Anonimous, Unauthenticated

Azi am primit (încă odată) feedback referitor la imposibilitatea de a face comentarii anonime aici. Mai bine zis, fără cont pe itboard.ro. Omul a fost sincer: hopa, până aici.
Voi ce credeți? E bine? E rău? E cineva pe itboard.ro, care permite comentarii pe blog de la useri neautentificați?

Și cum nu se pot face comentarii anonime, rog pe cei care nu au cont pe itboard.ro și ar vrea să comenteze totuși, să-mi dea un mesaj prin E-mail.

Filed under: Blogging

# re: Anonimous, Unauthenticated

Monday, October 20, 2008 5:12 PM by BMoro

Care a fost de fapt problema? Procedura plictoasa si consumatoare de timp prin care trebuia sa-si creeze cont pe ITBoard sau dorinta de a-si pastra anonimitatea cu orice pret?

# re: Anonimous, Unauthenticated

Monday, October 20, 2008 5:29 PM by zoltanhe

Sunt oameni care nu sunt interesați nici de ITBoard (functii non-tehnice) și nici de cum bate câmpii un evanghelist de la Microsoft România, însă ar arunca câte un comentariu pe ici pe colo, dacă subiectul se întâmplă să fie de interes pentru ei. De multe ori, nu vor să rămână anonimi, ci vor doar să evite încă o pereche de username/password.

# re: Anonimous, Unauthenticated

Monday, October 20, 2008 8:32 PM by Byty

Pai atunci.. facem integrare cu AD-ul de la MS Stick out tongue sau… nu merge asociat cu LiveID intr-un fel sau altul…  Smile

# re: Anonimous, Unauthenticated

Monday, October 20, 2008 8:38 PM by petrescs

zoltanhe is right – acelasi efect se obtine si fara obligativitatea inregistrarii prealabile. Daca vreau sa comentez si sa raspund pentru comentariile mele, imi las un email valid oricum (ceea ce am si facut). Daca as avea de gand sa spamez, no worry – exista mailinator si altele cu care sa obtin N conturi valide sub tot atatea identitati. Parerea mea e ca nu ar fi nevoie de atatea identitati, un cookie care sa imi pastreze nik-ul si emailul la fiecare nou comentariu e ultrasuficient. Mda, si poate si un captcha.

# re: Anonimous, Unauthenticated

Monday, October 20, 2008 10:23 PM by Valy Greavu

Cand o sa trecem la WSS… anul asta o sa dam posibilitatea blogerilor sa permita comentarii anonime.

De asemenea, o sa implementam si Captcha cel putin pe partea de reg.

Cin vrea sa se joace si sa testeze cum te inregistrezi in WSS cu captcha poate testa pe http://imm.feaa.uaic.ro.

Din pacate am configurat prost mailul asa ca nu o sa primiti nici o parola nimic. Dati pe reamintire parola si o sa va trimita un cirnatz de ala lung… Nu stricati nimic acolo ca m-am chinuit ceva sa-l fack Smile

# re: Anonimous, Unauthenticated

Monday, October 20, 2008 11:11 PM by MrSmersh

PLS nu wss, experienta de pe influencers e painfull(si nu sint singurul care asa zice, si da lucrez curent cu wss makar ca end luzer)… In intranet mai mere ca e parola de AD, da asa sa bag parola de 1000+1 ori in cautare de certificate digitale si din asta.  Si avantaje la ce facem pe aici nu prea vad decit putin overkill. Ce zici de DNN?

# re: Anonimous, Unauthenticated

Tuesday, October 21, 2008 9:17 AM by zoltanhe

Alo! Nu trebuie să aruncăm CS-ul pentru asta. Mie mi-ar place așa cum e …dacă aș înțelege de ce nu pot să postez poze cu WLW. Poate trecem la ultima versiune? Am auzit că e cool…

# re: Anonimous, Unauthenticated

Tuesday, October 21, 2008 9:53 AM by Valy Greavu

Catalin, problema este ca eu nu stiu DNN. Poate ca nu ar fi chiar atit de greu de realizat, dar inclin sa cred ca WSS e viitorul.

Si sa-ti mai spun o chestie de viitor: Din ce in ce mai multe companii o sa treaca la management de documente in mediu Intranet. La ora actuala avem un ADFS (Active Directory Federation Services) … ghici pentru ce? Asadar o sa fie nevoie sa conlucreze knoledge workerii intr-o companie in alta cu acelasi user si parola.

In contextul acesta, o comunitate vine ca o extensie a intraneturilor/extraneturilor lor, o locatie extrajob de knowledge sharing si comunicare.

Combate-ma! Smile

# re: Anonimous, Unauthenticated

Tuesday, October 21, 2008 9:54 AM by Valy Greavu

Zoli: Ultima versiune de CS? Ziceai ceva odata de niste licente?

# re: Anonimous, Unauthenticated

Tuesday, October 21, 2008 10:09 AM by zoltanhe

cat costa?

# re: Anonimous, Unauthenticated

Tuesday, October 21, 2008 10:57 AM by Valy Greavu

Iti trimit mail dupa ce negociez pretul… dar e posibil ca tu sa obtii un pret mai bun Smile

# re: Anonimous, Unauthenticated

Tuesday, October 21, 2008 4:43 PM by MrSmersh

Oops o manusa pe jos Smile.

Nu te combat ca asta e un viitor, dar nu se aplica aici si acum. Vezi toate chestia din zona mobile ce fac daca fac o racketa de site si imi trebuie pe client infopath? Da e add in pe server da alti bani etc, si nici nu sint sigur ca e asa de simplu pecit scrie in help.

DNN sau CS pe de alta parte stiu mai putine nu asa ambitiose.

Pina la urma cu cit stie mai putin e mai putin de configurat si asta avind in vedere cit vrei sa folosesti din ele.  

Si mergind la filozofie wss pentru intranet sau mediu corporatist e ok, dar pentru comunitate de indivizi diferiti care poate participa si de pe routerul X care ruleaza 1X federated poate nu ii incalzeste.

Si revenind, ai vazut cite maruntisuri e de facut pe influenceri, si ca experienta, in secunda asta, nu e prea luzer friendly.

Ceva mai simplu, si mai la obiect CS sau DNN pentru cazul nostru cred ca e mai OK.

# re: Anonimous, Unauthenticated

Wednesday, October 22, 2008 6:00 PM by zoltanhe

Îmi scapă mie ceva? Ca să accept anonimi, nu e suficient să pun ”Allow Anonymous Users to Comment” pe Yes la ”Advanced Post Settings”? Întreb fiindcă tot îmi apare ”Anonimous Comments are Disabled”…

# re: Anonimous, Unauthenticated

Thursday, October 23, 2008 8:59 AM by Valy Greavu

Zoli: Nu merge chestia aia. Incearc-o. Dar din cite stiu eu CS trebuie sa dau de mai sus drepturile astea, asta insemnand ca in tot site-ul se vor putea face comenturi anonime

# re: Anonimous, Unauthenticated

Thursday, October 23, 2008 9:12 AM by zoltanhe

Ufff… la versiunea nouă e la fel?