Mda, spuneti-mi domnule profesor…

Mai țineți minte cine zicea, cu o voce tunătoare de bas: ”Mda, spuneți-mi domnule profesor… de ce nu lăsați tineretul să asculte Bach?”?
Era Iosif Sava în talk-show-ul său (Serata Muzicala) de pe TVR2, la începutul anilor `90, într-o vreme în care celelalte televiziuni de-abia învățau cum se face televiziune și talk-show.

220px-IosifSava-bustPentru mine a fost și perioada în care mergeam la concert (în Timișoara) aproape în fiecare săptămână. Tanti de la caserie îmi dădea bilet de student deși îi spuneam că am terminat deja. Lasă… spunea. Pe atunci, filarmonica Banatul concerta în sala Cinema Capitol, o sală de cca 1000 de locuri, care uneori se umplea până la refuz. Am ascultat acolo Simfonia Fantastică de Berlioz dirijată de Ilarion Ionescu-Galați… cred că erau vreo 300 de oameni peste capacitatea sălii, pe culoare, pe scări. Plin de tineret. A fost cel mai frumos concert la care am asistat. Alteori, era pe dos… am fost la un concert superb de pian cu lucrări de Schumann, interpretate de… îmi scapă numele pianistului elvețian, care preda la liceul Ion Vidu și colabora cu filarmonica din Timișoara. La acel concert am fost patru persoane în sala aia imensă, cu tot cu pianist. Apoi concertele s-au mutat la sala liceului de muzică, o sală extraordinară dpdv acustic, însă mult prea mică (cca 300 de locuri) pentru un oraș ca Timișoara. Am auzit de multe ori că se va construi o sală de concert… s-a făcut ceva?

Vă recomand cu căldură Johann Sebastian Bach. Iată cantata nr 147, partea numită ”Jesus bleibet meine Freude”, în traducere liberă ”Isus îmi dă Bucuria” (lucrările sale cu tentă religioasă sunt normale, având în vedere că a fost cantor):

Enjoy!

PS: poza e de pe http://wikipedia.com

Filed under: Hobby, Life, Muzică, Bach

# re: Mda, spuneti-mi domnule profesor…

Monday, February 02, 2009 11:32 AM by Bazilide

tks

# re: Mda, spuneti-mi domnule profesor…

Monday, February 02, 2009 2:19 PM by Dr.House

http://www.youtube.com/watch?v=0vtE7–vetE&feature=PlayList&p=D79AB5D6C56ACE76&playnext=1&index=1

pt ca tot suntem la muzica …un bach al zilelor noastre

# re: Mda, spuneti-mi domnule profesor…

Wednesday, February 04, 2009 11:03 AM by MrSmersh

Au luat Capitolul, de tot, bad idea dupa mine e foarte folositor pentru filarmonica o cladire de cinema cu teatru de vara… Am un feeling ca sint pina la urma niste interese imobiliare…

Si mai lucreaza la sinagoga din centru unde ar fi bazata societatea filarmonica, in traducere tot cei de la filarmonica dar de capul lor… Acustica din cite stiu super, dar se cere ceva removare.

# Frantz Metz concertează în Banat | Weblogul lui Zoli

Tuesday, August 17, 2010 7:36 AM by Frantz Metz concertează în Banat | Weblogul lui Zoli

PingBack from https://zoli.herczeg.ro/2010/08/17/frantz-metz-concerteaza-n-banat/

# Hran?? pentru spirit | Zoli Herczeg

Friday, December 24, 2010 9:23 AM by Hran?? pentru spirit | Zoli Herczeg

PingBack from https://zoli.herczeg.ro/2010/12/24/hrana-pentru-spirit/