Serviciile de infrastructură din Windows Azure

Azi am lansat serviciile de infrastructură din Windows Azure, disponibile cu SLA (Service Level Agreement) și suport. Chiar dacă la lansarea de acum circa 3 ani, Windows Azure era gândit ca o platformă de cloud pentru aplicații și credem cu tărie în această direcție, experiența acestor ani ne-a arătat dorința clienților noștri de a avea nu numai servicii de platformă dar și de infrastructură, nu numai soluții de tip ”albe sau negre” adică on-premises sau în cloud dar și soluții hibride. Dacă până azi Windows Azure era mai mult pentru dezvoltatori sau pentru firmele de software, ideală pentru aplicații noi, de azi orice profesionist IT poate muta o aplicație existentă de pe serverele sale în cloud sau să creeze soluții hibride.

Tot azi anunțăm o reducere de 33% la prețurile mașinilor noastre virtuale, dublată de angajamentul nostru de a păstra prețurile serviciilor noastre la fel cu cele ale competiției.

Pentru a suporta scenariile intensive în cloud, oferim de azi și mașini virtuale cu extra memorie, cu 28GB sau 56GB și extindem lista de tehnologii pentru care aveți „binecuvântarea” noastră să le rulați în cloud: la SQL Server se adaugă SharePoint, Project Server, BizTalk Server, Dynamics NAV etc.

Reamintim că Windows Azure este o platformă deschisă, unde sunt binevenite și tehnologii non-Microsoft, de la Linux, MySQL la PHP, Java, Node.js sau Python și se pot dezvolta servicii de backend pentru orice fel de clienți, de la Windows și Windows Phone la iOS, Android sau HTML5.

Despre lansare la
http://blogs.msdn.com/b/windowsazure/archive/2013/04/16/the-power-of-and.aspx
și detalii tehnice la
http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2013/04/16/windows-azure-general-availability-of-infrastructure-as-a-service-iaas.aspx.

Încearcă Windows Azure gratuit.