Rămâne YES

Dan Matei, președintele CT210 a anunțat rezultatul votului de marți:

Pro: 15
Contra: 6
Abtinere: 5

Astfel, votul României rămâne YES.

Acum putem să ne vedem de treabă. Și fiindcă adepții ”contra” sunt în mare parte susținători/fani ai altui standard, le reamintesc că pentru a fi ”pro ceva” nu înseamnă musai să fii ”contra altceva”. E vorba de ODF și Open XML. În toate aceste luni de zile am evitat din răsputeri să punctez slăbiciunile ODF, tocmai din convingerea că strategia ”să moară capra vecinului” este greșită. Totuși, este interesant să vedem că problemele ridicate pentru Open XML sunt prezente și în ODF. Asta doar așa, să vedem până unde poate duce ipocriziaLa treabă!

Iar eu mi-am luat câteva zile de concediu. Treaba mea acum este să-mi termin instalația de irigat în curte…

Filed under: Open XML

# Tot asa

Thursday, March 27, 2008 11:57 AM by Catalin’s Blog

Sugestiv titlul, working title era o zi marti lunga da am pina si eu m-am distrat (simbata marti noroc

# re: Rămâne YES

Thursday, March 27, 2008 4:53 PM by Skippy

Presupun că faptul că 13 firme s-au înscris în CT210 în ultima săptămînă de dinaintea votului şi că toate 13 erau Microsoft Gold Partners sau aveau relaţii puternice de afaceri cu Microsoft… e o pură coincidenţă?

Detalii aici:

http://aranea.zuavra.net/index.php/97/

# re: Rămâne YES

Thursday, March 27, 2008 7:10 PM by zoltanhe

Microsoft are 2000 de parteneri în România și aceștia votează sau fac lobby cum cred ei de cuviință. Nu există recompense sau pedepse pentru acțiuni pro sau contra.

# re: Rămâne YES

Thursday, March 27, 2008 7:37 PM by MrSmersh

@Skippy:

Cipi, eu si pina de curind Zoli sintem din TM, inca o conspiratie, normal nu ? Smile E acuma deja vad titlu in ziare conspiratia banatenilor, ce mai conspiratiile evreiasca si masonica sint perimate acuma trebe ceva nou nu? Smile

Acuma tot ii dai cu noi veniti si iti atrag atentia si aici ca si in alta parte ca noi venit au fost de ambele parti ale disputei.

Nu comentez postul tau, ca nu cred ca ma lasa editorul de comments sa il toc marunt…. Cum spuneam si dezbaterile din alte parti ce le vroiam mai tehnice: get the facts AND THEN talk.

# re: Rămâne YES

Friday, March 28, 2008 7:37 PM by AndreiU

M-am uitat si eu pe linkul pus de Skippy, si am remarcat o oarecare agresivitate impotriva MS. Exista cateva chestii care nu se pupa acolo, si anume: „I Computer Solutions, Unitech, Softwin, S&T are Microsoft solution providers and business partners. ” si „Who voted against adopting OOXML: IBM Romania, SoftNet, Softwin, Startx, Unitech and Zando Computer”. Ei uite ca si partenerii au votat impotriva.

Totusi Skippy … ai si tu dreptate in felul tau, ca doar traim in RO si stim cum se fac aranjamantele. Poate ca Cip, Zoli si Catalin au fost cei cinstiti, insa cand vine vorba de „business” partenerii nu mai fac lobby asa „cum cred ei de cuviinta”, ci cum li se cere. Pe lista respectiva sunt firme care sunt recunoscute in piatza pentru aranjamentele lor.

# Welcome ISO 29500!!!

Wednesday, April 02, 2008 1:26 PM by Tudor Galos’s blog

Ieri, ISO a anunțat că Open XML, sau ISO/IEC DIS 29500 a primit destule voturi pentru a fi aprobat ca

# Open XML devine standard international

Wednesday, April 02, 2008 7:45 PM by Weblogul lui Zoli

Deși la votul din vara trecută nu a trecut, Open XML a fost de data asta ratificat ca International Standard