Hai sa facem agreabila experienta utilizatorilor

Ma gandesc aici la aplicatii, mai ales in conditiile in care platforma (Windows) si uneltele (Expression) ne permit deja sa facem asta mai usor. Bine, bine dar cum? Mai ales ca nu toate firmele de software din .ro au designeri cu pregatire de specialitate si mai ales cu inclinatii artistice. Daca la talent nu prea putem umbla, pregatirea de specialitate putem sa o rafinam prin training. Iata cateva carti interesante in domeniul UX (user experience):

cateva situri de interes:

Lectura placuta.

PS: as fi vrut sa pun aici resurse de UX din .ro dar nu le cunosc; poate ma ajutati voi…

Filed under: User eXperience, Windows, Training

# re: Hai sa facem agreabila experienta utilizatorilor

Saturday, December 23, 2006 6:01 PM by MrSmersh

Da unde sint alea de Windows? 😦 Da e mult development pe web (bine inteleg pe web e flash-u) da inca Windows e baza, si multe UI crunte exista. Si la fel un design de UI consitent pe Windows wa merge si pe web.

Documentatiile scrise de Microsoft pe care tot el le ignora (in Visual de exemplu).

Ca biblia in domeniu care la versiunea actuala (inainte ere ceva in stilul Windows UI Design Guidelines)se cheama „Windows Vista User Experience Guidelines” http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa511258.aspx

Si problema e ca eu sint gata sa pariez ca daca la un roadshow se intreaba cine programeaza Windows si pe urma cine stie de UI design guidelines, si pe urma cine le si aplica tare putin o sa zica ca stiu si si mai putin ca le aplica.