Enterprise Agreement pentru Windows Azure

Probabil mulți dintre voi au auzit de  Enterprise Agreement (EA) ca fiind contractul de licențiere pentru firme mari. De fapt pagina http://www.microsoft.com/licensing/licensing-options/enterprise.aspx începe cu „organizations with more than 250 PCs” ceea ce sugerează că nu e pentru muritori. Există și excepții. Una din ele se referă la faptul că se poate încheia un EA doar pentru Windows Azure. Suma minimă este de 25000usd. Pare mult, însă scriu asta tocmai pentru că avem din ce în ce mai mulți parteneri care semnează așa ceva. Să vă explic de ce.

În primul rînd, dacă semnezi un EA, primești un discount de 25% față de prețul de listă. Vei spune bine bine dar poți obține acest discount și dacă faci un prepayment direct pe site (https://www.windowsazure.com/en-us/pricing/purchase-options/). Da, și este cam acelaș lucru dacă vorbim de o singură subscripție, să zicem că ai un serviciu web, dar dacă vorbim de mai multe subscripții, e mai complicat. Să zicem că ai vândut 4 soluții custom la 4 clienți, trei clienți consumă resurse din Azure cîte 5000usd pe an și al patrulea 17000usd. Pentru primii trei nu poți face prepayment/commitment pe site fiindcă suma minimă este 6000usd pe an, ceea ce înseamnă că o poți face doar pentru al patrulea. Ei bine, aici e frumusețea EA-ului pentru Azure: pui toate subscripțiile în EA și obții discount la toate, indiferent de cît consumă. În exemplul de mai sus, consumul total pentru toate cele patru subscripții ar fi 32000usd pe an. Semnând un EA de 25000usd îi acoperi pe toți patru și transformi discountul în reducere la client sau margine suplimentară, bănuți pentru tine.

În al doilea rând, vedem clienți mijlocii obișnuiți cu EA-urile dar care nu consumă încă de 25000usd pe an. În acest caz partenerul lor preferat poate semna un EA cu condiția să aibă un al doilea sau mai mulți astfel de clienți. Este acelaș principiu ca mai sus, doar că cererea vine de la client.

Dacă vă interesează mai multe detalii, știți cum să mă găsiți.

PS: colega mea Mihaela David are și niște incentive-uri foarte interesante pentru first-timers.