30 de minute pentru traversarea centurii

Dap. 30 de minute mi-a luat ca să trec intersecția cu centura Bucureștiului, venind din oraș pe șoseaua Berceni. Atât ia fiecărui om normal, care stă la coada de doi kilometri, care începe undeva în dreptul IMGB și se termină în gropile imense din intersecție și la trecerea peste calea ferată. Deși a trecut campania de plombare de primăvară, iată că aceste gropi au ”scăpat”. Reamintesc că locuiesc în comuna Berceni, care se află dincolo de centură…

Legat de cele 30 de minute, e aritmetică de gimnaziu: în loc să parcurgi intersecția în 0,5 secunde (cam atât ar dura dacă ai putea să mergi cu 50 km/h), o parcurgi în vreo 5 secunde. Asta dacă știi deja pe unde să o iei ca să nu îți rupi mașina în două. Vasăzică în loc să stai 1-2 minute la intersecție (ceea ce este absolut suportabil pentru toată lumea), stai 30 de minute. Veți spune: bine-bine, dar 10×2 fac 20. Păi da, dar trebuie să adăugăm și nemernicii, care se bagă în față.

Map picture

Stimate domnule primar al comunei Berceni,
Stimate domnule primar al sectorului 4 al capitalei,
Stimate domnule director al ADP4,
Stimate domnule primar general al capitalei,
Stimate domnule ministru al transportului,

Vă rog să plombați găurile/hăurile din intersecția șos. Berceni cu Centura Bucureștiului fiindcă traficul este insuportabil pentru toți participanții. Nu vă cerem viaducte fiindcă nu suntem atât de ”potenți” ca alți locuitori de la periferia Bucureștiului, însă vă cerem o jumătate de basculantă de asfalt, ca să nu ne smulgem puținul păr care ne-a rămas. Știm că este greu ca cineva să-și asume o reparație atât de minoră la granița dintre București (sectorul 4), comuna Berceni și o cale ferată, însă avem încredere că puteți să o faceți în timp util.

Cu stimă,

Zoli Herczeg, un bercenar convins că locuitorii comunelor Berceni și Vidra îi împărtășesc durerea.

PS: suntem convinși că niciunul dintre dvs nu face ca nemernicii de care vorbeam mai sus (directorul ADP4 locuiește în comuna Berceni).

Update din 28 mai: azi am avut un echipaj de poliție, care a ”filtrat” nemernicii și am reușit să trecem în 20 de minute. Super! Rămâne să se repare intersecția. Hai că se poate!