ReMIX07 – conferinta

Cateva cuvinte despre conferinta de saptamana trecuta: caldura mare, nene. ReMIX-ul din Budapesta a fost parte dintr-un turneu mai amplu, care incerca sa replice conferinta „mare”, MIX07 din Las Vegas de la inceputul lui mai. Puteti urmari prezentarile la www.visitmix.com. La Budapesta, organizatorii au facut o alegere nefericita cu locatia evenimentului: „muzeul de arte fine” fiind (bineinteles) fara aer conditionat… Salile erau faine insa daca afara era cald, inauntru se crea o zapuseala de nedescris. 250-300 de participanti din Europa centrala si de est au urmarit vorbitori meseriasi ca Scott Guthrie, Steve Marx, Wayne Smith, Beau Ambur, Molly Holzschlag sau Paul Dawson. In ciuda caldurii, lumea a fost interactiva si a reusit sa-si racoreasca sinapsele cu miniventilatoarele furnizate de organizatori. Tot continutul a fost in jurul Silverlight si Expression.

Pentru mine, Paul Dawson a fost cel mai tare. Designer la Conchango, Paul a avut doua prezentari remarcabile, pline de umor englezesc dar si de cunostinte de bun simt. A vorbit despre design-ul contextual (cred ca asa i-a spus…), conform caruia trebuie sa-ti gandesti design-ul in functie de tipul de utilizatori. A aratat niste exemple concrete cu ce se poate face cu Flash si ce se poate face cu Silverlight. A doua prezentare a fost despre „cititoare” online si cum au evoluat. A vorbit despre New York Times Reader si Daily Mail eReader, ambele scrise in WPF. A explicat de ce sunt atractive aceste aplicatii pentru media online: pe langa faptul ca arata fain si ofera o experienta placuta cititorului, publicatiile pot folosi acelasi content si sa-l livreze prin XML in diferite formate (XHTML, RSS sau XAML).

Luni seara ne-au dus pe Dunare cu vaporul si am avut ocazia sa ciocnim un pahar cu cei cca 20 de participanti din Romania. Am facut si catvea poze de grup impreuna cu Scott si cu Molly. Bai! Unde sunt pozele alea? Am continuat in holul hotelului cu Aurelian, Alin Zainescu, Petrica si cu Molly.

Inainte de plecare, imi spunea cineva „Ai vazut aplicatia aia de galerie foto, pe care a facut-o ala in 15min? Stii cat m-am chinuit eu cu o aplicatie din aia? Doua saptamani, dupa care am renuntat…”.

Filed under: Eveniment, MIX

# re: ReMIX07 – conferinta

Monday, June 18, 2007 2:08 PM by MrSmersh

La visitmix sint ce au zis la Vegas, adica mai mult ca la Budapesta, a si au si sesiunile de anul trecut

Tudy a pus ceva din alea http://picasaweb.google.com/tudydamian/Budapesta1112Iunie2007/

A-ha te-am prins ca nu citesti threadul tau cu REMIX de pe RONUA :).

Si Aurelian a pus la el pe site si de pe poza cu eticheta la sticla nu se intelege nimica (vream originalul):)

# re: ReMIX07 – conferinta

Monday, June 18, 2007 2:24 PM by zoltanhe

Aha. Nu le vazusem pe ce ale lui Tudy.