Putem şi fără CNSAS

Deşi nu urmăresc ştirile, desfiinţarea CNSAS a pătruns până şi la mine, mai ales că şi bloggerii au ripostat mai mult sau mai putin virulent. Eu îmi păstrez părerea (de pe vremea scandalului Muscă) că nu avem nevoie de nici o instituţie care să decidă (în locul nostru) cine a fost securist sau colaborator.

Daţi drumul la dosare! Publicaţi-le şi lăsaţi-ne pe noi să decidem dacă-i mai votăm sau nu! Iar acum e momentul cel mai potrivit.

Filed under: Politică

# re: Putem şi fără CNSAS

Monday, February 04, 2008 11:09 AM by BMoro

Esti optimist daca mai crezi/speri ca se va intampla vreodata sa publice toate dosarele…

# re: Putem şi fără CNSAS

Tuesday, February 05, 2008 2:00 PM by Diana

Doar publicarea dosarelor (daca o vor face…) nu este destul, din pacate…Sunt multe cazuri in care puscaria nu ar strica, indiferent de varsta personajului (eu as mai „pune” si o spanzuratoare, ca la Nürnberg…:)). Comunismul este tratat peste tot cu multa indulgenta, ba chiar se pare revine „la moda” in unele medii universitare…Las’ ca diabolizam fascismul, care nu a fost nici pe departe atat de malefic (poate pentru ca a menajat proprietatea(?)).

# re: Putem şi fără CNSAS

Wednesday, February 06, 2008 7:58 PM by RazvanHr

Democratia inseamna mai mult decat doar alegeri libere. Asta e un element necesar, dar nu suficient pentru ca o tara sa aiba o democratie functionala. Trebuie sa mai existe si o societate civila cu un cuvant puternic de spus, alegerile trebuiesc supravegheate de organisme independente, sistemul de vot trebuie sa fie unul corespunzator si, nu in ultimul rand, oamenilor trebuie sa le pese! Chiar crezi ca Gica 6 Beri va frunzari prin toate dosarele (fie ele si publicate) sa vada pe cine voteaza?

Nu, tara asta inca este fragila si are nevoie de institutii gen CNSAS. Ceea ce NU a fost corect la aceasta lege a fost faptul ca CNSAS facea si ancheta si pronunta si verdictul. Ma intreb ce a fost in capul celor care au facut legea de functionare a CNSAS…

# re: Putem şi fără CNSAS

Thursday, February 07, 2008 9:23 AM by zoltanhe

Lui Gică 6 Beri oricum nu îi pasă, cu sau fără CNSAS. Însă Zoli SixPack își permite să sacrifice câteva minute la 4-5 ani, să verifice dacă ceea ce alege e murdar sau nu. Părerea mea…