In lift: niveluri de parteneriat cu Microsoft

Care sunt modalitățile de parteneriat pentru firmele de software?
Empower sau Certified Partner (cu competențele ISV [Independent Software Vendors] dacă vă monetizați în mod repetat aplicațiile sau CDS [Custom Development Solutions] dacă dezvoltați sw la cheie).

Care sunt beneficiile, obligațiile și costurile?

    0. Registered Member (cu asta începem)

  • beneficii: online (Partner Learning Center, Virtual Labs, Online Tutorials, Partner Solution Profiler, Windows Marketplace etc) plus posibilitatea de a achizitiona Action Pack (software pt uz intern dacă nu dezvoltați pe platforma Microsoft) plus posibilitatea de a deveni membru în Empower (dacă dezvoltați și pe Windows)
  • obligații: zero (necesită doar înregistrare)
  • costuri: zero
 1. Empower for ISVs
  • beneficii: online (vezi mai sus) plus subscripție MSDN (aproape tot softul de la Microsoft: sisteme de operare, servere, unelte de dezvoltare, unelte de design, office, dynamics etc) pentru 5 dezvoltatori
  • obligații: trebuie sa dezvoltati o aplicație pe Windows
  • costuri: 420usd/an (maxim doi ani)
 2. Certified Partner și Gold Certified Partner
  • beneficii: online (vezi mai sus) plus subscripție MSDN pentru 5 10 dezvoltatori (35 pentru Gold) plus logo plus resurse de vânzări și marketing plus suport tehnic
  • obligații: contract plus necesitatea de a acumula un punctaj minim tehnologic (aplicații verificate, personal certificat) și de business (referințe, studii de caz)
  • costuri: 1610usd/an

Cu cine vorbesc pentru detalii?
Cu Centrul de Operațiuni ISV la isv@mspartener.ro sau 021-5297131.

PS: s-a blocat liftul? uff… oricum, a ieșit mai bine/scurt decât pe https://partner.microsoft.com/global/program/programoverview.

Filed under: ISVs, Lift

# re: In lift: niveluri de parteneriat cu Microsoft

Tuesday, May 13, 2008 8:29 AM by Renatoa

Nu e prima oara cand ridic aceasta problema, dar hai sa mai incerc odata…

Sunt convins ca pentru mult mai multe firme din RO decat s-ar crede, pretul si ce ofera Empower reprezinta idealul.

Iar limitarea lui la numai doi ani mi se pare pt MS RO o ignorare a pietei, asta ca sa fiu bland.

Stiu ca mi s-ar putea raspunde ca MS vrea sa incurajeze cresterea, formarea cat mai multor firme mari, puternice, frumoase, numai bune de maritat… Pur si simplu oamenii nu vor / pot / etc. sa creasca peste 5 personalul de dezvoltare. Se simt ei bine asa la marimea aceea. Iar daca ai un produs de succes, deja 5 developeri poate insemna o firma de 20 oameni, restul fiind implementatori si help desk.

Iar pentru 5 oameni dupa doi ani sa impui un parteneriat, care costa de fapt cat un MSDN care il pot cumpara si singur, ma tem ca este exact limita la care majoritatea incep sa se gandeasca sa o coteasca catre alte platforme.

Asa ca, inca odata: MS RO, obtineti un Empower permanent pentru piata locala, si veti fi surprinsi de cat de mare va fi succesul! Oricum, cai de ocolire a limitei de 2 ani deja exista 😉

# re: In lift: niveluri de parteneriat cu Microsoft

Tuesday, May 13, 2008 9:03 AM by MrSmersh

Sincer noi niciodata nu ne-am simtit bine in empower… Din punct de vedere al soft dat iarasi empower e bun dar nu suficient. Si din punct de vedere bussines empower nu transmite mesajul de competenta (da am avut contacte cu unii gold din tara care transmiteau mesajul de competenta cu in in fatza ce e drept Smile dar deh daca esti bun la vindut in Romania…) pe care vrem sa il transmitem. Si de ce nu partner si gold reprezinta un atu de bussines, bine eu recomand astea oricind si da planul este ca anul asta acolo sa ajungem, si nu o sa intru in cit de mult o sa….

Si sfat programul de parteneriat licentierile MS impreuna cu ce s-a intimplat cu Amelia Eahart sint unele din enigmele recente ale Terrei, deci e complicat si documentat stil MS informatii corecte dar absolut inutile. Si as mai lucra putin la training centru de operatiuni ca nici lor nu mi se pare ca le e cam clar totul, si cum nici subiectul nu e dintre cele mai simple.

# re: In lift: niveluri de parteneriat cu Microsoft

Tuesday, May 13, 2008 10:21 AM by zoltanhe

Renato, am experimentat multe lucruri în România, însă extinderea programului Empower nu este o soluție nici măcar pentru .ro. Scopul lui Empower este să îți ușureze drumul către Certified Partner.

