Traininguri de Visual Studio 2010 si .NET Framework 4

Dacă săptămâna asta a fost pentru începători, de săptămâna viitoare revenim la avansați. Sunt două variante din care pot alege cei care știu deja .NET (măcar versiunea 3, de preferat 3.5) și Visual Studio (măcar versiunea 2005, de preferat 2008). Nu, nu lansăm încă VS2010 și .NET4. Nu sunt gata, însă este bine să profitați de aceste oportunități pentru a vedea din timp ce vi se pregătește. Veți putea astfel să investiți timp și resurse în direcțiile potrivite pentru proiectele pe care le începeți în această perioadă.

1. În perioada 16-18 14-16 aprilie vom avea un curs avansat de 3 zile în cadrul programului Metro cu trainer din Finlanda (Ahti Haukilehto este Regional Director, adică un fel de Jichici nordic) în București, hands-on (nu, nu va fi călare…) și cu această agendă:

  • Visual Studio Team System 2010
  • .NET Framework 4.0
  • C# and Visual Basic Language Enhancements
  • ASP.NET Technologies
  • App Frameworks
  • Windows Workflow and Windows Communication Foundation
  • Parallel Computing

Ahti_HaukilehtoÎnscrierile se fac prin programul Metro. Cei care sunteți în Metro puteți vedea cursul pe portal în partea dreaptă sub Events. Pentru cei care nu știu, programul Metro ajută partenerii și clienții Microsoft să adopte tehnologiile noi încă din fazele beta, pentru ca aceștia să fie pregătiți cu aplicațiile lor în momentul în care Microsoft lansează tehnologia pe piață. În schimbul profilării aplicației pe portal, participanții primesc cursuri, suport tehnic și informații din timp pentru tehnologiile respective, înainte de lansarea lor dar și o perioadă după lansare. Dacă nu sunteți în Metro sau sunteți iubitori de natură/munte, puteți alege varianta a doua:

2. În perioada 3-8 mai AXTI (Asociația eXperților în Tehnologia Informației) și RONUA (Romanian .NET Users Assoctiation) organizează la Sinaia un codecamp de 5 zile cu aceeași temă, însă cu un ușor bias spre web și accent major pe practică. Citez:

La sfârșitul celor 5+ zile vei avea cunoștințe îmbogățite despre:

  • tehnologiile din categoria C# 4, VB.NET 4, .NET 4, în relație cu Visual Studio 2010 bazate pe .NET Framework 4.0.
  • dezvoltarea unei aplicații complete (inclusiv proiectul cu testele) construită pas cu pas (hand-on-lab de aproximativ 200 de pagini) de la zero (File -» New Project) pe (sub)framework-ul ASP.NET MVC 1.0
   NOTĂ: Aplicația va fi folosită, apoi, pe RONUA.RO ca serviciu adăugat comunității
  • tehnologia Silverlight 3.0, .NET RIA Services (laboratoare facultative, e nevoie de suita expression 3 aflată în beta) și/sau Windows Azure (faceți register pentru un cod de aplicație Azure)

Trainer Coach va fi Aurelian Popa, participarea nu este restricționată de nici un program Microsoft, iar costurile sunt date doar de cazare și papa Bine na, plus și sala (împărțită pe cap de cursant = peanuts). Mai e drumul, dar vă descurcați voi. Vă costă 2190 RON/pers în camera single sau 1790 RON/pers în camera double. Puteți să vă luați și mândra/bădița, mai ales că încă se schiază pe Valea Dorului, dar parcă nu le-aș amesteca…

Detalii sunt pe http://ronua.ro. Iată și un filmuleț (mă enervează chestia asta că nu pot să fac embed pe serverul ăsta… faceți clic pe poză sau pe http://cli.gs/ng39Hy):

Filed under: Visual Studio, .NET, Training, Beta

# re: Traininguri de Visual Studio 2010 si .NET Framework 4

Thursday, April 09, 2009 6:37 PM by B_gd_n[ ]Sahlean

WT beep …

Ce legătura are „c”alul „c”u programare ? Creşte productivitatea în VS.NET 😀 😀 😀 ?

# re: Traininguri de Visual Studio 2010 si .NET Framework 4

Thursday, April 09, 2009 7:14 PM by Aurelian

… ca sa ne intelegem, costul include (a) casa, (b) masa, (c) sala, (d) facilitati hotel (gen sauna daca or fi reparat-o), dar nu include drumul pana la Sinaia.

Din ce zice Zoli s-ar putea deduce ca la acele costuri se adauga costurile salii ceea ce e inexact.

Azi, 9 Aprilie 2009, e ultima zi pentru early bird.

TIPS&TRICKS: Daca nu ati obtinut bani de la firme dar sunteti sigur 99% ca vetiprimi fondurile, faceti plata cu internet banking de la voi din buzunar si apoi decontati de la firme.

E pacat sa platiti acel 10% in plus.

Aurelian.

PS. Nu sunt nici macar coach.

Sunt cel cu initierea si organizarea (as usual).

Voi clickai si eu in rand cu participantii ca sa parcurg laboratoarele, mai ales ca imi doresc de muilt sa le parcurg si eu cap-coada la o ceasca de ceai.

PPS. In plus este in prelungirea datei de 1 mai… deci va dau idei.

# re: Traininguri de Visual Studio 2010 si .NET Framework 4

Thursday, April 09, 2009 7:29 PM by Aurelian

pe langa scuzele pentru typos mai am de audaugat ceva

avem si un concurs aici:  http://ronua.ro/CS/forums/t/6640.aspx

Practic acoperim 50% din costuri pentru cel mai viral social media-ist (via youtube/twitter);

# re: Traininguri de Visual Studio 2010 si .NET Framework 4

Thursday, April 09, 2009 7:36 PM by zoltanhe

@Aurelian, mulțumesc pentru clarificări

@Bogdan, calul e în contextul unui concurs trăznit între regional directori, acu vreo doi ani… ceva de genul ”cine face cea mai haioasă poză cu Vista”. Ghici cine a câștigat? Cipi al nostru cu o poză nocturnă în fața palatului parlamentului: http://www.theregion.com/profile.aspx?rd=1231
…și da, pozele au ajuns în profilul lor de pe theregion.com Big Smile

# re: Traininguri de Visual Studio 2010 si .NET Framework 4

Tuesday, April 14, 2009 2:49 PM by zoltanhe

Ooops, cursul Metro e 14-16 aprilie, nu 16-18… am corectat mai sus.

# SharePoint Designer e free, pregătiți-vă de Visual Studio 2010

Thursday, April 23, 2009 9:33 AM by Weblogul lui Zoli

Microsoft Office SharePoint Designer 2007 se poate descărca gratuit de la http://www.microsoft.com/spd . Dacă