Simplificare la billing-ul pentru Windows Azure, plus extra beneficii de vară

Cei care ați dezvoltat ceva (sau v-ați jucat) cu Windows Azure știți că instanțele extra small (0,05usd/h) se contorizează separat de celelalte (0,12usd/h/core). Aici la celelalte intră instanțele small (1 core cu 0,12usd/h), instanțele medium (2 core-uri cu 0,24usd/h), large (4 core-uri cu 0,48usd/h) și extra large (8 core-uri cu 0,96usd/h). Pe factură practic vedeți totul echivalat în ore small/core, adică dacă ați folosit 4 instanțe extra large timp de 10 ore, veți avea 4 x 8 x 10 ore de small compute = 320 x 0,12usd. Cu instanțele extra small e mai complicat, fiindcă ele se contorizează separat și apar separat pe factură. Asta complică un pic lucrurile dacă te bazezi pe gratuitățile din trial sau din abonamentele MSDN. De exemplu, până acum, trial-ul de Windows Azure conținea 25h de small și 750h extra small. Cum majoritatea celor care folosesc trial-ul sunt începători, de obicei nu știu că Visual Studio este setat by default să creeze pachete de deployment pe instanțe small. De aici am avut o grămadă de dezvoltatori supărați. Vedeți în poza de mai jos cum se setează dimensiunea instanțelor.

Windows Azure VM size setting

Vești bune!
De la 1 octombrie vom unifica billing-ul și vom contoriza o oră de instanță extra small ca fiind 1/3 de oră small, adică echivalentul a 0,04usd. Asta înseamnă o reducere de 20%. În plus, până atunci trial-ul de Windows Azure va include 750 ore extra small și 750 ore small (vezi steluța de mai jos). Asta ne va ajuta pe noi să testăm billing-ul în august și septembrie.

Iată și celelalte tipuri de gratuități, de care veți beneficia începând cu 1 octombrie:

gratuități pe platforma Windows Azure

Se vede că trial-ul va fi similar cu beneficiile primite de abonații MSDN Premium și partenerii Silver sau Gold. Membrii BizSpark și abonații MSDN Ultimate sunt din nou privilegiați.

Detalii pe blogul Windows Azure.