Apoi e o eroare în calculul tău… MSDN pentru 5 oameni înseamnă 5x2500EUR adică VS2008 Pro cu MSDN Premium (ceea ce primești în Empower) = 12500EUR = aprox 20kusd.

Ca Certified Partner (cu competența ISV sau CDS) vei primi VSTS2008 Dev cu MSDN Premium (care e dublu ca preț, 5500EUR) și pentru 10 dezvoltatori (am corectat și mai sus).

Chiar și așa, valoarea lui Certified Partner, așa cum zicea și MrSmersh, nu e în licențele de MSDN.

# Abonamentele MSDN din programele de parteneriat

Tuesday, May 13, 2008 11:56 AM by Weblogul lui Zoli

Am simțit o nedumerire la comentariile precedente și poate că e bine să lămurim ce și câte abonamente/subscripții

# re: In lift: niveluri de parteneriat cu Microsoft

Tuesday, May 13, 2008 12:51 PM by Renatoa

> Apoi e o eroare în calculul tău… MSDN pentru 5 oameni înseamnă 5x2500EUR …

Asta poate ar fi bine sa o lamuriti mai bine firmelor, care „stiu” 😉 ca prin cumpararea unui singur MSDN, au asigurat licente pentru 10 dezvoltatori. Asa citesc ei on EULA ;)) si se pare ca reusesc sa fie convingatori si cu inspectorii de la financiar.

# re: In lift: niveluri de parteneriat cu Microsoft

Tuesday, May 13, 2008 1:00 PM by Renatoa

„…Si din punct de vedere bussines empower nu transmite mesajul de competenta …”

MrSmersh, aplicatiile tale se cumpara pentru valoarea care o aduc ele clientilor sau pentru logo-ul auriu atasat?

# re: In lift: niveluri de parteneriat cu Microsoft

Tuesday, May 13, 2008 1:12 PM by zoltanhe

Legat de firmele ”care știu”… cunosc fenomenul. Vasăzică se dă o firmă, care dezvoltă software, care câștigă bani din monetizarea acelui software și totuși dă țeapă la alte firme de software…

# re: In lift: niveluri de parteneriat cu Microsoft

Tuesday, May 13, 2008 2:59 PM by MrSmersh

„…Si din punct de vedere bussines empower nu transmite mesajul de competenta …”

„MrSmersh, aplicatiile tale se cumpara pentru valoarea care o aduc ele clientilor sau pentru logo-ul auriu atasat?”

Prima data cind ma mers pe calea asta (parteneriat certificare etc ), asa comentam si eu… No pentru unele firme e un criteriu de evaluare, nu ai asta (adica si produsul certificat) nu discutam. Si zic ca un produs certificat zice macar ca ai o instalare OK care nu lasa „urme”… Da ca unii au mai ajuns la logo auriu si la nivel competenta mai lasa de dorit, spune ca totusi mai au si angajati care stiu ce vorbesc.

Si uite de la angajati, de ce se vrea ca cei din IT sa aiba studii superioare? Diploma (galbena  nu aurieSmile)? Sau ca ai o oarece asigurare ca e buni de ceva in domeniu?

# re: In lift: niveluri de parteneriat cu Microsoft

Tuesday, May 13, 2008 5:10 PM by BMoro

Offtopic: Catalin, IMO, diploma galbena nu aduce nici o asigurare ca „e buni” de ceva in domeniu, din pacate. Am cunoscut destule specimene cu diploma care nu aveau nici o fundatie, erau o varza totala si, de asemeni, am cunoscut cativa foarte buni (cel putin in IT) fara acea hartie.

# re: In lift: niveluri de parteneriat cu Microsoft

Wednesday, May 14, 2008 12:19 AM by MrSmersh

Corect dar buni rai, 85% nici nu discuta cu tine fara. Si sa nu spunem eu m-am dus la faculta din 2 motive 1 sa am o diploma (totusi nebunu asta are patalama Smile deci o zice el ceva) si 2 pentru acces la echipament ca deh de abia dupa ceva anisori am resurse similare la dispozitie sa ma joc cu ele.

Si cam asta e analogia cu cea aurie, patalama si citeodata si jucarii Smile

# BizSpark

Thursday, November 06, 2008 3:53 PM by Weblogul lui Zoli

După Web-Club 3, întrebam aici ”Cum ar putea ajuta Microsoft la crearea următorului Trilulilu?” Gândul

# Bye bye Empower for ISVs | Weblogul lui Zoli

Thursday, May 06, 2010 11:42 AM by Bye bye Empower for ISVs | Weblogul lui Zoli

PingBack from https://zoli.herczeg.ro/2010/05/06/bye-bye-empower-for-isvs/