Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Am vazut ca deja se vorbeste de roadshow-ul din iarna asta si am vrut sa spun inca de acum ca participarea va fi pe baza de o taxa de 100 de lei pe eveniment.
Ufff… stiu ca am promis ca evenimentele pentru comunitate vor ramane fara taxa de participare, insa am luat totusi aceasta decizie chiar daca va duce la diminuarea numarului de participanti. Cu siguranta, insa, va creste calitatea.

Vom publica detalii cat de curand.

Filed under: Eveniment, TechNet, MSDN

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Wednesday, November 14, 2007 6:39 PM by dpopa

Salut Zoli. Imi permit sa fac o remarca, sper eu „documentata”, din punctul de vedere al celui care candva a fost in public dar si in fata publicului : posibil sa cresteti calitatea prezentarilor dar nu si „calitatea” audientei. Aceasta taxa va tine departe cel putin studentii care mai prindeau pe ici pe colo un drept de intrare si erau destul de interesati de subiect dar cred ca nu va impiedica deloc „administratorii de bloc” de la anumite companii care tot o sa fie prezenti si dupa masa de pranz o sa se faca nevazuti.

Oricum, stiti voi mai bine ce faceti. Bafta maxima cu TechNet-ul !

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Wednesday, November 14, 2007 7:02 PM by MrSmersh

Cred ca nu e cea mai inspirata idee….

Cred ca in tour erau maximum 5 events MSDN, TechNet, Bussines, si arhitecti vreo 2… Primele 2 sa ramaina free ar fi bine.

Sa faci evenghelizare trebuie sa ai lume in sala, si cred ca mesajul tehnic Microsoft mai are nevoie de ajutor, cum bine spunea titlul unei carti prorecultiste e o „batalie in mars” da .Net e adoptat (si aici mai e de lucru) da atitea tehnologii noi au rasarit si poate (unele chiar sigur) nu conving din prima. Si restringi audienta care si asa in unele cazuri adunata cu greu.

MSDN, TechNet erau evenimentele populare, pentru ca erau accesibile larg si ca subiecte (fara nevoie de perfuzii dar se vede si singe) si din alte motive (masa gratis :)).  Acuma sint pozitionate cu traininguri sau asa, si cinicii pot sa o zica sa platesc sa aud MS cum isi face reclama.

Uau am scris mai mult la comment decit scrie Zoli intr-un blog entry:).

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Wednesday, November 14, 2007 10:55 PM by djgabriel22

Aflu astazi din buletinul MS Romania – adresat dezvoltatorilor software, ca se va lansa in sfarsit si in Romania Windows Server 2008, Visual Studio 2008 si SQL Server 2008. Sunteti constienti cu toata lumea ca MS va face niste eforturi uriase sa faca evanghelizarea si sa promoveze toata partea de Server&Tools: server(ul)/(ele) de infrastructura + uneltele de dezvoltare) intr-o campania de marketing: ready.for.take.off care de abia v-a incepe!

Era de asteptat s-o vedem si pe asta! Mi se parea un lucru benefic ca: „vom avea o taxa de participare la evenimente in valoare de 100 de lei” intr-un viitor apropiat in cadrul seriei Zilelor Microsoft. De acum putem privi cu toti MSDN Briefing + TechNet Briefing ca pe niste traninguri exceptionale de o singura zi/eveniment, chiar daca v-a scadea audienta.

Nu stiu daca sti dar in alte tari din UE cum ar fi: Olanda – MSDN (variantele InTrack Tech Sessions, Masterclass) + TechNet variantele InTrack Tech Sessions, Masterclass) si Austria – unde evenimentele de BI sunt livrate pe masura asteptarilor au taxe participare inca de mai bine de 2 ani. Iti spun eu ca nu sunt mici!

Asteptati-va ca si evenimentele de BI sa le vedem cu taxa! Taxa mi-i se pare destul modica.

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Thursday, November 15, 2007 1:32 AM by Gabi Citron

Eu platesc bucuros banii stiind ca nivelul TechNet se va desprinde de 200+. Renunt si la masa (as bea doar vreo doua cafele, eventual plusez la 170 RON – cu toate ca e clar ca nu asta e calculul ;).

