FALSoft – Ediție Piratată

Zoso și Manafu ne scriu despre o nouă campanie anti-piraterie: www.falsoft.ro
Sunt voci acolo, pe blogurile de mai sus, care au reacționat vehement… Băi fraților! Dacă îl aprobați pe Zoso când protestează la furturi de știri sau ”împrumuturi” de design, atunci lăsați-ne și pe noi să mârâim la piratarea de software.

Behave!

Filed under: Microsoft Romania

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 12:16 PM by Geo

Cred ca ar trebui sa incepem cu motivele pentru care se folosete software piratat, ca de exemplu … pretul, care nici pe departe nu reflecta puterea de cumparare in Ro.  

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 12:22 PM by zoltanhe

Suntem obligați să uniformizăm nivelul prețurilor în rândul țărilor europene.

Welcome to the EU…

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 1:06 PM by cocodanila

Ei, hai Zoli, nu suntem prosti, nu va obliga nimeni, e numai o initiativa voluntara a lui M$, din comoditate sa evite cross trade (cumperi aici mai ieftin si vinzi la ei mai scump). Solutii sunt, dar lenea mare ….

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 1:21 PM by zoltanhe

Ehe, ar fi bine să fie atât de simplu… hai să ne imaginăm headline-urile de a doua zi: ”corporație americană impune restricții asupra liberei circulații a mărfurilor sale în spațiul comunitar european etc”.

Nimeni nu-și asumă riscul ăsta. Nici măcar (mai ales?) Microsoft.

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 1:35 PM by Geo

Din pacate salariile din Ro nu sunt aliniate la salariile din EU. In  Olanda poate platesti 300E pe o licenta pentru ca salariu iti permite, nu acelasi lucru se intampla si in Ro.

Aici salariu pe LUNA e 300E, din care tre sa mananci, sa iti iei haine, sa platesti facturi .. etc.

Ca si efecte ..alinierea preturilor e unul din motivele care conduc la creaste ratei pirateriei, nicidecum la scaderea ei.

Nu trebuie sa fii geniu ca sa vezi asta .. daca MS  e interesat sa rezolve problema atunci ar trebui gasita o solutie eficienta (cu finalitate) nu doar una de marketing (vezi mai sus).

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 1:49 PM by cocodanila

Eu ma astept ca Zoli sa aiba acelasi salariu ca si cei de la MS din Olanda … e firesc ca o mare corporatie americana sa nu discrimineze angazatii in comunitatea europeana numai pe baza de nationalitate!! Si cum spunem toti, solutii sunt.

Geo.. we running a lost battle…

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 2:08 PM by zoltanhe

Hei, eu încerc numai să explic ce se întâmplă. Credeți-mă că și mie mi-ar place să avem prețuri mai mici pentru România… mi-ar face jobul muuult mai ușor.

PS: mi-e milă de colegii olandezi Big Smile

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 2:11 PM by AndreiU

Tare asta cu salariul Coco. Zoli, chiar nu ai ce sa-i zici.

Acum va legati de UE; dar pana in intrarea in UE cum a fost? Oricum eu zic voi stati bine si ati facut ceva progrese, la nivel de corporatie prin posibilitatea evaluarii pe o perioada de timp a produselor software, si local prin distribuirea de software gratuit. Chiar acum am vazut postul lui Lore cu tombola 🙂

Incercand sa agit si eu subiectul asta, mi-am adus aminte ca Softwin vindea intr-o perioada Bitdefenderul la un pret f. accesibil in RO, iar in alte tari din UE il vazusem la un pret egal cu Symantec. Am intrat pe site-ul lor si uite ce am descoperit:

http://www.bitdefender.ro/site/Buy/description/90/BitDefender-Antivirus-2008.html

http://www.bitdefender.com/2008/futurenow/antivirus-comparison.html?vendor=didit&cc=na_usa&srchengine=google&campaign=US_BitDefender&adgroup=Brand_Generic&key_id=buy%20bitdefender%202008

E drept ca de pe site-ul RO licenta cumparata acopera 3 calculatoare, dar sunt enduser, am un singur PC acasa (glumesc) nu imi foloseste la nimic oferta lor. Prefer sa ma duc sa cumpar de pe COM.

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 2:44 PM by Lore

Dar care ar fi pretul potrivit pentru un Windows Vista, de exemplu? Dar pentru un Microsoft Office?

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 2:56 PM by Geo

Pretul ar trebui sa fie variat, in functie de unde vinzi, costuri productie, etc.

de ce o pereche de adidasi nike facuti in olanda (membra EU) costa 300E, pentru ca trebuie sa-l plateasca pe olandez cu 2000E pe luna.

Aceiasi pereche o cumperi cu 100$ in China .. chinezul primeste salariu doar 400$ pe luna.

