Greybox, un watchdog pentru Windows Azure

Acum, după laboratoarele de Windows Azure, vă reamintesc că o aplicație instalată (deployment) pe Windows Azure învârte contorul indiferent dacă aplicația este oprită sau nu. Pentru a opri contorul și a evita taxarea cardului atașat la contul vostru de free trial, trebuie să ștergeți toate deployment-urile (din producție și din staging) și să le porniți doar când faceți testele.

Florin Cardașim a găsit o unealtă care te avertizează atunci când contorul din cloud se învârte: http://greybox.codeplex.com/. Trebuie doar să-i dați SubscriptionID-ul contului vostru de Azure și amprenta certificatului de management. Da, am învățat la grădiniță școala de cloud că management API-ul din Azure nu ”ascultă” la comenzi programatice fără certificat digital. Certificatul pentru management poate fi self-signed, generabil cu makecert.exe.

Am încercat cu două conturi de Azure și merge chiar și așa. Mai jos, unul are deployment-uri, e azuriu Smile și ridică niște alerte, iar celălalt nu are deployment-uri, e gri și tace.

Greybox

Greybox Alert