Exista comunitatile listate in dreapta-jos (Ronua, ITBoard, SQLServer, CodExpert, ProFox) care pot sa organizeze evenimente free pentru „mase”, separat sau impreuna. Ooops! E si ITBoard acolo! Deci sa facem un roadshow free, virtual, fiecare cu maslinele de acasa – daca asta e esential, singurul impediment ar mai fi o platforma de webcasturi…

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Thursday, November 15, 2007 8:53 AM by tudor.t

Din cate banui motivul intruducerii taxei e de a mai reduce numarul de participanti, pentru ca nu cred ca nu ar fi avut MS bani sa plateasca prezentatorii/salile/etc. … E clar ca se vor mai rari participanii care erau trimisi de firme doar pentru „prezenta” si vor ramane mai mult cei ce adevarat interesati de subiecte.

Daca in schimb va creste nivelul prezentarilor care sa includa mai putin marketing si mai mult content interesant, care nu se poate gasi usor pe net, MSDN sau in bloguri, vor merita dati bani respectivi.

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Thursday, November 15, 2007 9:38 AM by zoltanhe

Eu sincer sper ca nu va scadea numarul de participanti.

Legat de costuri, taxa NU este pentru a acoperi cheltuielile. Evenimentele de acest nivel (si asa face IDC, IDG, Internetics etc), daca vor sa-si scoata cheltuielile, trebuie sa atraga sponsori. Pentru TechNet si MSDN nu e cazul… desi nu ar trebui sa spun nu, fiindca asa am spus si acum doi-trei ani cand credeam ca vor ramane fara taxa…

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Thursday, November 15, 2007 9:48 AM by MrSmersh

„Exista comunitatile listate in dreapta-jos (Ronua, ITBoard, SQLServer, CodExpert, ProFox) care pot sa organizeze evenimente free pentru „mase”, separat sau impreuna.”

Cu asta nu sint chiar de acord. Ce vreau sa spun:

1. Comunitatile sint free si eventurile vor ramine ca atare.

2. Dar clar nu sint orientate spre mase, nivelul de discutie va fi mai sus.  Vin entuziastii si cei care vor sa invete si deja 250+ 350+.

3. Sint independente deci nu vor face treba Zilelor Microsoft adica sa evenghelizeze produse pentru care nu este inca interesul in comunitate.

Revenind eu vad ca  necesar ca 2 events sa ramina free (dev si it orientate) cu scop de evanghelizare, da nivelul 200+, sa auda oamenii de tehnologie. Pe dincolo track de 200+ asa sint, sa nu comparam mere cu pere. Astea sint evenimente pentru cei ce nu neparat sint convinsi, pentru noi mai convinsii clar nu e problema taxei.

Si iarasi comparam evenimente tinute la centrala care si pe la noi erau mai pe cash cu tour bianual…

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Thursday, November 15, 2007 10:16 AM by garzanti

Cum a spus cineva mai devreme daca e marketing, am putea sa vb si cu cei de la Zepter sau Avon sa introduca taxe pt prezentari 🙂

Pentru o kestie de marketing nu se merita sa dai bani pentru ca Microsoft-ul este vendorul care vrea sa isi vanda produsul si ei fac prezentarea pt a convinge lumea. Evanghelizarea asta este sa isi faca masa critica de developeri ca platforma sa aiba succes.

E ca la banca cand ai prea multi clienti poti face mofturi privind eligibilitatea lor, cand nu… mai inchizi ochii…

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Thursday, November 15, 2007 5:04 PM by naicul

Zoli a scris: „am luat totusi aceasta decizie chiar daca va duce la diminuarea numarului de participanti”

Zoli a scris: „Eu sincer sper ca nu va scadea numarul de participanti”

hotaraste-te.

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Thursday, November 15, 2007 5:23 PM by zoltanhe

Una este o estimare (persoana intai plural) realista, oficiala, acceptata de stakeholderi, iar alta este speranta mea (persoana intai singular). N-am voie sa visez?

Zoli, fiu de dac 🙂

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Thursday, November 15, 2007 5:52 PM by Lore

Buna tuturor,

Am citit comentariile voastre si orice feedback este foarte bun!