Poti sa vinzi adidasi din facuti in Olanda pe piata din China?  

Da, poti incerca .. nu stiu cine o sa-ti cumpere la pretul ala.

Exact asa se intampla si la noi, pretul nu reflecta puterea de cumparare a omului de rand.

Nu am  zis ca produsul nu merita banii, am zis doar ca pretul nu e realist. (nu vorbesc doar de MS, vorbesc in general)

p.s. preturile/salariile sunt fictive, ideea conteaza.

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 3:12 PM by Lore

Pentru Romania ma refeream: care ar fi pretul potrivit pentru un Windows Vista, de exemplu? Dar pentru un Microsoft Office?

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 5:51 PM by cocodanila

Hey Lore, make me an offer I can’t refuse.

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 6:23 PM by Lore

🙂

Intreb pentru ca aud mereu aceasta afirmatie: e prea scump. Si vreau sa stiu care ar fi pretul „corect”

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 7:26 PM by AndreiU

50E ?

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 8:53 PM by alecu.bogdan

Parca pusese cineva pe blog preturile la produsele MS si erau diferente intre tari, iar Romania era pe loc fruntas la preturi.

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Tuesday, May 27, 2008 9:12 PM by cocodanila

Stop, stop; Lore imi pare rau dar din ce in ce mai des aud ca Vista nu face 2 bani!! De aia ce sa zic, intr-un fel poate daca il dati gratis poate creste si produsul asta!!! Eu il folosesc ca si exemplu la cursurile mele la capitolul „the undelivered promise”!!

Pentru restul produselor care se mai pot scoate in lume,  restul Europei (si nu eu am inventat-o) se uita cu mila la Romania si BG si in principiu fara nici o problema (justificand nu stiu ce statistica legata de PIB) instantaneu te califici pe acelasi palier cu India, vreo 20-40% discount!! Daca faci pe milogul iei chiar si 60% pentru produse strict care se folosesc in Romania. Complicat cu multinationale, stiu, dar oricum ei au niste preturi de plangi in pumni!!

Discutia e mai lunga, din pacate platesc pretul pietii din cauza ca OpenOffice nu se interfateaza perfect cu clientii mei, aia, e si tre sa cumpar (again multumim BMoro care ne-a deschis ochii cu preturile). Problema e ca sunt bagat la categoria IMM, ” Intreprindere Mikey Mouse” si mare lucru nu poti negocia. In plus am o licenta in plus pe care am platit-o si nu o pot da inapoi, si imi cam sta in gat!!

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Wednesday, May 28, 2008 9:16 AM by zoltanhe

@cocodanila: India sau Brazilia nu sunt în UE… pe de altă parte, dacă simți că ai fost nedreptățit la o achiziție, te rog să ne contactezi. Sunt convins că vom putea rupe câteva minute din viața unui ”licensing specialist” chiar dacă e pentru un IMM.

@Andrei: Deja o văd pe Lore scriind o scrisoare: ”Dragă UE, te rog să accepți restricțiile pe care le vom impune distribuitorilor (Microsoft) europeni, cu scopul de a lăsa doar distribuitorii aleși de noi să vândă în România.”

@Lore: Probabil că vei formula mai bine. Îți doresc succes în acest CLM (career limiting move) Big Smile

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Wednesday, May 28, 2008 3:18 PM by cocodanila

Stiu asta, si nici iarna nu-i ca vara la ei, si cafeaua are alt gust. Dar noi tot o sa comentam si o sa facem gura mare ori de cate ori o sa ne dai oportunitatea! Ca poate ne aude cineva.

Si spun pentru a 3 si ultima oara, solutii sunt, initiativa mai putina.

# re: FALSoft – Ediție Piratată

Thursday, May 29, 2008 5:37 PM by MrSmersh

Cu pret e discutie mai larga, MS nici nu impune unul…

Sa luam un caz practic, ai aceptul de vinzare soft MS (nu stiu in sec asta denumirea exacta la IBM numele ar fi second thier …) vinzarea o faci la pachet cu hard, si alte bucati facute de tine, si ai vrea un sa faci un pret bun (usor mai jos decit retail ca deh iau atitea). A si nu vorbim de sute de licente lunar, ci de zeci la vinzare care tinde sa fie un eveniment bilunar… De la nivelul de sus capeti in principiu un pret ca cel de retail… Deci daca nu vinzi la volum si regulat nu merita sa vinzi, si asa nu e nici prea e mare concurenta si unde nu e concurenta se cam leneveste lumea, de exemplu unele programele de introducere Vista worldwide aici au trecut neauzite ca era prea mare efortul vinzatorului sa se ocupe de el.

A da si mie imi plac programele open dar ca sa incepi unul trebuie sa nu vorbim de home si din astea, deci trebuie ceva sa le vinzi inainte de a discuta de open…