Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

În ultima vreme a scăzut interesul pentru webcasturi, în sensul reducerii numărului de participanți. Nu cred că e vina speakerilor sau a subiectelor. Chiar azi, am văzut la webcastul lui Ciprian, care e speaker de nivelul lui TechEd, un număr rușinos de mic de participanți. Noi avem ceva idei/păreri, dar aș vrea să aflu părerea voastră despre ce se întâmplă.

Care sunt cauzele?

Filed under: Webcast, Feedback

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Thursday, May 28, 2009 7:01 PM by razvanbb.ro

E vacanta!

E vara!

E cald afara!

Lumea merge la all exclusive!

Nu se uita la webcasturi pe net…

Citesc si ei o carte pe plaja sub umbreluta!

Razvan

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Thursday, May 28, 2009 7:12 PM by MrSmersh

Aaaa eu chiar nu stiam, uite de exemplu asta e o problema Smile… Si chiar as fi vrut sa il vad pe Cipi in actiune  si azi aveam si relativ timp, bummer…

Poate ar trebui un orar mai fix de exemplu marti BI de la 15, fiecare a 2-a marti sa fie un webcast, si stii daca esti in subiect intrii si vezi.

Sau undeva cumva sa poti afla programul (nu, nu site de events ca e un asest tipic MS de Web Smile), newsletters poate? Blogs?

Bine un asa un ritm ar impune si un pool de speakeri mai mare ca sa faca fatza la workload si comeitment de periodic un webcst in tema, dar asta e alta problema si alta mincare de peste, nu stiu de ce ma gindesc la intro de la numb de la zooSmile….

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Thursday, May 28, 2009 7:24 PM by Valy Greavu

În ultimul timp lumea nu prea mai este interesată de nimic. Toți știu!

E o bună perioadă pentru a studia audiența. Pentru a vedea care sunt oamenii interesați cu adevărat de tehnologie. Acum poate puteți face o analiză a beneficiilor pe care le obțineați prin întâlnirile offline și mai ales a cheltuielilor cu mâncarea. (De când am văzut cucuoana care-și punea pulpa în sacoșă nu am mai fost la prezentări la București).

În altă ordine de idei: E rece Zoli. De asta! Sorry, înteleg foarte bine, chestia cu cheltuielile mici… dar e rece.

Și nici în off-line nu e mai bine.

În luna asta am fost: Bacău, Brăila, Iași. La Iași am avut 5 oameni. La Bacău 8 și la Brăila 21. Așadar e un dezinteres major față de tehnologie, și dacă aveți acces la niște butoane macro-eco dați drumu că nu mai merge mult așa.

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Thursday, May 28, 2009 7:55 PM by ggciubuc

Eu cred ca e vorba de o stare de debusolare totala alimentata de :

-criza globala;

-vestile de la banca: cand vezi ca postul iti este amenintat nu-ti mai arde de studiu, cauti solutii sa scapi de creditori

-impozitul forfetar si balbaielile politice;

-viitorul sumbru , nesigur

Webcastul este o activitate normala pentru perioade linistite cand ai liniste si placere de studiu.

Ce ar fi de facut ?

Eu zic sa reluati intalnirile offline in care o parte din timp sa fie pentru tehnologie si restul pentru discutii/prezentari dedicate profesionistilor IT (cum ar fi joburi noi) sau solutiilor IT de aplicat pe timp de criza in sectorul privat sau public.

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Thursday, May 28, 2009 8:33 PM by Byty

Si sa nu fiu rau dar cred ca prezentari scurte si la obiect ar fi mult mai binevenite. Dar ceva ce nu gaseste toata lumea dupa primul search pe google.  Ex.. cum sa faci….. prezentare: 10 max

Eeemplu de prezentari scurte  de la SCOM http://technet.microsoft.com/en-us/opsmgr/bb498237.aspx

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Thursday, May 28, 2009 8:58 PM by blackhat

Despre offline versus online: cand lipsesti o zi pentru un eveniment iti asumi faptul ca vei fi acolo, vei avea grija sa delegi responsabilitatile catre un coleg, vei fi deconectat de mediul de lucru.

La birou, in fata calculatorului, este imposibil sa nu primesti un mail, sa nu te deranjeze un coleg, sa nu intervina o problema urgenta ce nu poate fi amanata.  

