Resurse pentru dezvoltare pe Windows Azure

De multe ori mă întreabă lumea ”unde pot să învăț despre Azure” și obișnuiesc să reciclez o listă de resurse pe care o trimit pe email și o completez și o retrimit de câte ori este cazul. Apoi m-a provocat și un comentariu la asta. Iată care e lista mea în momentul de față:

Business și tehnic, de pe siteul oficial http://azure.com:

http://www.microsoft.com/windowsazure/resources/ și
http://www.microsoft.com/windowsazure/partners/ready/ specific pentru parteneri.

Pentru geeks:

– Training kit descărcabil de la http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=413E88F8-5966-4A83-B309-53B7B77EDF78&displaylang=en
– Training kit descărcabil de la http://azurebootcamp.com/ (astea sunt materialele de la cursurile școlii de cloud)
– Update: Înregistrarea cursului de la București al școlii de cloud: https://zoli.herczeg.ro/2010/12/17/am-publicat-cursul-lui-ciprian-de-la-bucuresti/
– Training înregistrat cu laboratoare la http://channel9.msdn.com/Learn/Courses/Azure
– Windows Azure Developer Center pe MSDN: http://msdn.microsoft.com/en-us/windowsazure/default.aspx
– Cloud development patterns&practices: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff898430.aspx (migrare de aplicații existente și proiecte noi)
– O serie (până acum 30) de video-uri pe diverse topici de cloud: http://channel9.msdn.com/shows/Cloud+Cover/
– Exemplu de aplicație în paradigma nosql: http://code.msdn.microsoft.com/BidNowSample
– Exemplu de aplicație multitenant și claims-based access control http://code.msdn.microsoft.com/fshipsaassource
– Ebook gratuit: http://www.slideshare.net/ericnelson/windows-azure-platform-articles-from-the-trenches-volume-one
– Bloguri de urmărit: http://www.davidaiken.com/, http://blogs.msdn.com/b/windowsazure/, http://blogs.msdn.com/b/sqlazure/, http://blog.smarx.com/, http://blogs.msdn.com/b/vbertocci/ și bineînțeles al meu.

Unelte:

– pentru Visual Studio: http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=2274a0a8-5d37-4eac-b50a-e197dc340f6f&displaylang=en
– SDK: http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=21910585-8693-4185-826E-E658535940AA
– pentru dezvoltare cu altceva decât Visual Studio pe Windows (PHP, Java etc): http://www.microsoft.com/windowsazure/interop/. Update de la Lucian Daia pentru PHP:

1) Windows Azure SDK – http://phpazure.codeplex.com/ 
2) Zend_Service_WindowsAzure – componenta a Zend Framework, incepand cu ZF 1.10 . Windows Azure SDK este bazat pe Zend Framework destul de mult, luand componente din el pentru a putea realiza implementarea. As numi asta biblioteca "oficiala" pentru Windows Azure in PHP.
3) Windows Azure for Eclipse http://www.windowsazure4e.org/ – plugin pentru Windows Azure in Eclipse. Eclipse este folosit de 80% din programatorii PHP, conform unui studiu Zend din ianuarie 2010, iar pluginul respectiv este super complet: de la integrarea automata a Windows Azure SDK si runtime-ului PHP in proiectele PHP, la un storage explorer vizual pentru Windows Azure Blobs / Queues / Tables.

Cont pe Windows Azure:

Uneltele pentru dezvoltare simulează comportamentul lui Windows Azure pe mașina locală, însă pentru a testa ”the real thing” va trebui să vă faceți cont pe Windows Azure. Profitați de gratuitățile oferite prin:

– abonamentele MSDN (cumpărate sau primite prin programul de parteneriat Gold, Silver sau BizSpark). Pentru asta faceți logon pe http://msdn.com și apoi activați-vă “Windows Azure benefits” imediat sub “My Accounts” și “Downloads and keys”
– introductory special, direct pe http://azure.com la ”Purchase”.

Se cere card pentru orice cont creat, chiar dacă e prin ofertele gratuite de mai sus. Da, o facem îl cerem pentru situațiile în care depășiți limitele ofertei.

Voi v-ați activat aceste beneficii?

3 gânduri despre &8222;Resurse pentru dezvoltare pe Windows Azure&8221;

  1. Pingback: Tweets that mention Resurse pentru dezvoltare pe Windows Azure | Zoli Herczeg -- Topsy.com

Comentariile nu sunt permise.