Toyota Romanian International Marathon 2008

De ce fugi? Asta scria pe tricourile date azi de organizatori participanţilor la Maratonul Internaţional Bucureşti. Voi ce răspuns aţi da?

Competiţia a fost câştigată de un doi atlet atleți din Kenya cu un timp de 2h15min şi o româncă la feminin. Având în vedere importanţa concursului, numărul de participanţi a fost mic, mult prea mic pentru un maraton care se vrea de referinţă pentru România: am estimat cam o sută cincizeci de participanţi la probele de maraton, semimaraton şi ştafetă şi vreo două-trei sute la cursa populară de 4km. Trist… Promovare de doi lei, organizare de trei ok şi site-ul oficial de doi… bani.

M-am necăjit un pic fiindcă, din cauza unor accidentări de ultimă oră, echipa noastră pentru proba de ştafetă s-a destrămat, aşa că din patru am rămas doi: Bogdan s-a dus la semimaraton (a ajuns pe locul 27 în 1h43min; Felicitări Bogdane!) şi eu la cursa populară (am ajuns în 13min). Dorina a stat pe tuşă de data asta, fiindcă nu am gasit pe nimeni care să stea cu Klara. După aia am văzut că la cursa pentru copii (1km) pot alerga şi părinţii. Idee bună mai ales pentru cei mici. No! Tre’ să punem copila pe orbită prin cartier, că la anu’ participă şi ea.

Update: erau numai 3km la cursa populară… am măsurat cu mașina. Nu sunt io chiar așa de bun Smile

Filed under: Hobby, Alergare

# re: Toyota Romanian International Marathon 2008

Monday, October 13, 2008 5:21 PM by naicul

fara cratima. typo

# re: Toyota Romanian International Marathon 2008

Monday, October 13, 2008 7:05 PM by Bazilide

felicitari

si eu imi propusesem sa alerg, la cursa pt popor, dar m-am trezit cu o intindere dupa niste exercitii fara incalzirea potrivita 😦

# re: Toyota Romanian International Marathon 2008

Monday, October 13, 2008 8:41 PM by zoltanhe

mda, încălzirea e absolut necesară pentru orice, chiar dacă nu e concurs (alergat, fotbal, ski, sală etc) și din păcate nu ne învățăm minte decât după ce o pățim… sănătate!

Eduard ne recomandă și câteva exerciții de încălzire înainte de alergat: http://www.eduard.ro/2008/08/si-tu-poti-alerga-la-nike-human-race.html

# re: Toyota Romanian International Marathon 2008

Tuesday, October 14, 2008 1:12 AM by eduardk

4k/13 min – wow! not bad, not bad at all 🙂

Felicitari, Zoli!

# re: Toyota Romanian International Marathon 2008

Tuesday, October 14, 2008 8:53 AM by zoltanhe

dacă alergam pe același traseu cu maratonul, cu timpul ăsta îi întreceam pe kenyeni pe primii 4km Smile;

totuși, nu cred că au fost 4km… organizatorii au fost atenți cu măsurătorile pentru maraton, însa cursa populară fiind pe alt traseu, cred că au aproximat-o în sus la 4km, ca să nu dea cu virgulă Smile; cand mai vin prin oraș cu mașina, promit să măsor traseul din jurul palatului poporului… sau poate o face altcineva până atunci?

# re: Toyota Romanian International Marathon 2008

Tuesday, October 14, 2008 10:26 AM by naicul

„ati da”, nu „a-ti da”, pentru ca nu e vorba de pronume, nu iti dai tie nimic.

# re: Toyota Romanian International Marathon 2008

Tuesday, October 14, 2008 10:55 AM by zoltanhe

facă-se voia ta, naicule. mulțumesc