine de ce anumite persoane au un simt anti-Linux sau anti-Open Source asa dezvoltat, aici pe site. Cred ca si asta e un fel de rigiditate.
Cat despre costuri mici. Nu sunt 100% de acord cu asta. Cel mai mare avantaj il reprezinta faptul ca iei sursele si faci ce vrei cu ele. Costurile de intretinere pot fi mari sau mici in ambele cazuri, in functie de ce vrei de la infrastructura ta.
Lumea e libera sa gandeasca orice, dar cred ca trebuie sa incercam sa nu dam dovada de extremism, ba chiar sa luptam impotriva vreunei astfel de tendinte.
Felicitari Zoli pentru participarea la evenimentul organizat de IDG.

# re: Open Source & Linux for Enterprise

Wednesday, March 22, 2006 12:22 PM by Andrei

Salutare la toata lumea,
vin si eu cu o opinie (mai flexibila sper) legata de disputa MS vs Linux. Eu personal sunt administrator de sisteme Microsoft mai fac si consultanta si sunt si fan MS insa recent o firma care vrea sa se faca ISP mi-a cerut o consultanta. Totul a fost ok pana la partea de licentiere – diferenta de costuri intre un Windows Server si un Linux pentru un ISP (cu „n” clienti potentiali) este foarte mare si atunci i-am recomandat firesc o solutie Linux (trebuia totusi sa tin seama de costuri).
Pe partea de statii insa Microsoft are un avantaj foarte mare datorita numeroaselor aplicatii disponibile.
Asa ca IMHO – nu cred ca trebuie sa fim rigizi in aceasta competitie. Chiar daca programele open-source sunt free – este nevoie de destula pricepere in administrare si aici costurile sunt mai mari. Iar daca vrei suport profesional si pentru linux – exista si variante comerciale – e drept sensibil mai ieftine fata de Microsoft
Cred ca daca si MS ar deveni mai flexibila in promovarea si variantelor de upgrade (care nu se mai gasesc de mult) ar avea mult mai mult de castigat. De ex – un client isi cumpara un Windows 2000 (in anul 2001 – cand nici nu aparuse XP). Ar vrea sa treaca la XP dar cu licenta de 2000 ce mai poate face (mai nimic) – costurile fiind la fel de mari ca si in cazul unuia care cumpara acum XP pt. prima data ceea ce nu e chiar corect (in opinia mea).
Andrei

# re: Open Source & Linux for Enterprise

Tuesday, April 04, 2006 12:29 AM by Gabi Citron

Am in administrare cateva zeci de servere Linux si Windows si unele sunt chiar „copii” mei. Imi permit sa va impartasesc o comparatie in doua cuvinte: Cu Linux-ul e o placere sa faci implementari, cu Windows-ul e o placere sa faci mentenanta.
Gabi

# 24 de postari pierdute + comentariile

Wednesday, May 16, 2007 5:55 PM by Weblogul lui Zoli

Asta dupa caderea de saptamana trecuta: doua discuri crapate simultan, plus backup (numai) din februarie.

# Review Activitate blog ITBoard

Tuesday, August 21, 2007 2:27 PM by Valy’s Blog

Astăzi printre multele chestiuni pe care ar trebui să le fac m-am gândit să fac şi o mică evaluare a

# RONUA la conferinta OSS

Friday, November 28, 2008 5:28 PM by Weblogul lui Zoli

A trecut deja o luna de la conferinta " Open Source si Linux pentru Enterprise " organizata