.NET goes green!

Asta ca sa fur o idee de branding de la Bit Software.
E vorba de anuntul lui Scott: Microsoft va oferi acces la codul sursa din .NET Framework sub licenta Microsoft Reference License. MS-RL este departe de a fi atat de permisiv ca Permissive License sau Community License, ceea ce inseamna ca .NET nu e chiar green fiindca are un pic de mov. Deci e fara copiat, corectat, rebuilduit, forkuit ci doar consultat si debuguit. am vrut sa spun aceste lucruri foarte clar, fiindca anuntul nu inseamna ca .NET va fi „open source” ci vom oferi doar acces la codul sursa. Ceea ce inseamna ca vor beneficia in primul rand dezvoltatorii de .NET.
Hei! Pai tocmai asta am vrut: sa ajutam dezvoltatorii de pe platforma Microsoft.

Filed under: OSS, .NET

# re: .NET goes green!

Friday, October 05, 2007 11:49 AM by MrSmersh

Ca sa tin cu lupu intrebarea care peste tot se dezbate „la ce bun?”.

Stiam codul cum arata, ii vedem comentariile in help, debug mai pune un 10% la cit de bine intelegi codul…

Raspunsuri posibile, ajutor la suport .Net si cam atit…? Sau o mai fi ceva? Primul Raspuns ar fi ca Reflector pentru unii mai ezoteric, si aici ai in Visual…

Alte idei?

# re: .NET goes green!

Monday, October 08, 2007 11:12 AM by tudor.t

La ce ar fi bun accesul la codul sursa original?

De ex. daca cineva descipera un bug intr-un assembly din .NET Framework, putea si pana acum sa-l „localizeze” aproximativ, eventual cu Reflector-ul, dar avand access la codul sursa original poate indica locatia exacta celor de la MS, deci poate spera ca acel bug sa fie rezolvat ceva mai repede..

O alta utilitate ar fi posibilitatea de a intelege mai usor comportamentul in detaliu al unei metode/clase slab documentata in MSDN..