Intel Software Seminar – Developing for Multi-Core

Ieri am participat cu o prezentare de 30min la un seminar interesant organizat de Intel pe tema multithreading si procesoare multi-core. Intel a adus un american din Germania, cu mare experienta in calcul paralel si high performance computing. La inceput imi faceam probleme cum voi face prezentarea fiindca aveam doar 30 de minute. Din fericire, fara sa fi vorbit inainte, Aaron a trecut prin majoritatea conceptelor ba chiar a aratat majoritatea exemplelor pe platforma Microsoft. Am ramas doar sa intaresc spusele lui si sa prezint lucrurile din perspectiva Microsoft. La urma am povestit un pic si despre Windows Compute Cluster Server 2003.

Fiindca am trecut destul de rapid prin prezentare, am publicat slide-urile la http://www.microsoft.com/romania/evenimente/2006/MsConcurrencyAtIntel.mspx

Recomand cu caldura bibliografia de la sfarsit. Pentru cei mai comozi, le recomand sa vizioneze urmatoarele prezentari inregistrate de la PDC05 si disponibile la http://microsoft.sitestream.com/pdc05/:

  • „FUN302: Programming with Concurrency (Part 1): Concepts, Patterns, and Best Practices” de Jan Gray, arhitect pe „concurrency” la Microsoft
  • „FUN405: Programming with Concurrency (Part 2): Multithreaded Programming with Shared Memory” de Joe Duffy, program manager la CLR (din echipa lui Jason Zander)

Pentru cei care vor sa vada proiecte de viitor de la Microsoft Research:

  • „FUN323: Microsoft Research: Future Possibilities in Concurrency” de Tim Harris, cercetator la Cambridge

Proiectul Concur si alte chestiuni de viitor din C++ le putem vedea urmarindu-l pe Herb Sutter, arhitect la C++:

  • „TLN309: C++: Future Directions in Language Innovation”

O sesiune interesanta, care arata un demo similar cu cel de la seminarul lui Intel (album foto) facut in trei generatii de tehnologii .NET 1.1, .NET 2.0 si WinFX:

  • „FUN320: Windows Vista & “Longhorn” Server: Improving Reliability Using System.Transactions and the Transactional NTFS and Registry”

Pentru Compute Cluster Server, puteti sa-l ascultati pe Kyril Faenov, director la HPC in Redmond:

  • „DAT301: High Performance Computing with the Windows Server Compute Cluster Solution”

Marturisesc ca prezentarea mea a fost construita pe baza acestor sesiuni. Veti recunoaste multe slide-uri in aceste sesiuni, explicate mai pe indelete.
Enjoy!

Filed under: Eveniment, Visual Studio, .NET, HPC

# re: Intel Software Seminar – Developing for Multi-Core

Friday, June 09, 2006 9:57 AM by Gabriela

Am participat si eu la acest seminar. Mi s-a parut a fi un concurs intre ofertantii de instrumente de dezvoltare pentru procesoare multi-core Intel, respectiv Intel, Novell si Microsoft. Aceasta a fost si ordinea in care au fost sustinute prezentarile. Castigator a fost insa Microsoft prin reprezentantul sau, Zoli Herczeg a carui prezentare a fost la obiect, onesta, profesionista.
Felicitari Zoli !

# RTM: Windows Compute Cluster Server 2003

Friday, June 09, 2006 6:05 PM by La treaba! v3

Microsoft Releases Windows Compute Cluster Server 2003, Bringing High-Performance Computing to the Mainstream…

# re: Intel Software Seminar – Developing for Multi-Core

Tuesday, September 12, 2006 1:53 PM by peos

interesant

# RTM: Windows Compute Cluster Server 2003

Tuesday, October 10, 2006 1:01 PM by La treaba! v3

Microsoft Releases Windows Compute Cluster Server 2003, Bringing High-Performance Computing to the Mainstream