Windows Azure Mobile Services

Din ciclul „nici o aplicație fără back-end în cloud”, am lansat azi noapte Windows Azure Mobile Services, care vă ajută să creați rapid servicii în cloud-ul Windows Azure pentru aplicațiile voastre. Este un moment excelent pentru majoritatea dintre voi care lucrați deja la aplicații pentru Windows 8.
Din experiența ultimelor luni de discuții cu parteneri, agenții și dezvoltatori, sunt puține aplicațiile pentru Windows 8  care să nu aibă nevoie de un serviciu în back-end.

  • Dacă veniți din lumea dezvoltării de aplicații client și vă sperie dezvoltarea de servicii de back-end, atunci Windows Azure Mobile Services e pentru voi.
  • Dacă sunteți confortabili cu dezvoltarea de servicii custom și mâncați token-uri JSON pe pâine, atunci ignorați.

Windows Azure Mobile Services include în acest release stocarea de date, autentificare cu Windows Live ID și push notifications. Pentru la toamnă pregătim și alte servicii ca trimiteri de mesaje (SMS și email) și autentificare custom (inclusiv Facebook și Google). Platforma client suportată acum este Windows 8, dar stați pe fază și pentru iOS și Android.

Faceți-vă un cont obișnuit de trial pe http://windowsazure.com și veți putea crea gratuit 10 astfel de servicii, iar dacă veți avea succes cu unul din ele, puteți trece cu un clic pe mașini dedicate (similar cu Windows Azure Web Sites).

Detalii la http://www.windowsazure.com/mobile, pe blogul lui ScottGu și în înregistrarea de mai jos:

3 gânduri despre &8222;Windows Azure Mobile Services&8221;

  1. Pingback: Back-end în Windows Azure pentru aplicații iOS | Zoli Herczeg

  2. Zoli, pentru mine este destul de frig afara iar frunzele sunt suficient de galbene ca sa te intreb: cand la toamna vom avea posibilitatea de a transmite SMS-uri si e-mail-uri direct din Azure (si nu cu SendGrid!).
    Thanks!

  3. Alex, la mine e soare, dar emailurile sunt tot prin SendGrid, iar SMS-urile prin Twilio. Nu comentez motivele pentru care nu sunt „direct din Azure” fiindcă aș specula.

Comentariile nu sunt permise.