Multumim pentru contributia la imbunatatirea standardului Ecma Office Open XML

Marturisesc ca mi-am schimbat, un pic, parerea despre IBM fata de luna iunie cand am scris ca „E timpul sa-i spunem bullshit IBM-ului„. Spun un pic, fiindca IBM nu a renuntat la demonstratia de ipocrizie numita de ei „The case against Open XML”. Totusi, Rob Weir a depus un numar impresionant de comentarii: peste 80% din cele peste 200 depuse in comisia americana de standardizare (conform cu Jason Matusow). Asta da munca! Este pacat ca Rob isi disipa eforturile acum cautand buguri in OOXML, cand putea sa o faca in comisia ECMA… Chiar si asa, efortul este laudabil si va face din OOXML un standard mai bun dupa aprobarea la ISO. Apropos, comisia tehnica de standardizare din Statele Unite a ajuns la consens: vor vota „Approval with comments„.

Pentru Romania, ASRO se pregateste sa voteze si ea. In afara de IBM Romania, care are probabil directiva „de la centru” sa voteze negativ, nu cred ca exista in comisia tehnica, membru intreg la cap, care sa voteze negativ.

Multumim Rob pentru contributie si sper ca pe viitor IBM sa pastreze acelasi ochi critic asupra acestui standard!

Filed under: Open XML

# re: Multumim pentru contributia la imbunatatirea standardului Ecma Office Open XML

Saturday, July 21, 2007 11:47 PM by dpopa

Am o remarca la adresa IBM-ului (vad ca tot e mentionat acest brand in ultimul timp)… Zoli, ai ramane absolut socat daca ai afla cati oameni fara experienta preia IBM de pe piata si le ofera cursuri si posibilitatea de certificare pentru tehnologiile Microsoft. (vorbesc in cunostinta de cauza despre site-ul din Brno). Putem compara si in raport cu alte tehnologii daca vrei. Stim foarte clar cine e in frunte. Bineinteles, e o afacere care ruleaza in spate si nu facem acest lucru ca si voluntariat. Fac aceasta remarca pentru ca intr-o buna zi poate o sa le multumiti celor de la IBM si pentru ca zilnic sunt crescuti oameni pe aceasta piata…in care brandul Microsoft are ceva de spus. Se poate aduce discutia si in aria solutiilor oferite clientilor de catre IBM cu tehnologie pur MS.

Una peste alta, sa nu uitam ca IBM si MS au facut mult pentru lumea IT. Sper ca nu ai uitat ca sunt un fan MS, mai nou si IBM….MS e pe locul doi din diverse motive. Sunt f curios daca toate opiniile exprimate de tine aici sunt personale sau … cei de la centru au ceva de spus….asta legat de „In afara de IBM Romania, care are probabil directiva „de la centru” sa voteze negativ, nu cred ca exista in comisia tehnica, membru intreg la cap, care sa voteze negativ.”

„Opiniile expuse aici sunt strict ale persoanelor care le publica si nu reprezinta pozitia oficiala a companiilor angajatoare.”

O seara placuta.

Cu deosebit respect,

dpopa.

# re: Multumim pentru contributia la imbunatatirea standardului Ecma Office Open XML

Sunday, July 22, 2007 9:16 AM by zoltanhe

Ai dreptate. Daca ma pui sa numesc o singura firma care a contribuit cel mai mult la cresterea business-ului Microsoft, voi spune fara sa ezit IBM. Daca ne punem si segmentam un pic, la fel, voi numi si pe altii, insa cand vine vorba de anumite proiecte sau anumite deal-uri, competitionam. Unii ii spun coopetitie la asta: overall, la nivel macro esti partener si cooperezi, dar punctual pe anumite proiecte esti competitor.

Numai bine.

# re: Multumim pentru contributia la imbunatatirea standardului Ecma Office Open XML

Sunday, July 22, 2007 9:58 AM by zoltanhe

…nu am raspuns la intrebarea cu „de la centru”: eu am o gramada de obiective legate de Office 2007, impuse daca vrei „de la centru”. Printre ele este si evanghelizarea OpenXML, educarea partenerilor in felul in care se pot face solutii de business folosind OpenXML etc. Asta e motivul pentru care sunt sensibil la bullshit aruncat pe acest standard. Diferenta intre mine si cei de la IBM Romania este ca eu chiar cred in ceea ce spun si sunt convins de utilitatea standardului, pe cand la amicii de la IBM Romania, care invart documentele lui Rob Weir neintelegind ce-i acolo, se vede de la o posta ca nu sunt convinsi nici macar ei de „the case against open xml”. Ar fi trebuit sa spun mai degraba ca se _simte_ de la o posta bullshit-ul.

# re: Multumim pentru contributia la imbunatatirea standardului Ecma Office Open XML

Monday, July 23, 2007 12:46 AM by dpopa

E bine de stiut ca remarca era adresata site-ului IBM made in Ro. Nu stiu cine/ce/cum/care sunt competentele acolo dar m-am mai linistit putintel.

# re: Multumim pentru contributia la imbunatatirea standardului Ecma Office Open XML

Tuesday, July 24, 2007 11:12 AM by MrSmersh

Se putea sa nu comentez?

Pai ce e fain e ca noi nu sintem asa incrincenati, asociatia ce imi vine e aia cu mercenarii europenii in Africa prin 70, ziua buum, poc etc (da cu grija sa nu fie nime de culoarea lor atins) si seara toti in aceasi bar la un pahar 🙂

Si 2 se pare ca pare ca IBM Romania e perceput mai aproape (de firme mai ales)… Si lucrez la un „Microsoft shop” (cam tot timpul la din astea am lucrat), daca am avut nevoie de ceva de la informatie, skill, support, hard, intotdeuna IBM Romania a fost mai mult decit prompt. Si vorba aia nu sintem si nu eram partenerii lor, dar ne-au lasat impresia ca au avut grija de noi. Nu merg mai departe …:)

# re: Multumim pentru contributia la imbunatatirea standardului Ecma Office Open XML

Tuesday, July 24, 2007 3:48 PM by MrSmersh

Dupa o plimbarica prin soarele local mi-a venit idea/imaginii unor prezentari side by side a formatelor de documente open de preferenta fara politica… Da stiu ca am putea face asa ceva la Ronua da nu stiu daca e interesul…

Ce efecte are caldura asta 🙂  

# Romania zice „Yes” pentru adoptarea la ISO a standardului Office Open XML

Friday, August 17, 2007 8:30 AM by Weblogul lui Zoli

Dan Matei, presedintele comisiei tehnice responsabile de OOXML la ASRO, tocmai a anuntat vestea buna

# Competitie si discernerea dintre bine si rau

Thursday, August 23, 2007 11:37 AM by Weblogul lui Zoli

Imi cer scuze fata de cei care s-au saturat de postarile mele legate de standardizarea Open XML, dar

# Competitie si discernerea dintre bine si rau « Standardele ISO

Thursday, January 08, 2009 1:41 PM by Competitie si discernerea dintre bine si rau « Standardele ISO

PingBack from http://standardecalitate.wordpress.com/2009/01/08/competitie-si-discernerea-dintre-bine-si-rau/

# ODF si problemele sale de interoperabilitate

Wednesday, May 13, 2009 9:39 AM by Weblogul lui Zoli

Standardul ODF sau Open Document Format (implementat de OpenOffice, Symphony, Microsoft Office și altele)