Cum puteti sa va vindeti aplicatiile mobile prin Windows Marketplace?

Windows Marketplace for Mobile este un sistem de distributie și monetizare de aplicații pentru Windows Mobile. Sistemul este găzduit de Microsoft și începând cu toamna lui 2009, toate telefoanele vândute în piață (cu Windows Mobile) vor avea programul Marketplace instalat și clienții vor putea să-și cumpere/instaleze aplicațiile listate în sistem, folosind plata prin operator. Mai rămâne doar ca firmele de software să publice aplicații pe Marketplace și vor putea astfel să le vândă unei piețe globale. Firma de soft primește 70% din prețul aplicației.

Problema e că România nu e pe listă… totuși, dacă vreți să fiți pe val (să vindeți aplicații la clienți din restul lumii) și doriți să intrați într-o relație de colaborare cu firme din țările eligibile (de ex Polonia este pe listă), vă rog să-mi dați un semn și vom încerca să vă îndrumăm. Îmi imaginez că puteți găsi condiții rezonabile împreună cu aceste firme, pentru ca ei să publice aplicațiile voastre și să vă ruteze banii.

Filed under: ISVs, Windows Mobile

# re: Cum puteti sa va vindeti aplicatiile mobile prin Windows Marketplace?

Monday, August 31, 2009 6:16 PM by ITist

Banuiesc ca acea colaborare cu firma poloneza se bazeaza pe un alt comision, nu-i asa? Nu-i mai simplu totusi de facut lobby pt. trecut RO pe lista tarilor acceptate? Altfel solutia mi se pare una de compromis, insa mult mai greoaie.

Alte magazine online de acest gen (concurenta) nu are astfel de restrictii la care oricum nu le vad rostul.

# re: Cum puteti sa va vindeti aplicatiile mobile prin Windows Marketplace?

Monday, August 31, 2009 10:45 PM by MrSmersh

Acuma nu e chiar asa de simplu, din cite inteleg eu problema e cum sa se faca plata legal si corect, normal cu statul cu ochii pe cash sa se infrupte putin Smile

Si desi lucrez pe mobile de ceva vreme, si desi aplicatiile care le facem fiind spre S+S nu se preteaza la Marketplace, Zoli cu ce am putea ajuta sa ajungem si noi pe lista de agreati?

Si cu firme de prin vecini, de ce nu? E si o sansa, si poate  o cale de a incepe alte colaborari… Si asta desi cu Markteplace nu e o solutie eleganta, dar care sigur e temporara…

# re: Cum puteti sa va vindeti aplicatiile mobile prin Windows Marketplace?

Tuesday, September 01, 2009 9:39 AM by zoltanhe

@ITist, corect: firma ”intermediară” va dori și ea un comision. De asta vorbeam de ”condiții rezonabile”. Dacă am avea vreo zece aplicații în aceste condiții ”greoaie”, ar fi cel mai puternic lobby. Vocile de pe forumuri/bloguri sunt utile, dar între timp aplicațiile se scriu pentru iPhone App Store (cel puțin asta se vede de aici).

@MrSmersh, așa e, soluția e temporară.

Hai că se poate! Din 2002 au fost sute de aplicații scrise pentru Windows Mobile în .ro. Sigur găsim câteva eligibile pentru Marketplace.

# Windows Phone

Wednesday, September 02, 2009 3:02 PM by Weblogul lui Zoli

Câteva precizări suplimentare legate de Windows Phone : Windows Phone e un brand nou și nu vrea să înlocuiască

# re: Cum puteti sa va vindeti aplicatiile mobile prin Windows Marketplace?

Wednesday, September 02, 2009 5:22 PM by MrSmersh

Sa vedem ce putem sa facem, exista o sansa ca o sa facem si aplicatii mai mici si relativ standalone (fara a fi vreaun S din S+S Smile).