Cat de rapid e rapid?

Va fi IE8 cel mai rapid browser? Aiurea! Își va face treaba? Oh, da. Mereu vor fi teste de tot felul în care se vor măsura milisecundele și potențialul unor browsere de a renderiza mai rapid, dar până la urmă ceea ce contează este senzația/percepția utilizatorului.  Tudor ne arată niște timpi de încărcare pentru 25 de siteuri de top de pe planetă și nu stăm rău deloc cu IE8 RC. Valorile absolute sunt extrase de aici:

pageloadtime

Iar cei care măsoară doar performanță de Javascript trebuie să ridice un pic capul și să observe că dacă un publisher dorește performanță extremă de js, atunci își va hosta aplicația în containere care îi oferă asta cu mai multe ordine de mărime peste oricare browser. Repetați cu mine: Silverlight, Silverlight, Silverlight.

Filed under: Internet Explorer, Silverlight

# re: Cat de rapid e rapid?

Monday, March 16, 2009 5:39 PM by MrSmersh

Ce am obeservat si cin Tudor publicase astea, msn, microsoft.com merg cel mai repede pe pe …Smile

La analiza, asta ce spune nu indraznesc sa emit pareri, dar sigur e funny. Si as folosi orice browser care ar face MSDN o experienta suportabila…

# re: Cat de rapid e rapid?

Monday, March 16, 2009 5:52 PM by Byty

Silverlight.. 🙂 .. repetam dar degaba.. ca unele pagini se incarca de iti sar capacii.. Wink dupa ce bei o cafea..

# re: Cat de rapid e rapid?

Monday, March 16, 2009 6:01 PM by zoltanhe

asta-i ca și cum ai spune că îți pornește greu browserul… sesizezi nuanța? după ce ți-a încărcat aplicația, ai verde pentru high-speed-js.

# re: Cat de rapid e rapid?

Monday, March 16, 2009 6:29 PM by Dr.House

viteza mai tine si de continutul pe care il incarci

# re: Cat de rapid e rapid?

Tuesday, March 17, 2009 9:27 AM by tudor.t

Silverlight ar putea fi o alternativa foarte buna pentru multe aplicatii web custom, pentru un anumit client, care actualmente se chinuie sa simuleze in HTMS+CSS+DOM+JS+etc. o aplicatie desktop..

In schimb pentru un site public (e-commerce de ex.), care se bate cu alte 100 de site-uri similare sa atraga cati mai multi clienti, la ora actuala e cam mare riscul de a pierde clienti care odata ajunsi pe site li se cere sa instaleze un plugin pentru Flash, Silverlight sau un Java applet, chiar daca dupa accea performanta ar putea fi ceva mai buna..

# re: Cat de rapid e rapid?

Tuesday, March 17, 2009 10:36 AM by zoltanhe

Clientul trebuie să înțeleagă că web-ul are limitările sale și să-și pună întrebarea ”de ce marii jucători de pe web încearcă să creeze containere specializate pe desktopul/browserul userilor pentru aplicații compozite?”: Google (Gears), Adobe (Flex), Sun (JavaFX), Microsoft (Silverlight), altcineva?

S+S nu e un moft, nici măcar pentru consumer.

# re: Cat de rapid e rapid?

Tuesday, March 17, 2009 1:06 PM by lnx644

Noroc cu UE ca atunci cand va fi lansat Windows 7 vom putea sa scoatem IE fara probleme… Si sa nu ne mai chinuim cu „viteza” sa…

# re: Cat de rapid e rapid?

Tuesday, March 17, 2009 1:17 PM by zoltanhe

@lnx644, mă bucur că îți place atât de mult Windows 7, încât vei renunța la lnx

# re: Cat de rapid e rapid?

Tuesday, March 17, 2009 2:43 PM by tudor.t

Mai sus cand ma refeream la „client” ma refeream la end-user – daca cineva da acuma un search pe web dupa photo+store, alege un site din lista de rezultate, daca acel site ii va cere sa instaleze Silverlight sau Flash ca sa poata folosi site-ul, ma tem ca acel client nu va stam mult pe acolo si va alege urmatorul site din lista de rezultate..

Ideea e ca Silverlight/Flash/etc. au rolul lor in multe cazuri, dar nu in absolut toate cazurile, doar de dragul tehnologiei..

# re: Cat de rapid e rapid?

Wednesday, March 18, 2009 6:04 PM by zoltanhe

Aşa este. Decizia de a folosi Silverlight trebuie să fie una raţională şi nu doar fiindcă se poate.