Slăbiciune sau rezistență la frustrare?

Merg cu lista de cumpărături la piață. Găsesc loc în parcare. Deh, cine se scoală de dimineață… Fac mai multe drumuri, bag cumpărăturile in portbagaj. Hopa! M-a blocat cineva. Claxonez. Mă enervez. Nu-i nimic, zic: poate a lăsat-o scoasă din viteză. O împing. Nimic. După cca 15 minute de nervi am inceput să accept situația, dau drumul la muzică. Îmi face unul semn dintr-un chioșc: „vezi ca e ăla de la mâncare pentru animale”. Mă duc acolo: „Mi s-a spus că e al dvs opelul ăla care mă blochează”. „Aoleu” zice tanti și pune mâna pe telefon. Intru în mașină, îl văd pe „meseriaș” că vine. Zic: „da’ multă minte ți-a trebuit?! dacă mă blochezi, măcar scoate-o din viteză!”. În înțelepciunea sa de jmecher de mahala zice „de unde ești bă?”. Mă cam blochez… E chiar atât de evident că nu sunt de pe aici? Nu-i nimic zic, încă e bine că nu arăt ca ăsta: „E treaba mea de unde sunt. Hai cară-te!”. Tipul se supără, închide mașina, o lasă tot acolo și pleacă. Mă blochez din nou… incep să strig mergând după el. Zice:

  • Bă! Tu ai mai blocat pe cineva?
  • Nu!
  • Ești un tâmpit! Nu o mut decât dacă mă rogi frumos.

Și pleacă. Mă blochez din nou… Stai un pic să rumeg: adică el mă blochează, tot el se supără, ba mai mult, când îi spun că io nu blochez, devin tâmpit… Se pare că șmecheria e o virtute. Mă gândeam la părinții mei, care nu m-au lăsat să fac sporturi violente: vă mulțumesc, că acum, dacă puteam, săream la bătaie.

Pfui!

Filed under: Civic, Pfui

# re: Slăbiciune sau rezistență la frustrare?

Tuesday, February 06, 2007 3:09 PM by Luc1an

Uite de aia e bine sa ai in masina o scula de management din lemn de fag.

# re: Slăbiciune sau rezistență la frustrare?

Tuesday, February 06, 2007 10:31 PM by blackhat

…sau telefonul cuiva de la Politie.      Niciodata nu am vazut oameni care sa reactioneze mai promt decat atunci cand cu un calm dezarmant  dictezi numarul de la masina lor unui interlocutor telefonic (fie el si imaginar), cu care intreti o discutie scurta, usor amuzata, ignorand complet pe imbecilul de fata.

# re: Slăbiciune sau rezistență la frustrare?

Wednesday, February 07, 2007 5:32 PM by ovidiupl

Ar trebui sa te apuci de scris. Cu dialoguri precum cel de mai sus ii bati pe Kafka si pe Scott Adams la un loc.

# re: Slăbiciune sau rezistență la frustrare?

Thursday, February 08, 2007 10:46 AM by Luc1an

Ieri era sa ma paruiesc cu unul care mi-a iesit in fata de pe o straduta laturalnica. Dupa ce imi taie calea, eu ii atrag atentia ca a gresit (prin claxoane prelungi si semne cu un deget mijlociu) si tot el se supara punindu-mi fel de fel de frine in fata. Tare imi doresc un tanc citeodata…