Despre continut, majoritatea prezentarilor se refera la tehnlogii si produse noi, asta in conditiile in care toate companiile au taiat de pe lista investitiile. Peste tot se cauta solutii de reducere a costurilor, asadar este greu sa justifici sefului timpul petrecut pentru studierea de noi tehnologii cand el iti spune ca de maine trebuie sa faci si user suport pentru ca se reduce departamentul de helpdesk. Exemplu: acum un an in UK jumatate din departmanentul de IT era in pauze de cafea (iar la cinci si cinci minute nu mai era nimeni in birou), acum jumatate din departamentul de IT nu mai exista iar cea care a ramas lucreaza de doua ori mai mult.

Despre psihologia angajatului in criza: Nu poti sa acuzi lumea ca nu mai este interesata sa invete in conditiile in care prioritatile tuturor sunt problemele mult mai presante, dupa cum spunea si ggciubuc.

Nevoia de studiu, de dezvoltare personala nu apare decat atunci cand celelalte nevoi elementare sunt satisfacute: siguranta locului de munca, stabilitate financiara, si, din ce ne spune Valy, chiar nevoi mult mai esentiale, biologice.

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Thursday, May 28, 2009 10:33 PM by iftvio

🙂  Mai dati si voi telefoane :)).

Si acum la modul cel mai serios. Eu ultimele doua webcasturi ale lui Valy le-am scapat din cauza ca nu am aflat de ele. La primul webcast al lui (RMS – scuze Valy, poate ai mai avut si altele, dar asta a fost primul pe care il stiu si eu) am vazut post pe ITBoard (scris de Lore).

Da, sunt abonat la buletinele de stiri, stiu ca le-ati mentionat si acolo, dar cand am primit mailul eram ocupat si nu l-am citit. Apoi am aflat pe ITBoard ca s-a tinut evenimentul si m-am ofticat.

De foarte multe ori mi-am pus alerte (pentru webcasturi) pe o luna de zile – imi sincronizam telefonul si nu le ratam (s-au macar stiam de ele). In ultima perioada nu am avut timp de asta si uite ca am scapat cateva din ele.

Cel mai bine ar fi sa le anuntam pe ITBoard cu 2-3 zile inainte.

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Thursday, May 28, 2009 11:04 PM by Valy Greavu

Nu e rea cu confirmarea telefonica… Macar se poate incerca.

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Friday, May 29, 2009 9:05 AM by ssandu

Ieri nu au fost participanti pentru ca nu exista interes pe programare MOSS. Pune o intrebare de programare in .ro si vezi cine iti raspunde. In rest au fost destui participanti cred.

Iar cine e interesat citeste blog-urile voastre si va afla despre evenimente.

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Friday, May 29, 2009 9:38 AM by ignatandrei

Zoli,

O intrebare care poate sa ne ajute :

La dev-days, offline, participarea a fost >  sau = cu webcasturile?

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Friday, May 29, 2009 10:26 AM by zoltanhe

@razvanbb, concedii sunt tot timpul însă percepția mea e mai degrabă inversă: lumea e prea ocupată în perioada asta… poate greșesc…

@MrSmersh, faină idee cu orarul predictibil! thanks

@Valy, știu, e nasol să prezinți la pereți și să nu vezi ochii audienței

@ggciubuc, de acord că e criză, dar hai să ne concentrăm pe ce putem controla; de acord și cu reluarea întâlnirilor offline

@Byty, schimbarea/diversificarea formatului este și ea oidee bună, thanks

@Blackhat, good points

@iftvio, de acord că nu promovăm suficient aceste webcasturi, însă nu ne permitem să facem follow-up pe telefon pentru fiecare, fiindcă după vreo 4-5 o să ne închideți telefonul… poate imaginăm o chestie predictibilă și follow-up lunar…

@ssandu, mă aștept ca lumea să participe și din curiozitate/informare/învățare, nu numai fiindcă are proiecte pe subiectul tratat…

@ignatandrei, eu zic că a fost =, în sensul că interesul a fost la fel de scăzut. Noroc că nici așteptările noastre nu erau foarte sus, așa că overall a ieșit bine.

