OSS + Microsoft = love?

Vineri am participat la conferința Open Source & Linux for Enterprise cu o prezentare de interoperabilitate, în care am băgat și elemente de Windows Server 2008, mai exact ce a învățat Microsoft din open source și a implementat în acest produs (IIS7 modular, suport pt PHP, CTP-uri, roluri de servere, MPI, Hyper-V, powershell, standarde etc).

Aș vrea să repet aici ce am spus și acolo: ”Microsoft nu are nimic cu open source! Ba dimpotrivă: dorim ca platforma noastră să fie principala platformă pentru dezvoltarea de software open source. Mai mult, în ceea ce privește partenerii noștri, îi încurajăm să aleagă modelul de business care li se potrivește cel mai bine, inclusiv open source.” Mai multe aici:

Filed under: OSS, Interoperabilitate

# re: OSS + Microsoft = love?

Monday, March 03, 2008 5:45 PM by BMoro

Offtopic: Stiu ca Microsoft se pricepe, ba as spune ca exceleaza la marketing, dar nu inteleg ce este cu acest curent cu „heroes”… Ma tot uit la cativa eroi de pe pagina din primul link si ma intreb, oare nu mai stiu eu ce este acela un erou?

Hai sa ne uitam putin chiar in Encarta: http://encarta.msn.com/dictionary_1861617598/hero.html.

Care din definitii se aplica „eroilor” MS, 2 sau 3? 1, 4, sau 5 in nici un caz…

# re: OSS + Microsoft = love?

Monday, March 03, 2008 11:27 PM by Anonymous

cam ce se zvonea ca ballmer zicea ca sa mearga pe chestia asta ca ms sustine OSS de dragu marketingului. or smth.

…nu e atractia mea de subiect.

# re: OSS + Microsoft = love?

Tuesday, March 04, 2008 8:54 AM by zoltanhe

Nu e marketing! E business, simplu:

1) Microsoft e (în primul rând) furnizor de platformă și câștigă prin soluțiile care se dezvoltă pe acea platformă. Nu contează cum se licențiază sau monetizează acele soluții (proprietar, oss, mixt).

2) Cei care își câștigă pâinea din oss au tot interesul să beneficieze de baza instalată de Windows la clienți. D-aia colaborează cu noi Mozilla, Apache, Sugar, JBoss, Xen, MySQL, Novell, Zend etc.

# re: OSS + Microsoft = love?

Tuesday, March 04, 2008 9:19 AM by MrSmersh

BTW: La lansare Steve B spunea ca php e cel mai rulat pe Win, si ca normal de aia 2008 Server are are optimizari pentru asta (si zicea si de irony of it Smile)…  

# re: OSS + Microsoft = love?

Tuesday, March 04, 2008 9:52 AM by zoltanhe

Mda, din păcate (pentru Microsoft) mulți dezvoltă PHP pe Windows și apoi găzduiesc pe Linux. Încercăm să-i convingem pe aceștia (și pe hosteri) că suntem buni la rulat PHP pe Windows.

# re: OSS + Microsoft = love?

Sunday, March 09, 2008 2:18 PM by adiroiban

Dezvoltatorii WEB și hosterii știu că există puține motive pentru care ar alege un server Windows. Nu prea aveti ce sa ii mai convingeti, ei folosesc WIndows, stiu ce poate si multi aleg GNU/Linux si Apace. Eu s-au convins deja ca PHP e mai bun decat ASP.NET si ca un server bazat pe linux este mult mai performat si mult mai ieftin.

Nu cred ca Moziila sau Apache colaboreaza cu MS… mai degraba e invers. MS nu a sustinut proiecte precum Apache sau PHP, iar suportul pentru Windows al acestor aplicatii nu a fost facut de MS.

Iar faza cu incurajatul clientilor de a folosi solutii Open Source e marketing curat. Tocmai pentru ca NU incurajeaza si impiedica voit acest lucru MS a luat cele mai mari amenzi din istoria Uniunii Europene. (ex intreg sharepointul si partea web din Project server nu merg decat pe IE, iar calendarele sau contactele din sharepoint sunt exportate cu ajutorul unui activex)

# re: OSS + Microsoft = love?

Monday, March 10, 2008 10:13 AM by zoltanhe

Adi, sunt de acord că LAMP ne-a luat-o înainte pe web și tocmai de aceea investim serios și pe partea tehnică și pe partea de business, ca să fim competitivi și la ”abilități” (performanță, scalabilitate, management, securitate etc) și la costuri. Vom vedea…

Zici că mai degrabă Microsoft colaborează cu Mozilla, Apache, Zend etc… ok, hai să o lăsăm așa dacă vrei. Totuși, colaborările acelea sunt bidirecționale: toate părțile vor să funcționeze cât mai bine unul peste/lângă altul.

În fine, nu am spus că încurajăm _clienții_ să folosească open source! Eu vorbeam de partenerii noștri care dezvoltă aplicații pe platforma noastră.