RONUA la conferinta OSS

A trecut deja o luna de la conferinta „Open Source si Linux pentru Enterprise” organizata de IDG, dar merita sa spunem cateva cuvinte despre ea: spre deosebire de anul trecut, cand am participat „in persoana”, anul asta am sponsorizat RONUA (speaker Aurelian Popa in calitate de fondator) ca sa povesteasca despre „Open Source si Microsoft”. Iata si un sumar facut de organizatori, dupa eveniment. Din spusele participantilor (Aurelian, Dragos si cativa colegi), evenimentul a fost departe de categoria „Sa moara Microsoft!„, in sensul bun 🙂 Felicitari pentru organizatorii de la IDG si multumiri lui Aurelian pentru prestatie: cica un sfert de sala a iesit cu el la discutii dupa ce a terminat…

Aurelian a vorbit despre:

  • RONUA

  • Colaborari intre Microsoft si proiecte, comunitati si firme comerciale din lumea open source: Novell (virtualizare, Xen, management, identity, OpenOffice), Zend (PHP), JBoss (appserver), Samba (interoperabilitate cu Vista), Mozilla (Firefox pe Vista) etc

  • Proiecte open source cu contributie majora din partea Microsoft pe CodePlex si Sourceforge in frunte cu IronPython, AJAX Control Toolkit, Enterprise Library, WiX si ODF Translator. In momentul de fata sunt peste 70 de proiecte open source pe Codeplex (dintr-un total de 1100) nascute din contributia directa a Microsoft.

In caz ca va intereseaza ce mai face Microsoft in domeniul OSS, va recomand sa stati cu ochii (sau cu RSS-reader-ul) pe port25.technet.com.

Daca doriti sa contribuiti cu cod in comunitate sub forma unui proiect open source, va recomand sa folositi CodePlex: este construit cu Visual Studio Team Foundation Server si permite alegerea oricarui tip de licenta open source (favoritul meu personal este Ms-PL sau Microsoft Permissive License, o licenta eleganta, scurta si la obiect, facuta parca pentru programatori, nu pentru juristi).

Enjoy!

Filed under: Comunitate, Eveniment, OSS

# 24 de postari pierdute + comentariile

Sunday, November 30, 2008 12:30 PM by Weblogul lui Zoli

Asta dupa caderea de saptamana trecuta: doua discuri crapate simultan, plus backup (numai) din februarie.