Frantuzeasca

Am primit azi un SMS de amenințare de la banca mea ”favorită”, BRD: cică nu mi-am plătit rata la credit și că mă raportează la biroul de credit dacă nu sunt cuminte și nu achit. Băi, tăticu! Dar io am băgat banii prin ”super aplicația” brd-net încă la începutul lunii. Țin minte și acum ce tare m-am crizat, fiindcă deja se ducea leul pe arătură și trebuia să transfer dintr-un cont de lei într-unul de euroi. No, nu-i nimic. Lasă că merge băiatu’ pe net, pe brd-net, și se uită în istoric. Problema e că, banii sunt tot în contul de lei și nu e nici o urmă de transfer în cel de euroi. Ce să fac? Am schimbat (încă o dată) la cursul de azi. Eu n-am chef să mă mai cert cu ei.

A mai pățit cineva așa?

PS: poate le mai spune și altcineva că aplicația aia de că…

Filed under: Pfui

# re: Frantuzeasca

Friday, January 23, 2009 4:07 PM by malexandrum

N-am patit-o da’ nici nu sunt client brd.

O varianta ar fi sa salvezi confirmarea fiecarei tranzactii intr-un folder local. Nu stiu cum e la berede, la mine la ing iti apare link la un pdf dupa ce faci plata. Eu mai fac asa la tranzactiile mai importante. Nu e o dovada veritabila, da’ decat deloc..

Daca le-ar trece prin cap sa semneze pdf-urile astea, aplicabilitatea ar fi interesanta si pentru confirmarile de plata intre platitor si alti  furnizori..

# re: Frantuzeasca

Friday, January 23, 2009 4:19 PM by Dr.House

am patit-o eu

am platit dobanda la ceva ce nu aveam

masina mea avea 2 asigurari , una platita de mine si alta platita de  leasing , am renuntat la cea de leasing  dar pana nu am platit dobanda la ceva ce nu exista  nu m-au lasat  , azi mi-au majorat si dobanda , si in lei si in euro  adica nu mai am 260, am 300 deci  mai  mult

ce ma sa fac ?  am sa trimit 100000000000000000 de mesaje catre TBI leasig  ca am sa platesc tot si inchid leasing-ul  si am sa pregatesc 2 computere sa strimita fax tot de  atatea ori  sa le spuna acelasi lucru

cum am sa fac asta ?  simplu  ma folosesc de computerele prietenilor

# re: Frantuzeasca

Friday, January 23, 2009 4:34 PM by AndreiU

Zoli, tu nu ai fost atent la povestile mele despre brdnet …

Eu am patit asa ceva cand eram acolo si nici macar cu ajutorul celor de acolo nu am reusit sa aflu unde a disparut tranzactia.

Solutia e simpla: nu mai folosi brdnet; serviciul ala nu isi merita banii.

# re: Frantuzeasca

Friday, January 23, 2009 4:59 PM by MrSmersh

Sectorul aventuri cu BRD e bine reprezentat… Ce nu am patit cu ei e intrebarea Smile La plictisela o dat o sa las avocatul sa se ocupe de ei sa le atraga atentia ca si pentru ei contractul e binding…

# re: Frantuzeasca

Friday, January 23, 2009 5:33 PM by naicul

„Solutia e simpla: nu mai folosi brdnet”

si nici BRD.

# re: Frantuzeasca

Friday, January 23, 2009 5:35 PM by Dragos Madarasan

Teoretic in extras ar trebui sa iti apara ca ai transferat bani, chiar daca nu apare la istoric.

Dar oricum, pentru o banca „respectabila” din top3, BRD are un sistem de ebanking de toata jena.

# re: Frantuzeasca

Friday, January 23, 2009 5:57 PM by Valy Greavu

Zoli, fără nici o reminescenţă… acelaşi sistem îl utilizez şi eu pentru a face exact acelaşi lucru: îmi plătesc ratele. Şi sincer … n-am avut nici o problemă de genul acesta. Chiar nu am auzit din cunoscuţii mei care să spună că au avut probleme cu tranzacţiile de acolo.

Chiar am văzut sistemul de BRD.NET din interior şi pot confirma că partea de security este pe bune.

Pot etapa un caz explicabil asupra a ceea ce ţi s-a întâmplat: nu ai dat validare la chestia aia când îţi cere din nou parola. Nu ştiu dacă poate confirma cineva…

Şi cum lucrez eu cu beredenetul asta aplicând metoda, ochiu stăpânului îngraşă vita: mă uit a doua zi dacă s-a făcut tranzacţia.

