startups.ro despre BizSpark

startups.roCristina Alexandru, coordonatoarea startups.ro vorbește despre programul Microsoft BizSpark pe microsoftstartupzone.com.
Cum, nu știți încă ce e BizSpark? De la lansarea programului BizSpark în România, numărul de membri din .ro a depășit 70 de startup-uri, iar numărul de Network Partners a ajuns la 10.

startups.ro, a facilitat accesul în BizSpark pentru mai mult de 45 de startup-uri, și este în topul mondial al celor mai prolifici Network Partners.

Felicitări Cristina, și mulțumim!

Filed under: Business, Web, BizSpark

# re: startups.ro despre BizSpark

Friday, April 10, 2009 7:14 PM by anick

Zoli,

Daca nu o puneti de un lobby puternic nu o sa mai intre nimeni in aceste programe. Platile pentru ele se fac pe facturi emise in Irlanda deci sunt achizitii intracomunitare.

Guvernul doreste ca , pe langa impozitul forfetar si masinile nedeductibile, sa introduca o prevedere prin care orice firma ce face o achizitie din EU sa treaca la perioada fiscala de impozitare din trimestrial in lunar. Asta insemana mult (negativ) pentru o firma.

Ori se scot achizitiile de servicii si licente din O.U.G. ori voi va trebui sa emiteti facturi pe Microsoft Romania.

Apropo, asta omoara si publicitatea online pe Google s.a.

# re: startups.ro despre BizSpark

Friday, April 10, 2009 11:54 PM by matincaflorin

@anick – ai citit macar ce inseamna BizSpark ? De unde si pana unde ai ajuns la facturi emise in Irlanda si publicitate pe Google ?

# re: startups.ro despre BizSpark

Saturday, April 11, 2009 7:58 AM by zoltanhe

@anick, nu stii inca ce e BizSpark? Mergi si citeste pe http://bizspark.ro

# re: startups.ro despre BizSpark

Saturday, April 11, 2009 11:25 AM by anick

Asi zice ca stiu chiar daca am trecut de faza asta. In bizspark daca nu ma insel este posibila plata a 100 $ si banui ca se emite factura pentru asta.

Ma refeream insa la „aceste programe” adica si la MAPS, EMPOWER, etc. La acestea intrarea in program se face cu o plata facuta in baza unei facturi emise in Irlanda.

Eu mi-am facut datoria , mai departe fiecare face ce vrea.

# re: startups.ro despre BizSpark

Saturday, April 11, 2009 5:29 PM by zoltanhe

Mda, orice factură Microsoft în Europa este emisă de EOC (operations centre) din Irlanda și asta nu cred că se va schimba vreodată. Excepțiile sunt facturile pe contractele de servicii ale filialelor.

Legat de BizSpark, eu nu mi-aș face griji, fiindcă suta aia de dolari se facturează la ieșirea din program, adică la sfârșitul celor 3 ani, iar până atunci se vor schimba muuulte. Mă refer la guvern…