De aceea vreau sa fac cateva precizari:

– Technet si MSDN sunt evenimente tehnice (as boldui dar nu am cu ce), nu evenimente de marketing. Nu incearca nimeni sa vanda nimic prin intermediul lor. Prezentam noile tehnologii celor care sunt atenti la ele si care gasesc valoare in aceste evenimente.

Daca ar fi fost evenimente de marketing, cum le spuneti voi, ar fi fost gratis: nu conta cine era prezent, important era doar sa auda ce avem de spus.

Daca perceptia este ca aceste reuniuni nu au valoare tehnica mare, vom fac tot posibilul sa adaptam prezentarilor cerintelor voastre: sa fie mai tehnice. Din nou, asteptam cu placere orice parere a voastra.

– nu este scopul nostru reducerea audientei! Ceea ce dorim este selectarea ei.

– doar pentru informare: multe tari din CEE au evenimente tehnice de masa pe bani, din motivele precizate mai sus.

Toate cele bune,

lore

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Thursday, November 15, 2007 6:50 PM by MrSmersh

Eu as zice ca sint de marketing tehnic :), perceptia lumii la zilele: MS: „E practic un turneu de promovare in primul rand si abia in al doilea rand un stagiu de training.” (e de pe un blog de studentclub si tare bine a gasit cuvintele).

Timpul va arata cit de bine e, asa putem continua in contradictoriu for ages (inclusiv ce events in ce tara e pe bani si ce free).

Dar pina atunci „vouchere” pentru comunitatile tehnice aveti in plan? Ca la evenimente pe bani se mai obisnuieste si asa ceva nu?

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Thursday, November 15, 2007 6:57 PM by Mircea Neagoe

Vouchere sau scutire de taxa pentru persoanele ce detin anumite certificari – MCSA/MCDBA/MCSE ptr. Technet sau MCAD/MCSD ptr. MSDN ?

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Thursday, November 15, 2007 6:59 PM by dpopa

Agenda :

http://msevents.microsoft.com/CUI/EventDetail.aspx?EventID=1032360415&culture=ro-ro

@Lore :

– poti sa definesti „valoare” pentru cateva categorii de participanti ? (e o chestie cam interna MS, dar incerc si eu…)

– selectarea audientei poate insemna chiar cresterea ei. E corect. Depinde de criteriul de selectie si la ce va raportati.

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Thursday, November 15, 2007 7:33 PM by Gabi Citron

Sunt interesante unele comentarii! Smile Oameni buni, ati vrea ca la un eveniment tehnic (sa zicem de training) organizat de oricine vreti voi sa va invete despre produsele si tehnologiile competitorilor? Eu nu! Vreau sa-mi prezinte propriile tehnologii, pentru ca la alea se pricep cel mai bine si pot sa raspunda competent la intrebari in final…

Si chiar daca nu pun eu intrebarile, am invatat acum la TechED cat de interesante sunt sesiunile de Q&A cand auditoriul e format in majoritate de profesionisti: e o foarte buna oportunitate sa inveti din experienta altora!

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Friday, November 16, 2007 1:25 AM by naicul

@GabiC: nu cred ca a cerut nimeni sa se vorbeasca despre tehnologiile concurente.

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Friday, November 16, 2007 2:06 PM by tudor.t

Cum ziceam si mai sus – taxa respectiva de participare va merita data daca prezentarile au continut care sa-si merite banii – continut care nu se gaseste cu usurinta online sau in carti, un mod de prezentare a unor subiecte care sa ajute audienta sa la patrunda mai bine decat daca s-ar chinui pe cont propriu sa le studieze…

Cel putin in anii trecuti prezentarile la MSDN Briefings nu prea au intrunit calitatile astea, cu mici exceptii – au fost interesante pentru ceva gratis, dar…

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Friday, November 16, 2007 6:02 PM by dreq

eu cred ca, pe langa componenta de learning, principalul obiect al msdn si technet il reprezinta popularizarea tehnologiei microsoft. marketing … business curat …

mie mi se pare idiotic sa ma duc la un eveniment la care cineva isi face reclama in fata mea, pe banii mei … indiferent cine este acel cineva, indiferent daca evenimentul se numeste siab, msdn, technet, tib, sau mai stiu eu ce se organizeaza pe la noi. in plus … de ce m-as apuca de mcs…whatever, cand pot afla la technet sau msdn ce nu este deja pe net?