# re: Frantuzeasca

Friday, January 23, 2009 9:21 PM by MrSmersh

Security  e pe bune?…. Imi permit sa zic ca din punct de vedere criptografic e mai buna metoda, decit cea di carabusu de aur Smile

Si i-am covins o data sa plateasca penalizari ca nu au efectuat o trenzactie si nu au anuntat, trnzactie era in o stare nedefinita. Deh scria mare in contract ….

# re: Frantuzeasca

Friday, January 23, 2009 9:39 PM by zoltanhe

@AndreiU, am văzut dar a trebuit să-mi vărs și io oful;

@naicule, n-aș folosi! mâine aș pleca de la ei, dacă-mi găsesc o refinanțare avantajoasă la credit;

@Valy, de acum mă voi uita și eu;

@MrSmersh, fac ceva pe securitatea lor, dacă nu îmi permite să mișc nimic. Pe de altă parte, e mai bine așa, fiindcă nu folosesc beredeul decât pentru plătit rata la credit.

# re: Frantuzeasca

Friday, January 23, 2009 10:55 PM by dpopa

hehe. Hop si eu.

Cam acu’ un an a dat trenu peste mine si m-am trezit ca trebuie sa scap de rata de la berede. Buuuun. Dupa o distractie cu cei de la asigurari, am aflat ca mi s-a aprobat dauna totala. Si astept, si astept, si…dau telefon la asigurari. Bajetii au trimis banii la berede, intr-un cont….oarecare, cu mentiunea ca e pentru rata mea/dauna totala. Sun al berede, ca sa vezi ca sa nu vezi, ca poate banii au venit, dar ei nu-i transfera automat in contul de credit, bla-bla-bla. Imi fac timp si vin in .Ro si ma duc peste ei. Hopa, surpriza – cica nu sunt destui bani in cont sa acopere creditul :))). Ca de, asiguratorul a trimis banii cand i-a convenit lui cursul, berede a convertit cand i-a placut cursul, si una-peste alta cica imi aplica un comision pentru inchiderea inainte de termen a creditului ?!

I-am explicat doamnei de la credite foarte calm situtatia, ca e dauna totala, ca sunt suficienti bani in cont, ca mai stau in tara cateva ore si astept un telefon cu inchiderea contului. Am semnat ceva foaie in alb, explicandu-i ca io nu mai trec pe la ei curand si am plecat.

Surpriza…nu a trecut juma de ora, telefon. Ca domnu’…am sunat la „centrala” si a fost o eroare, si v-am anulat comisionul, si v-au mai si ramas ceva bani in cont…la revedere , drum bun. Eu mi-am inchis tot ce aveam la ei.

Sunt client KB – varianta Group SG din Cehia. Maaaaare diferenta. Ce poti face aici cu e-banking….

# re: Frantuzeasca

Saturday, January 24, 2009 2:20 PM by MrSmersh

Nu am pus ghilimelele Smile.

In arabusu Smile metoda de criptare e o substitutie simpla care nu mascheaza frecventa literelor, deci 10 minute cu creionu ia. sa o rezolvi.

Pentru a face greu de nimerit o parola, se foloseste  o lungime minima si folosire de litere mici (24) mari (24) cifre (10) si citeodata caractere non alfanumerice (macar 10)… Deci am un pool de posibilitati pentru orice caracter din parola de vreo 50… La brd acest pool e de 10, vorba aia noroc ca sistemul e „potent” adica mai nica nu poti sa faci cu el repede, deci nu prea merita efortul…

# re: Frantuzeasca

Monday, January 26, 2009 9:25 AM by tudor.t

Cei de la Raiffeisen sunt mai „directi” – la o data fixa din luna isi iau automat din contul curent suma aferenta ratei, nu mai trebuie sa „depui” banii.. Daca in cont nu sunt bani suficienti, verifica zilnic si ii trag de indata ce e alimentat contul (cu penalizarile de rigoare, normal..).

# re: Frantuzeasca

Monday, January 26, 2009 9:53 AM by zoltanhe

@tudor.t, așa e la toate… problema e că eu n-am venituri în moneda creditului, adică euroi… si trebuie să schimb lunar. Am încercat să le spun să schimbe ei și să transfere și să-și ia apoi banii, dar nu se poate.