BI as a Service

Senior Software a anunțat ieri parteneriatul cu Tableau Software pentru a oferi vizualizare/analiză de date din SeniorERP Enterprise (varianta on-premises), dar și pentru SeniorERP Online (varinta SaaS). Ei da, nu e chiar ”BI as a Service” la modul general, fiindcă este legată de SeniorERP, însă merită urmărit.

La conferința de presă de ieri, Tableau Software ne-a arătat cum consumă un flux/feed de date Atom din nor (mai exact un dataset de la UNESCO publicat pe www.azure.com/dallas), apoi cum face analiză și apoi cum publică rezultatul (vizualizare interactivă) într-un blog. Similar cu ceea ce se vede mai jos, de la minutul 18:00 până la 25:30.

Un gând despre &8222;BI as a Service&8221;

  1. Interesanta abordarea, din pacate nu am putut ajunge la conferinta. SaaS ori ba, e de vazut insa cat de interesate (a se citi dispuse sa plateasca) sunt companiile din target-ul Senior de BI in general. Cred ca multi, ACUM, se opresc la ceva rapoarte mai mult sau mai putin customizate. M-ar interesa foarte mult reactia reala a clientilor. (bine si pricingul conteaza) Nici peste NAV, in mod curent, nu au multi clienti Ms Analitics sau alte instrumente similare. Totusi trendul este unul bun si mai toti vendorii (locali) ERP care se respecta au dejaun layer de BI: ca e Ms, QlickView, Cognos Express Panorama what ever.

Comentariile nu sunt permise.