ISV@Night open hours: Hello Cloud

Marți (23 noiembrie) seara (16:00-18:00) am reluat aceste întâlniri informale la sediul nostru. Fără slide-uri, scurt și la obiect. Mărturisesc că a fost foarte fain. Nu am fost lăsat nici o clipă să respir Smile. Exact asta am și vrut: să avem conversații pe probleme concrete. Tema propusă a fost cea de costuri, dar am deraiat în multe alte chestiuni. Una din certitudini este că vom continua în fiecare marți aceste întâlniri deschise pentru firmele de software. Încercăm să facem asta până la sfârșitul anului (cu excepția lui 21 și 28 dec) și apoi ne mai consultăm odată, dacă continuăm sau nu.

Următoarea întâlnire va fi în 30 noiembrie, tot între 16:00 și 18:00, la sediul nostru din City Gate. Tema propusă este ”prima noastră aplicație în cloud”, sau cum facem deployment la o aplicație simplă. Repet, orice deraiere de la temă este binevenită.

Vă rog să ne dați un email de confirmare (Monicăi la v-mradu la microsoft punct com sau mie).

PS: Iată câteva chestiuni la care nu am știut să răspund alaltăieri sau am ezitat. Încerc să le lămuresc aici:

  1. Confirm că după ce ați făcut deployment, vi se pornește contorul de consum, chiar dacă nu i-ați dat Run. Practic odată ce îî dați Deploy vi se rezervă resursele cerute în datacenter și sunt ale voastre. Pentru a opri contorul, va trebui să radeți serviciul aplicația cu Delete. Update: puteți automatiza deployment-ul cu PowerShell: http://code.msdn.microsoft.com/azurecmdlets.
  2. Confirm că domeniile custom sunt suportate prin redirect, adică dacă aș vrea să mut acest blog pe Windows Azure, atunci ar trebui să merg la hosterul care îmi gestionează DNS-ul și să modific CNAME-ul ”zoli” să bată către aplicația/blogul din cloud, care ar avea o adresă de tipul ”zoliherczegblog.cloudapp.net”. Pe lângă asta va trebui să fac forward la ”herczeg.ro” către aceeași aplicație adresă. Tehnic am fi putut să expunem o adresă de IP publică, însă vrem să abstractizăm IP-ul ca să putem suporta geo-replication în viitor.
  3. Serviciu de DNS public nu există în Windows Azure, ceea ce înseamnă că dacă vreți să puneți o aplicație cu nr mare de vizitatori și trebuie să scalați DNS-ul, atunci va trebui să lucrați cu un registrar specializat în asta.
  4. În cazul unor atacuri de tip denial of service pe aplicația voastră din Azure, va trebui să contactați suportul și să cereți ajutor explicit. Practic, vom bloca IP-urile în cauză. Astfel de atacuri nu sunt acoperite de SLA. Update: suportul nostru este limitat și de punctul de mai sus…
  5. Windows Azure storage explorer este la http://azurestorageexplorer.codeplex.com/ dar sunt și alte soluții, chiar și comerciale. Dați un bing.