PDC2008 – ziua 1, Windows Azure

Windows Azure este numele serviciilor de baza din nor (fost RedDog). .NET Services e frameworkul din nor (Service Bus, Access Control, Workflow Services), SQL Services e setul de servicii de date(Database, Data Sync, Reporting, Data Mining, ETL, Reference Data), plus inca cateva: Live Services, Dynamics CRM Services si SharePoint Services.

Se pare ca de acum culoarea preferata la Microsoft va fi Pantone300 Smile

Update: sesiunile la care am mai fost:

  • Introducere in Cloud Services. Windows Azure este de fapt sistemul de operare din nor. OK, dar cu rezerva că are un cu totul alt rol decât un sistem de operare pe server sau desktop. Cu SDK-ul instalat, Visual Studio genereaza o solutie de serviciu in nor (simuland Azure pe desktop) creand un proiect ASP.NET plus un proiect de tip ”service model”. Acesta din urma descrie modul in care trebuie sa se configureze ”masina” din nor (cloud fabric). Detalii de la Ciprian.
  • Viitorul C# este… ce naiba mai poate sa faca Anders? N-a terminat deja? Ohoo, nici pe departe. Limbajele .NET (C# si VB) vor evolua impreuna (cat mai putine diferente de functionalitate intre ele) catre o lume multiparadigma cu aroma declarativa si dinamica, dar sa nu uitam ca scopul final este programarea concurenta, adica limbajele vor evolua in asa fel incat sa permita platformei sa execute din ce in ce mai mult in mod multithread, fara interventia programatorului. Este frumos viitorul lui C#. Cipi explica pe larg.

Update: aplauzele de după prezentarea lui Anders erau presărate de strigăte de ”Bravo!” …ca la operă, frate!

Filed under: .NET, PDC, Azure

# re: PDC2008 – ziua 1, Windows Azure

Monday, October 27, 2008 6:33 PM by Anonymous

Si un link: http://www.microsoft.com/azure/default.mspx

# TechEd EMEA 2008

Thursday, November 06, 2008 1:27 PM by Weblogul lui Zoli

Săptămâna trecută au fost 5 persoane din .ro la PDC2008 în Los Angeles. Săptămâna asta sunt 50 de persoane

# A scala sau a nu scala – stocarea de date in cloud

Wednesday, March 11, 2009 5:39 PM by Weblogul lui Zoli

Cum scalează marile siteuri de pe net? Google, Yahoo, Windows Live, Amazon etc, ce baze de date folosesc?