Vând Opel Insignia diesel automată de 160 de cai din 2012 cu 120000 km la bord

Update: vândut.

Când am cumpărat-o în 2014, eu nu aveam ochi pentru Opel. Eu căutam Passat, Audi, d-astea, și nu am găsit ceva care să îmi placă. Atunci am dat peste Insignia asta, am sunat un prieten care avea așa ceva: cum e, ești mulțumit de ea? Țin minte și acum ce mi-a răspuns: de fiecare dată când mă apropii de ea, mi se scoală. Adevărul e că e frumoasă foc și odată urcat în ea, îți place imediat, te simți bine. Nemții de la Opel au gândit Insignia pentru clasa lux, dar o produc la un preț rezonabil. A mea a fost treizeci și ceva de mii de euroi când a fost nouă.

Motorul are 1956 cm3 și 118kW.

Este în stare foarte bună, ținută numai în garaj și acasă și la birou. E fără nici un accident, abia ieșită din garanție și cu service-ul făcut doar la reprezentanță (Erebus și Rădăcini). Tot istoricul de reparații și revizii este pe cartea de service, dar se poate verifica și în baza de date Opel la service-urile autorizate. Sunt al doilea proprietar și doresc să o vând fiindcă nu voi mai avea nevoie de ea (mașină de la serviciu).

Cutia automată clasică cu 6 viteze schimbă vitezele foarte lin pentru clasa ei, și are posibilitatea de conducere manuală pentru obsedați. Altfel, cutia de viteze automată este o opțiune indispensabilă pentru traficul intens de la oraș, dar și pentru drumurile lungi unde confortul este esențial. Cutia automată (turațiile și algoritmul de schimbare), tăria suspensiilor și răspunsul la pedală se adaptează în funcție de cele trei setări de conducere: Normal, Touring și Sport. Modul Sport este ideal pentru depășiri sau pentru cei care sunt pasionați de conducere agresivă și atacă curbele în viteză.

Comenzile de pe volan sunt pentru pilotul automat, răspuns și închis telefon, volum, și pentru schimbarea posturilor radio (sau track-uri de CD). Computerul de bord este cu sistem de navigație NAVI 600 cu hărți 2D cu detalii pentru sud-estul Europei. Hărțile de la Here.com se pot actualiza prin SD-card. Se pot conecta smartphone-uri prin Bluetooth la sistemul de sunet.

Sistemul de lumini Xenon poate fi folosit complet automat, cu aprindere și stingere în funcție de lumina de afară detectată cu ajutorul senzorului de pe parbriz. Noaptea, același senzor poate controla și schimbarea fazei lungi: o aprinde pe întuneric și o stinge dacă vede luminile altor mașini (albe sau roșii, adică faruri sau stopuri). Sistemul de lumini își auto-reglează înclinarea, aprinde lumini suplimentare laterale în curbe și reglează dispersia fazei lungi în funcție de viteză. Senzorul de pe parbriz funcționează și ca detector de ploaie, pentru comanda automată a ștergătoarelor de parbriz. Acționarea repetată a spălării parbrizului va declanșa și spălarea farurilor.

Scaunele față încălzite sunt excelente pe timp de iarnă, iar senzorii de parcare sunt foarte utili pentru o mașină atât de mare. Nu pare, dar este o mașină mare (483 x 208 cm), full-size, cum zic englezii. Scaunele din spate sunt rabatabile pentru transportul de obiecte lungi.

Jantele sunt din aliaj, de 18 inch și le dau echipate cu cauciucuri de vară Michelin Primacy 3 noi nouțe. Roata de rezervă este mini.

fatalateralspateinterior1interior2interior3lumini