Mulțumesc pentru idei. Până acum am reținut: predictibilitate, follow-up, promovare, diversificare format, subiecte non-cutting-edge și reluare offline.

Keep the feedback coming!

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Friday, May 29, 2009 11:44 AM by Lore

Incercam sa inovam pe parte de dialog si informare. Astfel, ca surse in care promovam evenimentele/actiunile din RO avem:

– buletinele TechNet si MSDN (canalul principal)

– blogurile echipei (Petru, Zoli, Sebi, Tudor, Todi, eu)

– Twitter: http://www.twitter.com/TechNetRomania

– Facebook: pentru developeri: http://sp2.ro/7d25a6 si IT Pro: http://sp2.ro/8d1a2e

Ca sursa centrala: http://www.microsoft.ro/evenimente (vom implementa si RSS feed pentru ele, sa fie mai simplu de adus in inbox 🙂 )

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Friday, May 29, 2009 12:52 PM by MrSmersh

Lore astea erau si pina acuma more or less si tot nu ne prindem cind si cum sint webcasturi… Si pls nu ms/evenimente search in site ala e cum e, da banuiesc ca nu e mina voastra da nu e tool nice

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Friday, May 29, 2009 1:27 PM by Filip

Si eu am ratat destul de multe prezentari pentru ca nu stiam de ele. Eu as propune o centralizare a lor pe itboard pe o pagina cu rss.

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Friday, May 29, 2009 4:10 PM by Lore

Valy e „big boss”. Valy, putem face asa cum propune Filip?

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Friday, May 29, 2009 8:14 PM by timotei

+1 si de la mine la ideea cu RSS.

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Saturday, May 30, 2009 1:47 AM by iftvio

+ RSS

@Valy, @Zoli: „Mai dati si voi telefoane” – ma refeream la premii (ca si in cazul webcasturilor cu si despre virtualizare). Tocmai de asta am pus doua randuri de „:))”.

Asa cu scria @Byty despre gandirea multora: „Castig ceva material de la …” & „de ce sa invat eu singur ceva.. lasa ca ma invata firma ce ii trebuie ei”. Ii dau dreptate, asa este – multi nu se gandesc la faptul ca un webcast ar trebui sa fie perceput ca un ajutor venit din partea unor profesionisti.

De felul meu nu sustin ideea acordarii de premii gen „telefoane, webcam, tastatura, etc.”. La unul din webcasturile sustinute de Adi Stoian s-a dat ca premiu o carte „Microsoft System Center Operations Manager 2007 Unleashed”. Vreau sa spun ca imi prinde extraodinar de bine cartea.

Deci, daca e sa oferiti ceva ca premiu, oferiti: carti, abonamente si altele care duc la formarea resursei umane.

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Saturday, May 30, 2009 9:16 AM by zoltanhe

@iftvio, aha, am înțeles acum… giveaways

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Saturday, May 30, 2009 9:57 AM by geto_dacul

eu cred ca e din cauza orei.Eu la ora aia sunt full of charge la work si nu am timp,asa ca ma uit la inregistrari

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Monday, June 01, 2009 2:21 AM by lordali

+ 1 punct pentru centralizarea lor pe un rss pe itboard

e cel mai cool asa

undeva in dreapta sus pe itboard.ro ….

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Monday, June 01, 2009 12:46 PM by tudor.t

Una din cauze e si ora la care sunt programare webcasturile – daca sunt in timpul zilei (de ex. intre 8:00 – 19:00) putina lume va putea sa faca o pauza la job pentru a le asculta live, si va trebui sa se multumeasca cu a downloada inregistrarea seara sau in weekend-uri..

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Monday, June 01, 2009 4:19 PM by Lore

ce ora ar fi mai potrivita?

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Monday, June 01, 2009 5:05 PM by tudor.t

Depinde de fiecare – normal ca as prefera sa fie de ex. dupa ora 19:00 sau in weekend-uri, dar imi dau seama ca ar fi un efort suplimentar pentru cel ce prezinta..

# re: Webcasturi – avem o problema, voi ce ziceti?

Monday, June 01, 2009 6:19 PM by MrSmersh

Dupa 19? Cred ca sint unii care prefera in orele de program, tine de lucru la lucru sa se intimple.