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Friday, November 16, 2007 7:03 PM by Mircea Neagoe

Imi pare rau daca va exista vreo divergenta de opinie, insa taxa de 100 lei nu este deloc modica, asa cum se afirma mai sus.

Depinde la ce venit te raportezi…

Exista persoane foarte bine pregatite tehnic pe tehnologii Microsoft  studenti sau proaspat absolventi de facultate – Facultatea de Calculatoare, Politehnica Bucuresti, care nu sunt la nivelul 200 si nu vin numai pentru masa.

Nu stiu cati de pe itboard au terminat aceasta facultate sau una de la talia acesteia ca sa-si permita as vorbeasca de sus despre studentii care „mai prindeau pe ici pe colo un drept de intrare”.

Consider ca ar trebui incurajat accesul la informare si tehnologie si pentru persoanele cu potential, care fac eforturi pentru a creste pe plan profesional si dispun de mai putine resurse financiare.

In UE sesiunile Technet si MSDN poate sunt pe bani, insa in America aceste evenimente sunt gratuite.

Sper doar ca Zoli sau persoanele de la MS Romania direct implicate in organizarea acestor evenimente vor gasi o solutie echitabila pentru a creste calitatea acestor evenimente si a auditorului, fara a limita prea mult accesul la ele.

# Evenimente Microsoft pe bani

Saturday, November 17, 2007 12:03 PM by Tudor Galos’s blog

Discuțiile lungi de pe blogul lui Lucian ( AICI ) și de pe blogul lui Zoli ( AICI ), m-au făcut să scriu

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Saturday, November 17, 2007 1:00 PM by MrSmersh

Se pare ca exista o solutie pentru studenti… Detalii nu stiu da s-a pomenit de ea. Deci dracul, pe sectorul asta nu e asa de negru 🙂

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Monday, November 19, 2007 3:14 PM by dreq

Ce nu inteleg eu, este de ce se tot vorbeste in termeni peiorativi despre participantii la evenimentele anterioare, sau despre sesiunile de technet si msdn in sine, sau despre continut free … Hai sa fim seriosi … daca merita sa vorbim asa, inseamna ca asta a fost / este calitatea microsoft romania, precum si ca asta este calitatea audientei pe care au reusit sa o stranga expertii microsoft romania … si macar o parte dintre noi stim ca nu este asa, stim ca la microsoft romania sunt angajati oameni de prima mana in it-ul mondial, iar audienta este in foarte mica masura formata din tate cu papornite, flamanzi, sau alte tampenii vehiculate pana acum. Iar continutul free … nu cred ca sunt necesare comentarii.

Este pur si simplu o decizie de business, microsoft romania are drumul ei ca si companie, si aceasta decizie trebuie luata exact asa cum este. Daca va fi o decizie de succes sau nu, o va decide viitorul, iar noi suntem departe de olanda ca si nivel de salarizare.

Eu personal nu intentionez sa platesc o taxa de 100 ron care mi se pare si nejustificata, si prea mare.

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Monday, November 19, 2007 4:59 PM by zoltanhe

Cred ca e momentul sa lasam electronii astia sa se raceasca. Este clar ca anuntul asta a rascolit suficient de mult spiritele. E regretabil ca s-a ajuns si la atacuri personale…

Pe scurt, evenimentele vor ramane pe bani si in plus vom oferi gratuitate pentru studenti, parteneri (Microsoft Certified Partners si Microsoft Empower for ISVs) si detinatorii de certificari Microsoft (orice examen Microsoft Certified Professional).

# re: Evenimentele MSDN si TechNet vor fi pe bani

Monday, November 19, 2007 5:57 PM by MrSmersh

That’s more like it!

Ar fi fost frumos sa fie si ceva locuri pentru comunitati dar cum si la RONUA TM vrem sa incepem o campanie de certificare Smile si problema asta e rezolvata.