Materialele de la seminariile de business în cloud

Vă mulțumesc pentru participarea activă la întâlnirile intitulate ”Businessul firmelor de software în cloud”. Cer scuze ieșenilor pentru că a trebuit să anulăm întâlnirea cu ei. Așa cum vă spuneam și la seminarii, am folosit niște prezentări de la firma de consultanță Mural Consulting și pe care le găsiți sub formă de webinarii la:

 1. How will cloud services impact your business
 2. Cloud services: Planning for financial success
 3. Packaging and pricing cloud offerings
 4. Demand generation and cloud services
 5. Sales and support in the cloud

La fiecare webinar veți găsi linkuri către materiale suplimentare. Dintre toate, aș vrea să scot în evidență doar pe cel cu cele 10 legi ale SaaS, de la Bessemer Venture Partners. Dacă nu ați vost la întâlnirile cu mine, dedicați 3-4 ore pentru a urmări webinariile de mai sus (au 30 de minute fiecare) și pentru a citi măcar documentul cu cele 10 legi. Iată mai jos câteva idei pentru a vă provoca:

 1. Nu este suficient să migrezi/dezvolți o aplicație în cloud dpdv tehnic. Trebuie să vă reconsiderați modul în care faceți vânzările, marketingul, finanțele și mai ales suportul.
 2. Faceți aplicații/servicii simple, ușor de digerat, de genul „take it or leave it”, cât mai aproape de autoservire.
 3. Urmăriți indicatorii financiari. Vezi al doilea punct de mai sus.
 4. Cunoașteți-vă potențialii clienți. Dacă ei trăiesc mai mult online, mergeți după ei în online.
 5. Investiți în suport. De acum, vânzarea se va face prin suport. Nu uitați, este vorba de servicii.
 6. Fiți agili. Țineți clienții calzi cu actualizări frecvente, fiindcă vor continua să-și plătească abonamentul numai dacă văd valoare.

Mă opresc aici și vă reamintesc că vă putem ajuta și punctual prin Windows Azure Marketing Bureau:

Windows Azure Marketing Bureau

Da, despre asta era emailul Monicăi de săptămâna trecută. Pe scurt, Marketing Bureau vă poate ajuta să treceți prin transformarea asta de business spre cloud. Plătim noi consultanți pentru a vă îndruma pe acest drum.