Din nou despre interoperabilitate – MIX09

Petru ne-a vărsat noutățile anunțate în prima zi la MIX09 (Silverlight 3, Expression Blend 3, ASP.NET MVC 1, Web Platform Installer 2), însă aș vrea să adaug câteva chestiuni mai puțin vizibile, dar care arată angajamentul Microsoft pentru interoperabilitate și deschidere:

  • Web Platform Installer 2 instalează acum și ultima versiune de PHP. Veți întreba: pe când vom instala și MySQL? Aș zice mintenaș…
  • tot de pe microsoft.com/web: Web App Gallery este un repository de aplicații populare .NET sau PHP, open source sau nu, în care veți putea încărca și aplicația voastră, dacă respectați regulile galeriei. Nu uitați să dați feedback!
  • Windows Azure oferă acum suport (full-trust) pentru cod nativ și limbaje non-.NET prin FastCGI  
  • Eclipse Tools for Silverlight (Eclipse4SL, sponsorizat de Microsoft) suportă acum și Macintosh, adică se poate dezvolta ”pe” Mac.
  • facilitatea out-of-browser a lui Silverlight 3 este suportată și pe Macintosh, adică se poate dezvolta ”pentru” Mac. …și iată cum se poate dezvolta în .NET pentru Mac…

Așteptăm anunțurile din seara asta (puteți urmări streaming-ul la 18:00 la http://live.visitmix.com). A spus cineva Internet Explorer 8?

Filed under: Internet Explorer, OSS, Interoperabilitate, Silverlight, Web, PHP, Mac, MIX