Windows eXPired

Gata. Nu mai vindem Windows XP

Ceea ce înseamnă că (după ce se epuizează stocurile de la distribuitori și din magazine) nu veți mai vedea Windows XP pe PC-urile noi sau pe raft. Suportul mainstream va fi retras în aprilie 2009 și apoi intrăm în perioada de suport extins, până în aprilie 2014: http://support.microsoft.com/lifecycle/?p1=3223. Ciclul de viață obișnuit pentru produsele Microsoft este de 10 ani (5 ani mainstream + 5 ani extins), însă Windows XP va avea 12+, din cauza întârzierii lui Windows Vista (nu retragem suportul mainstream decât după minim doi ani de la lansarea următoarei versiuni). Vasăzică Windows XP se poate folosi, însă peste puțin timp (depinde de stocuri), nu se mai poate vinde.

Există o excepție: Windows XP Embedded

Singura formă prin care vom mai vinde XP este în varianta Embedded (suportul mainstream se va retrage in 2011 și extins în 2016). E important acest lucru pentru firmele de soft și pentru furnizorii de soluții. Veți putea dezvolta în continuare soluții pentru dispozitive specializate portabile, controllere, dispozitive medicale, sisteme de entertainment, chioșcuri, casierii, pompe de benzină, sisteme de stocare și backup etc. folosind același hardware.

WindowsXPEmbedded

Vă invit marți 17 februarie la Windows Embedded Technical Seminar

Așa cum ziceam aici, organizăm la Microsoft GTSC un seminar cu ajutorul lui Elbacom (prezentările vor fi în engleză). Seminarul este gândit pentru firmele de software, system builders, OEMs, integratori și furnizori de soluții.
Iată și un scurt story în engleză cu motivația evenimentului: http://ronua.ro/CS/forums/t/6454.aspx

elbacomposreadyWinEmbed-CE6_small[1]

Resurse suplimentare:

http://www.xppro2016.com/
http://www.microsoft.com/windowsembedded/en-us/default.mspx

Filed under: Eveniment, Windows, ISVs, Windows Embedded

# re: Windows eXPired

Friday, February 06, 2009 1:28 PM by AndreiU

Cred ca trebuie sa specifici si ce inseamna exact mainstream support si extended support. Foarte multe organizatii os a gaseasca motiv in asta sa treaca la urmatoarea versiune de Windows; insa daca o studiezi mai atent, cu extended support poti sa stai foarte bine. Punctul ar trebui pus pe Windows 2000 caruia in 2010 i se termina extended support – care inseamna ceva de genul „no more security updates”.

# re: Windows eXPired

Friday, February 06, 2009 1:44 PM by naicul

Banuiesc ca era imposibil sa il puneti in weekend…?

# re: Windows eXPired

Friday, February 06, 2009 2:28 PM by zoltanhe

@AndreiU, corect: suportul se termină când se termină ”extended support”. În cazul lui Windows XP, chiar dacă un client cumpără Vista, poate să folosească în continuare XP și va fi suportat.

# re: Windows eXPired

Friday, February 06, 2009 5:41 PM by MrSmersh

Si la embedded care va urmatorul Vista sau 7?Smile

Bine daca tot tin cu ursu, as intreba de conditiile de licentiere daca si ele nu vor capata un SP, ca mai toti automatistii cu care vorbesc se apara cu ele la intrebarea de ce nu win?

# re: Windows eXPired

Friday, February 06, 2009 6:56 PM by naicul

Zoli, cea de mai sus era o intrebare… Nu se putea in weekend? 😦

# re: Windows eXPired

Friday, February 06, 2009 8:35 PM by zoltanhe

ba se putea, @naicule, se putea, dar cine mai venea?

# re: Windows eXPired

Friday, February 06, 2009 9:13 PM by naicul

eu 😦

# Windows Embedded

Monday, February 23, 2009 2:26 PM by Weblogul lui Zoli

Am publicat aici prezentările de la seminarul tehnic din 17 februarie . S-a vorbit despre:   0 –