Provocarea Digigirlz

Microsoft Arc MouseLoredana povestește pe blogul FIT (Femei In Tehnologie) despre Târgul Absolvenților. Îmi place inițiativa lui Lore de a populariza și crește prezența femeilor/fetelor în firmele de tehnologie. Nu știu în alte industrii cum e, dar în IT și în special în dezvoltare de software se schimbă echipa imediat după ce se angajează o fată. În bine. Nu mă pricep la sociologie (sau ce o fi asta) însă cred că bărbații au tendința de a se comporta iresponsabil în absența femeilor.

Sunteți de acord? Povestiți-ne experiența voastră comentând aici sau pe blogul FIT. Vom da câte un Arc Mouse (black) pentru cel mai bun comentariu de aici și de pe FIT.

8 gânduri despre &8222;Provocarea Digigirlz&8221;

 1. – in primul rand, instinctul de supravietuire/conservare/securitate tinde sa se manifeste atunci cand echipa se imbogateste cu un membru nou; astfel, chiar daca nu pentru mult timp, toate lumea vrea sa il impresioneze pe noul venit: sa arate ca sunt importanti, ca scriu cel mai elegant si eficient cod, deseneaza cel mai bun flowchart, au cel mai frumos scris in word :), etc
  – daca resursa este fata, la acest lucru se adauga si instinctul de alpha-male (toti baietii vor sa impresioneze o fata, instinctiv, chiar daca nu e vorba de atractie sau altceva de genul asta).
  – de cele mai multe ori baietii au tendinta sa „protejeze” fetele care vin intr-un mediu preponderent masculin (tehnic/tehnologic), chiar daca fata este perfect capabila sa se descurce la fel de bine ca ei; cu totii vor sari sa o ajute la un task mai greu sau ii vor trece mai usor cu vederea greselile (chiar daca din pacate asta e un pic sexist daca ne gandim mai bine).
  – din experienta proprie, fetele sunt mai putin tentate sa aleaga metoda quick and dirty („Hai mai baga un build ca nu se prinde nimeni”, „Baga-i un catch si hai acasa”, etc) si pot avea astfel o influenta asupra intregii echipe si poate reduce numarul actiunilor „cowboy”
  – in plus, pune cativa baieti sa lucreze impreuna (fara fete prin preajma) timp de 2 luni si sa vezi atunci declin in social skills (injuraturi, gestica, etc)

 2. La servici am o sefa . E cea mai ok persoana din toti sefii cu care am lucrat , cea mai organizata si cea mai sensibila. Pe deasupra, ne intelegem bine si ne ies proiectele.
  In afara de bani, ce mi-as putea dori mai mult de la o persoana cu care petrec cel putin 8 ore pe zi?

 3. Zoli, mai ai un mouse? Avem si un comentariu de la Laura, pe blogul Femei in tehnologie

Comentariile nu sunt permise.