Axigen a licentiat protocolul ActiveSync

În martie ar fi fost o știre (Microsoft and Gecad Technologies Announce Exchange ActiveSync Patent License Agreement), acum însă e doar un prilej de a sublinia deschiderea, pe care o avem către toți jucătorii din industria IT, pentru a împărtăși proprietate intelectuală în condiții rezonabile.

Protocolul ActiveSync este cel care permite acces mobil la emailuri, calendar, contacte, taskuri și alte date din Exchange Server. Lista curentă a companiilor, care au licențiat protocolul ActiveSync de la Microsoft, este:

Apple, Big Bang System, DataViz, Gecad Technologies, Google, Helio LLC, HTC Corporation, IXI Mobile (R&D), Nokia, Palm, Remoba, Samsung Electronics, Sony Ericsson, Symbian Software, Xandros.

Sesizați declarația Oanei Bornaz, CEO al Gecad Technologies (sublinierea îmi aparține):

„During tough economic times this agreement makes good business sense, as it will allow AXIGEN to further differentiate itself from its competitors in the business messaging solutions marketplace, in a cost-effective manner.”

Nu știu voi, dar eu simt în cuvintele Oanei un aer de pragmatism a la Radu Georgescu. Gândiți-vă un pic și puneți-vă în pielea lor: cât costă să plătești 5-6 dezvoltatori timp de (să zicem) un an pentru a-ți dezvolta tehnologia?

Detalii despre licențierea proprietății intelectuale de la Microsoft găsiți la http://www.microsoft.com/iplicensing/.

PS: Pentru a vedea care sunt protocoalele cedate comunității, pentru care renunțăm la pretenții de proprietate intelectuală, vizitați pagina Microsoft Open Specification Promise la http://www.microsoft.com/interop/osp/.

Filed under: Exchange, ISVs, Proprietate Intelectuală

# re: Axigen a licentiat protocolul ActiveSync

Wednesday, April 22, 2009 1:36 PM by ignatandrei

Fara suparare – caci nu ma pricep la chestii monetare – poti face comparatia intre cit costa 5-6 dev fata de cit a costat licentierea?