Noutăți de vară în Windows Azure

Sunt multe vești bune, dar fac o pauză aici să punctez chestiile… la care trebuie să fiți atenți:

 • free trial-ul este mai generos ($200) dar durează doar o lună,
 • conturile asociate subscripțiilor MSDN nu pot fi folosite în producție și nu sunt garantate de SLA (singurele excepții sunt conturile din BizSpark). Vom monitoriza cât timp vă țineți mașinile pornite. 120 de ore este limita pe care dacă o depășiți, vom considera că sunteți în producție și ne rezervăm dreptul de a vă suspenda. Cu alte cuvinte folosiți MSDN-ul pentru ceea ce a fost gândit, adică pentru dezvoltare și testare.

Ca să termin în forță, dacă vă activați beneficiile de Azure din MSDN până în septembrie, puteți câștiga un Aston Martin V8 Vantage Coupe. Da, adică așa ceva:

aston martin coupe3-large

Detalii la http://www.windowsazure.com/en-us/campaigns/car/

4 gânduri despre &8222;Noutăți de vară în Windows Azure&8221;

 1. Pingback: Windows Azure goodies – refresh de vară

 2. Salut,

  Cum putem folosi domenii .ro pe Windows Azure ? Ce trebuie sa trecem in ROTLD drept nameservere ?

  Multumesc,
  Andrei Gheorghe

  • Vezi aici https://www.windowsazure.com/en-us/develop/net/common-tasks/custom-dns-web-site/
   Pe scurt: trebuie să lucrezi cu un DNS terț. La rotld bagi nameserverele furnizorului de DNS și apoi ai două alternative:
   1. în DNS creezi un CNAME către siteul din Azure. Apoi (după ce se propagă) te duci în Azure și adaugi numele de DNS la site.
   2. dacă vrei să mapezi cu un A record pentru a redirecta un întreg domeniu (de ex domeniultau.ro) atunci întâi trebuie să faci un CNAME de verificare în DNS cu awverify.domeniultau.ro către awverify.siteultau.azurewebsites.net și un A record de la domeniultau.ro la adresa de IP pe care ți-o indică Azure. Apoi (după ce se propagă) te duci în Azure și adaugi domeniultau.ro la site.

 3. Pingback: Activează-ți beneficiile de Azure din MSDN și poți câștiga un Aston Martin | Zoli Herczeg

Comentariile nu sunt permise.