PDC2008 – ziua 4 si concluzii

Mărturisesc că și eu și Cipi eram în criză de idei azi dimineață. La ce sesiune să mergem? Am hotărât să mergem la ceva despre care nu știm nimic sau nu ne-am duce în ruptul capului în alte condiții. Prin eliminare, au rămas Dynamics Online și EWS. Ne-am dus la acesta din urmă, fiindcă era mai aproape de sesiunea următoare, aia pentru care am venit azi Smile.

  • Exchange Web Services. Spre surprinderea noastră, a fost o sesiune foarte faină în care am învățat despre cum a trecut Exchange-ul de la RPC la web services standard, bazat pe SOAP/WSDL. Șmecheria e că EWS fiind documentat, permite acces la mesaje, taskuri, contacte, calendar și foldere. Cool, ha? Să mai spun? Oh, da: free/busy info, sugestii pentru meetinguri, răspunsuri la mesaje și meeting requests, delegări, permisiuni, notificări și sincronizări.
    Partea și mai interesantă este că lucrăm la un managed API, care ușurează și mai mult lucrul (strongly typed) cu EWS.
    Resurse pentru EWS:
  • Service Bus din .NET Services (de deasupra lui Windows Azure, fostul BizTalk Services) se vrea un ESB în nor. Clemens Vasters ne asigură că deschiderea e totală, arătând o aplicație Java, care comunica prin Service Bus. Protocolul e HTTP. Trăiască REST!

Concluzii: foarte, foarte multe noutăți. Poate prea multe.

  1. Marele premiu îl primește Windows Azure
  2. Premiul pentru frumusețe îl primește Oslo
  3. Premiul pentru discreție este împărțit de Windows 7 și Windows Server 2008 R2
  4. Premii speciale primesc Live Mesh, Exchange Web Services și Office Web Applications.

Filed under: Office, Windows, Exchange, Interoperabilitate, PDC, Live Mesh, Azure, Oslo, Java

# re: PDC2008 – ziua 4 si concluzii

Thursday, October 30, 2008 11:56 PM by ignatandrei

semn

# re: PDC2008 – ziua 4 si concluzii

Friday, October 31, 2008 9:33 AM by MrSmersh

Service Bus, da asta e folosibil in un fel sau altul de vreo 2 ani… Ca era pe masa cind am facut migrarea de la web service clasic la WCF, si a fost considerat, pentru aplicatia data, un overkill…

Nu continuam ca azi, fiind irestibil de felu meu Smile, am agatzat o raceala super, si risc sa fiu mai cinic ca de obicei (da e posibil)Smile.

Si vorba aia catana batrana, cite tehnologii am vazut anuntate cu surle si trimbite, si pe urma uitate sub presh, sa zicem WinFS de exemplu, care dpv tehnic realizabil dar lipsa de directie si commitment l-au cam…

# re: PDC2008 – ziua 4 si concluzii

Saturday, November 01, 2008 9:46 AM by zoltanhe

@ignatandrei, am nevoie să-mi trimiţi pe email nume firmă, website, verticala principală (industria) în care vinzi soluţii, orizontala principală (domeniu soluţii), număr de dezvoltatori şi veniturile din software (propriu) pe ultimul an, inclusiv servicii ataşate.

# re: PDC2008 – ziua 4 si concluzii

Saturday, November 01, 2008 9:55 AM by zoltanhe

@MrSmersh, dacă nu am fi crezut în ele (.NET Services) nu investeam atât. Nu este numai un rebranding.

# re: PDC2008 – ziua 4 si concluzii

Saturday, November 01, 2008 9:01 PM by MrSmersh

Stai ca .Net Services asta e usor mai mare in scop si are altele… E BizTalk WF kind expus pe web. Eu ma refer la Service Bus care e pus in cosul asta, si tinind cont de la cine am auzit de el, era destinat se pare pentru BizTalk. Si nu e rebranding e klar, repet , e Biz pe web… Partea a 2-a cit de accesibil si cost efficent in lumea reala, si poate pe piata din tarisoara noastra a minunilor e alta discutie… Zic eu palairierul nebun Smile