- BizTalk Services pentru scenarii de EAI (Enterprise Application Integration) inclusiv suport pentru EDI. Detalii la http://www.windowsazure.com/en-us/manage/services/biztalk-services/.
- Modificări în billing: plata pe minut, VM-urile oprite din Infrastructure Services nu mai sunt taxate, conturile cu gratuități (trial, MSDN, Cloud Essentials, BizSpark) primesc gratuitățile sub forma unei sume lunare pe care o pot folosi cum vor ei etc. Detalii la http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2013/06/03/windows-azure-announcing-new-dev-test-offering-biztalk-services-ssl-support-with-web-sites-ad-improvements-per-minute-billing.aspx
- Securitate: public endpoint access control lists pentru VM-uri, routere noi suportate pentru VPN
- Training Kit actualizat la http://www.windowsazure.com/en-us/develop/net/other-resources/training-kit/
- Centre de date noi în China, Australia și Japonia. Detalii la http://blogs.technet.com/b/microsoft_blog/archive/2013/05/22/microsoft-announces-major-expansion-of-windows-azure-services-in-asia.aspx
Sunt multe vești bune, dar fac o pauză aici să punctez chestiile… la care trebuie să fiți atenți:
- free trial-ul este mai generos ($200) dar durează doar o lună,
- conturile asociate subscripțiilor MSDN nu pot fi folosite în producție și nu sunt garantate de SLA (singurele excepții sunt conturile din BizSpark). Vom monitoriza cât timp vă țineți mașinile pornite. 120 de ore este limita pe care dacă o depășiți, vom considera că sunteți în producție și ne rezervăm dreptul de a vă suspenda. Cu alte cuvinte folosiți MSDN-ul pentru ceea ce a fost gândit, adică pentru dezvoltare și testare.
Ca să termin în forță, dacă vă activați beneficiile de Azure din MSDN până în septembrie, puteți câștiga un Aston Martin V8 Vantage Coupe. Da, adică așa ceva:
Pingback: Windows Azure goodies – refresh de vară
Salut,
Cum putem folosi domenii .ro pe Windows Azure ? Ce trebuie sa trecem in ROTLD drept nameservere ?
Multumesc,
Andrei Gheorghe
Vezi aici https://www.windowsazure.com/en-us/develop/net/common-tasks/custom-dns-web-site/
Pe scurt: trebuie să lucrezi cu un DNS terț. La rotld bagi nameserverele furnizorului de DNS și apoi ai două alternative:
1. în DNS creezi un CNAME către siteul din Azure. Apoi (după ce se propagă) te duci în Azure și adaugi numele de DNS la site.
2. dacă vrei să mapezi cu un A record pentru a redirecta un întreg domeniu (de ex domeniultau.ro) atunci întâi trebuie să faci un CNAME de verificare în DNS cu awverify.domeniultau.ro către awverify.siteultau.azurewebsites.net și un A record de la domeniultau.ro la adresa de IP pe care ți-o indică Azure. Apoi (după ce se propagă) te duci în Azure și adaugi domeniultau.ro la site.
Pingback: Activează-ți beneficiile de Azure din MSDN și poți câștiga un Aston Martin | Zoli Herczeg