Silverlight pe Linux (inaintea lui Windows Mobile?)

Ieri s-a lansat Silverlight 1.0, dar poate si mai interesant, s-a anuntat suport pentru Linux. Sam Ramji de la Microsoft Open Source Lab declara ca „THIS IS A BIG DEAL„: Miguel de Icaza promite Moonlight 1.0 in maxim 6 luni si este pregatit sa livreze Moonlight 1.1 la cca 9 luni dupa lansarea Silverlight 1.1 (la anu’?). Novell si trupa lui Miguel va primi suportul nostru prin teste, specificatii, codec-uri (VC-1), pentru a asigura compatibilitatea cu Silverlight.
Tot ieri s-a lansat si Expression Encoder (pt prepararea video-urilor QuickTime, AVI, MPEG, WMV in format Silverlight/VC-1), parte a lui Expression Media. Silverlight poate vizualiza video-uri clasic sau streaming. Pentru streaming aveti nevoie de Windows Media Server (add-on moca la Windows Server) sau daca nu, puteti gazdui _gratis_ pana la 4GB pe serverele Microsoft prin serviciul Silverlight Streaming din familia Windows Live.

Filed under: User eXperience, Silverlight

# re: Silverlight pe Linux (inaintea lui Windows Mobile?)

Thursday, September 06, 2007 9:11 PM by cilu

Si inca o data, un nume strong: „Moonlight”! 🙂 S-au jucat putin cu cuvintele, mono/moon. A iesit fain.

# re: Silverlight pe Linux (inaintea lui Windows Mobile?)

Friday, September 07, 2007 9:05 AM by tudor.t

Pana la urma cand va veni momentul sa integreze tehnologia in .NET Framework probabil vor renunta la numele faine, cum s-a intamplat si la Atlas (acum ASP.NET AJAX), Indigo (WCF) etc..

# re: Silverlight pe Linux (inaintea lui Windows Mobile?)

Friday, September 07, 2007 1:09 PM by zoltanhe

Pai nu: Silverlight e numele final si sincer sper sa nu il schimbe niciodata. Partea cu integrarea e invers: .NET Framework va fi integrat in Silverlight 1.1. Nu tot, evident… pentru a pastra instalarea in jur de 4MB.

# re: Silverlight pe Linux (inaintea lui Windows Mobile?)

Saturday, September 08, 2007 12:25 AM by MrSmersh

Inaintea lui Mobile 😦

Speranta moare ultima nu 🙂