Roland-Garros a fost in HD pe net

Folosind Silverlight, bineînțeles 🙂
Nu sunt mare fan de tenis, dar am aflat și eu de la Todi.

Filed under: Silverlight, Studiu de caz

# re: Roland-Garros a fost in HD pe net

Tuesday, June 23, 2009 10:13 AM by Valy Greavu

Tare! Cam ce viteza de banda ar trebui sa ai in calitate de client pentru a putea vedea la o calitate cat de cit decenta episodul respectiv?

# re: Roland-Garros a fost in HD pe net

Tuesday, June 23, 2009 10:15 AM by Valy Greavu

Am uitat sa intreb ceva: In modelul de implementare a sistemelor de transmitere video cu silverlight, care sunt avantajele arhitecturale ale acestuia, fata de modelul de transmitere prin Windows Media Services sau alte forme cunoscute?

Multumesc.

# re: Roland-Garros a fost in HD pe net

Tuesday, June 23, 2009 12:37 PM by zoltanhe

@Valy, banda depinde de rezoluție… dacă instalezi Expression Encoder îți spune el în funcție de rezoluția pe care o ceri. Din câte știu, cu o bandă de 512K, deja poți vedea HD în 720p.

Legat de a doua întrebare, nu e nici o diferență, fiindcă în scenariile cu Silverlight pe client, pe partea de server se folosește tot Media Services. Vasăzică Media Services face codarea în timp real la sursă, iar Silverlight decodează pe client.

# re: Roland-Garros a fost in HD pe net

Tuesday, June 23, 2009 1:43 PM by Todi.Pruteanu

Valy, daca ai merge pe blogul meu ai vedea ca am publicat un whitepaper al solutiei utilizata la Open-ul francez (link spre SkyDrive).

La fel, de pe iis.net/media ai link la un demo cu Smooth Streaming. Acolo poti sa te joci tu cu bitrate, simuland diferite conditii de trafic.

Ce este interesant este ca porneste instand (bitrate mic) si la orice salt in stream (cand e on-demand, fireste), reactia este imediata. Ceea ce recomanda solutia pentru vizualizare de filme, evenimente sportive (sau orice continut premium, unde utilizatorii se asteapta la un astfel de comportament).

512 Kbps nu sunt suficienti. Calitatea adevarata incepe de la 1500 Kbps pe client.

Pe http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=03d22583-3ed6-44da-8464-b1b4b5ca7520 ai un whitepaper al solutiei de SS care ofera o retrospectiva Windows Media Services si explicatii pentru trecerea la livrarea peste HTTP.

Todi

# re: Roland-Garros a fost in HD pe net

Tuesday, June 23, 2009 10:18 PM by MrSmersh

As far as I know (first hand Smile) dracu cu bandwidth nu e asa de negru. Dar sint in concediu deci nu am chiar timp sa experimentez…

Oricum, SL3, in iulie cind apare va fi muuult mai interesant pentru transmisiuni sportive, parerea mea Smile